21/02/2019
ΗΡΑΚΛΗΣ | Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 - 15:10

Πιστεύει στην παραμονή Ρόβα ο Μπαξεβάνος

Τι είπε ο προπονητής του Ηρακλή και ανανεώσεις και μεταγραφές

Στον Ηρακλή έχουν σηκώσει για τα καλά τα μανίκια και προχωρούν τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, με τις ανανεώσεις να έχουν προτεραιότητα.

Οι πρώτες συζητήσεις για την παραμονή παικτών του βασικού κορμού έχουν ξεκινήσει όμως υπάρχει διαφορά στο οικονομικό με τον Χρήστο Ρόβα.

Ωστόσο, μιλώντας την Παρασκεή (22/6) στον ραδιοφωνικό σταθμό «FairPlayFM 96,1», ο Σπύρος Μπαξεβάνος εξέφρασε την πίστη πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και το «βαρύ πυροβολικό» του «Γηραιού» θα παραμείνει στην ομάδα.

Παράλληλα, δεν παρέλυσε να αναλύσει και το μεταγραφικο΄πλάνο σχετικά με τις μεταγραφές…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς του Ηρακλή:

Για τις ανανεώσεις:«Το σκεπτικό από την αρχή είναι να κρατηθεί ένας βασικός κορμός, και σαν ηθική ανταμοιβή για τα παιδιά που έβγαλαν την ομάδα στη δεύτερη κατηγορία. Από εκεί και πέρα θα ψάξουμε για κάποια παιδιά που θα πλαισιώσουν τα υπάρχοντα, προκειμένου η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό και να επιστρέψει στην κατηγορία που ανήκει. Πρόκειται, βέβαια, για δύο διαφορετικές κατηγορίες. Η Football League έχει ομάδες ιστορικές, που ξεκινάνε κάθε χρόνο με στόχο τον πρωταθλητισμό. Δεν είναι εύκολη κατηγορία».

Για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας:«Ξέρουμε ότι ο Ηρακλής με τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων ξεκινάει από μία δύσκολη βάση. Οι άνθρωποι της διοίκησης πρέπει να… τρέξουν ένα σπριντ, προκειμένου να ξεκινήσουμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα. Θέλει υπομονή κι επιμονή, ο Ηρακλής θα τον βρει το δρόμο του. Δουλεύουμε όλοι με αυτή τη λογική, η ομάδα να είναι έτοιμη να συμμετέχει στη Football League, προκειμένου να κάνει την προσπάθεια για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Για να κινηθεί μία ομάδα, το πρώτο στοιχείο είναι το οικονομικό. Αν υπάρχουν τα χρήματα, μπορείς να ξεκινήσεις πολύ πιο εύκολα. Γι’ αυτό θέλουμε πρώτα να «κλείσουμε» τα δικά μας παιδιά, που ξέρουν την κατάσταση στην ομάδα. Αλλά για να φέρεις έναν άλλο ποδοσφαιριστή, πρέπει να του αναφέρεις τα οικονομικά δεδομένα».

Για το πλάνο σχετικά με τις μεταγραφές:«Αν μείνουν 13-14 παιδιά, πρέπει από εκεί και πέρα να πάμε σε 7-8 επιλογές ενδεκάδας, οι οποίοι θα είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε. Βέβαια, όλα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο. Δεν… πετάνε τα μυαλά μας, είμαστε αισιόδοξοι για αυτά που μπορούμε να πετύχουμε την επόμενη μέρα και προχωράμε βήμα-βήμα».

Για την περίπτωση του Ρόβα:«Έχει γίνει μία πρόταση στο Χρήστο με αύξηση αποδοχών, καθώς η προσπάθειά του πέρσι ήταν πολύ σημαντική κι έπαιρνε πέρσι ένα χαμηλό συμβόλαιο. Υπάρχει μία διαφορά σημαντική, όμως ο Χρήστος θέλει να μείνει στην ομάδα και πιστεύω ότι θα υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις στο τέλος και θα έχει αίσια κατάληξη η υπόθεση. Και ο Χρήστος θα κερδίσει μέσα από τον Ηρακλή και το αντίστροφο».

Για τον Αμπάρη:«Ο Γιώργος είναι ένα παιδί που βοήθησε πέρσι και μέσα στα αποδυτήρια. Είναι «φάρος» για τα υπόλοιπα παιδιά με τη συνολική συμπεριφορά του. Πέρσι τα νέα παιδιά είχαν σαν πρότυπο τον Γιώργο, καθώς μπορούσε να τους μιλήσει για το τι σημαίνει Ηρακλής, να τους καθοδηγεί και να τους ηρεμεί. Θα είναι, λοιπόν, στα αποδυτήριά μας και τη νέα χρονιά, καθώς είναι κι ένας καλός τερματοφύλακας».

Μοιραστείτε το: