O Λουντ βρήκε δίχτυα στο 87' και δίκαιο 1-1 στη Λεωφόρο για τους «πράσινους» και τον Αστέρα Τρίπολης * Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες
Βρέθηκε κοντά στη δεύτερη φετινή εντός έδρας ήττα του, αλλά την απέφυγε... Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό, που έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης το βράδυ του Σαββάτου (10/3) στη Λεωφόρο για την 25η αγωνιστική, σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο ματς στο 87' και μετρώντας πια 32 βαθμούς στη φετινή Σούπερ Λίγκα, όντας 7ος μαζί με την Ξάνθη.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν άξιζε να χάσει, το πάλεψε και έβγαλε πολλή μαχητικότητα μετά το γκολ του Μανιά στο 69', είχε δοκάρι με τον Μουνιέ στο 77', σε μια φάση που ο Γάλλος πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς και τελικά ο Λουντ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Γιόχανσον και Δώνης ήταν οι καλύτεροι από πλευράς «πράσινων», δραστήριος στο τελευταίο ημίωρο ο Μουνιέ, δεν βοήθησε ο σαφώς ανέτοιμος Μολίνς στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε.
Για τους Αρκάδες κορυφαίος ήταν ο αρχοντικός Πασαλίδης στα μετόπισθεν, πολλή δουλειά και από τον Κώτσιρα, με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να χάνει την ευκαιρία για ένα σπουδαίο διπλό και μαζί την ευκαιρία να προσπεράσει τον Πανιώνιο στη μάχη της 5ης θέσης, καθώς αμφότεροι έχουν 33 βαθμούς.
Μοιρασμένο ματς, δίκαιο «Χ»...
Το πρωτο ημίχρονο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είχε αρκετά καλό ρυθμό, με τους «πράσινους» να βγάζουν ενθουσιασμό και ένταση στο παιχνίδι τους, χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να αποσυντονιστούν.
Οι παίκτες του Ουζουνίδη προσπαθούσαν κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, είχαν μια πολύ σημαντική ευκαιρία με τον Δώνη, σπουδαίες ευκαιρίες, ωστόσο, είχαν και οι Αρκάδες με σημαντικότερη αυτή του Τόνσο στο 36', ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι.
Το 0-0 σφράγισε εντέλει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.
Ισορροπημένο και πάλι, ήρθαν και τα γκολ...
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι συνέχισε να είναι μοιρασμένο, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και ήταν φανερό πως θα έρχονταν και τα γκολ.
Την αρχή έκαναν οι φιλοξενούμενοι με την κεφαλιά του Μανιά στο 69' ύστερα από σέντρα του Γιαννούλη, ένα γκολ που αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία από τους γηπεδούχους.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, δεν πανικοβλήθηκε, αύξησε την πίεσή του στα καρέ του Αθανασιάδη και ο Μουνιέ στο 77' λίγο έλειψε να τα καταφέρει με απίθανο ανάποδο ψαλίδι, για να σταματήσει η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Το «τριφύλλι» επέμενε και τελικά δέκα λεπτά αργότερα ο Λουντ με δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα, σε φάση που δεν αντέδρασε σωστά ο Αθανασιάδης, για να προκύψει έτσι το τελικό 1-1, που είναι δίκαιο με βάση όσα έδειξαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σκουλάς του Συνδέσμου Θεσσαλίας, που σωστά δεν έδωσε πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Μουνάφο στο 12', με βοηθούς τον Μπούξμπαουμ του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής και τον Νικολαΐδη του Συνδέσμου Μακεδονίας.
Κίτρινες: 45' Ινσούα - 50' Τόνσο, 73' Ντουντού.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Koυρμπέλης, Αυλωνίτης, Ινσούα, Τζανδάρης (81' Μπουζούκης), Λουντ, Κουλιμπαλί (72' Μολίνς), Χατζηγιοβάνης (62' Κολοβέτσιος), Μουνιέ, Δώνης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (56' Καλτσάς), Κυριακόπουλος (67' Ντουντού), Τόνσο, Μανιάς (85' Δουβίκας).

