21/10/2018
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 - 17:30

«Καζαντζάκης»: Έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες (video)

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή υπόσχεται να μας συνεπάρει και να μας συγκινήσει

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ελληνικές ταινίες έρχεται από την Πέμπτη (23/11) στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Γιάννης Σμαραγδής επιστρέφει αποφασισμένος να μας συνεπάρει και να μας συγκινήσει με την ταινία «Καζαντζάκης», αφιερωμένη, φυσικά, στον σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα και στοχαστή.

Η νέα προσωπογραφία του επιτυχημένου σκηνοθέτη σκιαγραφεί τον Νίκο Καζαντζάκη, σε μία ταινία που εστιάζει στο ελληνικό φως, τις αισθήσεις και τα χρώματα.

Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα «Αναφορά στον Γκρέκο».

Ο οικουμενικός συγγραφέας έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια και τα όνειρά του. Αυτά τα μονοπάτια ακολούθησε και η ταινία και μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι γυρισμάτων διάρκειας 6 μηνών στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, τη Νότια Γαλλία, το Βερολίνο και τη Βιέννη θα αρχίσει η προβολή της στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου.

Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Μαρίνα Καλογήρου τη σύντροφό του, Ελένη. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής είναι ο Νίκος Καζαντζάκης σε μικρή ηλικία, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία.

Τους πρωταγωνιστές πλαισιώνουν εκλεκτοί ηθοποιοί. Ο Αργύρης Ξάφης υποδύεται τον πατέρα του Καζαντζάκη και η Μαρία Σκουλά τη μητέρα του. Τον Άγγελο Σικελιανό ενσαρκώνει ο Νίκος Καρδώνης, την σύζυγό του Εύα η Αμαλία Αρσένη, την Ίτκα η Γιούλικα Σκαφιδά, τον Ζιλ Ντασέν ο Αλέξανδρος Κολλάτος, τη Μελίνα Μερκούρη η Ζέτα Δούκα, το Δρ. Χαϊλμάγιερ ο Adrian Frieling, στο ρόλο της «Καλής Μάγισσας» η Anthoula Katsimatides και στο ρόλο του Δρ. Στέκελ, μια εμφάνιση έκπληξη από τον Νίκο Μαρινάκο. Άλλοι άξιοι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στην ταινία είναι η Όλγα Δαμάνη και η Έρση Μαλικένζου, ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο Τάκης Παπαματθαίου, συμμετέχει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ενώ το ρόλο του Γιώργη Ζορμπά ερμηνεύει εκπληκτικά ο Θοδωρής Αθερίδης, και βεβαίως, τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται σαν από «άλλο κόσμο» ο Στάθης Ψάλτης, στο τελευταίο του καλλιτεχνικό στίγμα πριν τον θάνατό του.

Μοιραστείτε το: