13/12/2025
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 - 17:05

Με Ξύδα ο ΑΟΧ-Κισσαμικός

Οι Κρητικοί κέρδισαν 1-0 την Α.Ε. Καραϊσκάκης στο ματς του Γάλλου * Αποβλήθηκε στο τέλος ο Τόλι

Ξεκίνησε όπως ήθελε... Μπορεί να έχει φέτος πολύ νεανική ομάδα, μπορεί οι αλλαγές στο ρόστερ του να ήταν πολλές, όμως, ο ΑΟΧ-Κισσαμικός έκαμψε τη Δευτέρα (30/10) την αντίσταση της Α.Ε. Καραϊσκάκης με 1-0 για την πρεμιέρα της Β' Εθνικής.

Συνολικά οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι, έβγαλαν περισσότερη ενέργεια από τον αντίπαλό τους και τελικά πήραν το ματς έχοντας σε καλή μέρα κυρίως τους Βρεττό και Ξύδα, τους δύο πλάγιους. Αμφότεροι δημιούργησαν ρήγματα και ο δεύτερος ήταν εκείνος που έβαλε και το γκολ.

Από την άλλη, ναι μεν οι Αρτινοί έχουν στο ρόστερ τους παίκτες όπως οι Λουκίνας και Μακρής, όμως, έδειξαν πως θα χρειαστούν κάποιο χρόνο ακόμη ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι. Δεν είχαν, άλλωστε, ούτε ένα επίσημο ματς στα πόδια τους σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχουν δώσει δύο για το Κύπελλο.

Από τα πρώτα λεπτά του ματς ο ΑΟΧ-Κισσαμικός μπήκε καλύτερα. Οι παίκτες του είχαν μεγαλύτερη διάθεση, ήταν πιο αποφασιστικοί και κέρδιζαν τις μονομαχίες. Πήραν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν ψηλά δημιουργώντας έτσι προβλήματα στους φιλοξενούμενους στο κομμάτι της δημιουργίας.

Το ματς ήταν φτωχό σε γενικές γραμμές στα πρώτα 35 λεπτά τελικές δεν υπήρχαν με εξαίρεση δύο ακίνδυνα σουτ. Οι μάχες στον χώρο του κέντρου ήταν πολλές, ενώ οι δύο ομάδες είχαν και σαφή αδυναμία στο να παίξουν ποδόσφαιρο δημιουργίας.

Προς το φινάλε του πρώτου μέρους, πάντως, οι Χανιώτες ανέβασαν στροφές και έφτασαν κοντά στο γκολ. Λεό, Ξύδας και Βρεττός δημιουργούσαν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, αλλά είτε είχαν επιπόλαιο τελική επιλογή είτε έπεφταν πάνω στον αρκετά καλό Μέλκα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παπαβασιλείου να ρίχνει στο ματς τον Χούσο περιμένοντας κάπως η ομάδα του να αλλάξει εικόνα. Αυτό, όμως, δεν έγινε με τους Αρτινούς να εξακολουθούν να δυσκολεύονται στο κομμάτι της δημιουργίας για όλο το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Αντιθέτως, ήταν πιο εύκολο για τους γηπεδούχους να φτιάξουν φάσεις και αυτό επιβεβαιώθηκε και στο 55'. Μπορεί καλή αντεπίθεση αρχικά να είχε κέρδος μόνο ένα κόρνερ, αλλά από την εκτέλεσή του ο Ξύδας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι παίκτες του Πετράκη πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν και έχασαν άλλη μία ευκαιρία στο 61 με τον Λεό. Το γκολ δεν ήρθε και στη συνέχεια ο ΑΟΧ-Κισσαμικός προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα. Αυτό το έκανε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία μέχρι το 90' όταν έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Τόλι. Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι άσκησαν πίεση, αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν την παρτίδα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κυρίτσης (Δωδ/νήσου), βοηθοί του οι Παπαδάκης και Μαυρουδής (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Κουναλάκης (Ηρακλείου).

Κίτρινες: 57' Λαζαρίδης, 82' Τόλι, 90'+4 Γκίνη - 3' Θεολόγου, 26' Παπανίκου, 44' Μακρής, 90'+5 Λουκίνας

Κόκκινη: 90' Τόλι

ΧΑΝΙΑ-ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Τόλι, Παντελάκης, Ζιούλης, Λεμονής, Αρναούτογλου, Σάλιακας (68' Σελινιωτάκης), Γκίνη, Βρεττός, Ξύδας (81' Ντάγκρας), Λεό (78' Νικόλτσης).

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Τσοντάκης, Θεολόγου (87' Μιχάλης), Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Μακρής, Γυφτοκώστας (65' Κυριάκης), Μακρίδης, Λουκίνας, Ευαγγέλου (46' Χούσος).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: