20/04/2019
Κόσμος | Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 - 02:03

Ο Ζάεφ πήρε το πρώτο «ναι» για τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Πέρασε στην πρώτη ψηφοφορία η πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων * Τον συνεχάρη ο Τσίπρας *«Λάδωμα» βουλευτών βλέπει ο Καμμένος

Το πρώτο βήμα για τη συνταγματική αναθεώρηση της χώρας έκανε το βράδυ της Παρασκευής (19/10) η βουλή των Σκοπίων, εγκρίνοντας την πρόταση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και σε μια διαδικασία που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το «ναι» είπαν 80 βουλευτές έναντι 37 που ψήφισαν «όχι» κι ενώ απαιτούνται δύο ακόμα ψηφοφορίες για να επικυρωθεί η αναθεώρηση, σε μια υπόθεση που μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες, αφού πριν την τελική πλειοψηφία το κείμενο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

«Συγχαρητήρια στον φίλο μου Ζόραν Ζάεφ! Η σημερινή ψηφοφορία είναι μεγάλο βήμα προς την κοινή επιτυχία. Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς ένα ειρηνικό μέλλον για τους λαούς μας με ευημερία!», έσπευσε από την πλευρά του να γράψει στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος με δικό του... τιτίβισμα υποστήριξε ότι «λαδώθηκαν» Σκοπιανοί βουλευτές για να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Ποιος θα φανταζόταν ότι στην ευρώπη των αξιών και της Δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές θα προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., ανάβοντας και πάλι φωτιές στην κυβέρνηση με τη στάση του.

Μοιραστείτε το: