20/01/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Κυριακή 15 Απριλίου 2018 - 15:59

«Έφυγε» ο Βιτόριο Ταβιάνι

O σπουδαίος σκηνοθέτης είχε υπογράψει με τον αδελφό του, Πάολο, μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του ιταλικού κινηματογράφου

Φτωχότερος είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής (15/4) ο χώρος του κινηματογράφου, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Βιτόριο Ταβιάνι.

Μαζί με τον αδελφό του, Πάολο, ο εκλιπών είχε υπογράψει μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του ιταλικού κινηματογράφου, όπως τα «Πατέρας Αφέντη» (Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες το ΄77), «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» (Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο) , «Η Νύχτα του Σαν Λορέντσο», «Το Χάος» και άλλα.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η κόρη του, Τζιοβάννα.

Όπως αποφάσισε η οικογένεια, η σορός του θα αποτεφρωθεί σε μια αυστηρά ιδιωτική τελετή.

Ο Βιτόριο Ταβιάνι είχε γεννηθεί στο Σαν Μινιάτο, στην επαρχία της Πίζας, στις 20 Σεπτεμβρίου 1929 και με τον κατά δύο χρόνια νεότερο αδελφό του, Πάολο, έγραψαν τη δική τους ιστορία στον χώρο της έβδομης τέχνης.

Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια οι δυο τους ανακηρύχθηκαν επίτιμοι διδάκτορες του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η υγεία του εκλιπόντος ήταν επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια και για τον λόγο αυτό την τελευταία ταινία των δύο αδελφών, «Una questione privata», το 2017, υπέγραψε μόνο ο Πάολο.

Μοιραστείτε το: