Η Ξάνθη επικράτησε 2-0 στα Πηγάδια, αλλά έμεινε εκτός προημιτελικών του Κυπέλλου μετά το 3-0 του πρώτου ματς * Με δέκα τέλειωσαν τον αγώνα οι Ακρίτες, με μείον δύο παίκτες οι «βυσσινί»
Καρδιοχτύπησε, έμεινε με εννέα, αλλά άντεξε μέσα στα Πηγάδια. Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε το 3-0 που είχε πάρει στη χιονισμένη Λάρισα, δεν φόρτσαρε και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά το 2-0 που πανηγύρισε η Ξάνθη δεν ήταν αρκετό για να την αφήσει εκτός προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι Ακρίτες το πάλεψαν, πέτυχαν τον στόχο του γρήγορου γκολ στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο, αλλά παρά την πίεσή τους δεν έφτασαν σε δεύτερο τέρμα.
Το ματς πήρε άγρια τροπή όταν πρώτα οι «βυσσινί» έμειναν πάνω στην ώρα με δέκα παίκτες, αλλά γρήγορα επήλθε αριθμητική ισορροπία, πριν οι φιλοξενούμενοι μείνουν και με εννέα στην τελική ευθεία, όπου κατάφεραν να αντέξουν στην πολιορκία και να σφραγίσουν το εισιτήριο για τους οκτώ του θεσμού.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ξάνθη ήταν αυτή που βρισκόταν από το ξεκίνημα περισσότερο στην επίθεση και κρατούσε την μπάλα. Οι Ακρίτες είχαν την ευκαιρία να απειλήσουν και με στημένες φάσεις, αφού κέρδιζαν φάουλ, τα οποία, όμως, δεν ήταν καλοχτυπημένα και περνούσαν ανεκμετάλλευτα.
Στον αντίποδα, η ΑΕΛ είχε σαφώς πιο αμυντικό προσανατολισμό, αλλά στις αντεπιθέσεις προσπαθούσε να γίνει απειλητική και είχε και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς σε εκτέλεση φάουλ του Γουάλας.
Παρόλα αυτά, αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο και το πλήρωσε δις, με την αρχή να γίνεται στο 27ο λεπτό, όταν ο Μελιόπουλος πήδηξε ωραία στην περιοχή και έκλεψε με κεφαλιά την μπάλα από τον Θεοδωρόπουλο, κάνοντας το 1-0. Οι Ακρίτες είχαν πάρει το πρώτο που ήθελαν, το γρήγορο γκολ δηλαδή, και πήραν ώθηση να ψάξουν και άλλο τέρμα.
Κέρδισαν κόρνερ που αυτή τη φορά δεν είχαν την κατάληξη που θα ήθελαν, ενώ και τα νεύρα που προσπάθησε να κατευνάσει με κίτρινες κάρτες ο Σέζος χάλασαν τον ρυθμό του ματς μέχρι την ανάπαυλα.
Η είσοδος του Ντε Λούκας στην επανάληψη έδωσε νέο αέρα στην Ξάνθη που σύντομα έμεινε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Ντέλετιτς στο 61'. Ένα λεπτό αργότερα η τροπή έγινε ακόμα πιο θετική για τους ίδιους, αφού το ευθύβολο σου του Σιλά κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας... φτερά στα πόδια τους.
Παρόλα αυτά, η χαρά σύντομα μετριάστηκε, όταν και ο Ντουρίτσκοβιτς πήρε πρόωρα τον δρόμο για τα αποδυτήρια, ισορροπώντας αριθμητικά το ματς. Όσο η ώρα περνούσε, η Ξάνθη αύξανε την πίεση με τον Φυντάνη από την... εξέδρα λόγω τιμωρίας να θωρακίζει τα μετόπισθεν.
Η επιπολαιότητα που Καρατάσιο που πήρε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε έξι λεπτά αφήνοντας την ΑΕΛ με εννέα παίκτες στο 85' δεν στοίχισε, αφού παρά τη μεγάλη πίεση των Ακριτών στο φινάλε, με τον Ζίφκοβιτς να κατεβαίνει επίσης να βοηθήσει, άντεξε.
Διαιτητής ήταν ο Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς), με βοηθούς τους Πέτρο Πάτρα (Μακεδονίας) και Γιώργο Κελάζογλου (Χαλκιδικής), ενώ τέταρτος ήταν ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας).
Κίτρινες: 31' Μεχία, 44', 66' Ντουρίτσκοβιτς, 45'+1 Καμαρά - 31' Λαγός, 40' Κριζμάν, 41', 61' Ντέλετιτς, 70' Φατιόν, 79', 85' Καρατάσιος, 87' Θεοδωρόπουλος
Κόκκινες: 66' Ντουρίτσκοβιτς (2η κίτρινη) - 61' Ντέλετιτς (2η κίτρινη), 85' Καρατάσιος (2η κίτρινη)
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Σβάρνας, Μελιόπουλος, Μπαξεβανίδης, Σιλά, Καμαρά (46' Ντε Λούκας), Μεχία, Φασίδης (64' Τριάδης), Κίκε (54' Γέντρισεκ), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Καρατάσιος, Γουάλας, Λαγός, Φατιόν, Κριζμάν (65' Ρέντζας), Ντέλετιτς, Λεοζίνιο (56' Μιλοσάβλιεβιτς), Περόνε (69' Ναζλίδης).