Ο Μαροκινός εξτρέμ διέπρεψε στη νίκη του Ολυμπιακού με 3-0 επί του Αχαρναϊκού * Πέρασαν στους «16» του Κυπέλλου οι «ερυθρόλευκοι»
Έκανε το καθήκον του και περιμένει ήδη να μάθει αντίπαλο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας... Ο λόγος βέβαια γίνεται για τον Ολυμπιακό, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να καταβάλει την αντίσταση του Αχαρναϊκού στο γήπεδο της Νεάπολης την Τετάρτη (25/10) για τον 5ο όμιλο και το άνετο 0-3 τον έστειλε από τη 2η κιόλας «στροφή» της φάσης των ομίλων στους «16» της διοργάνωσης.
Ο Τάκης Λεμονής προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον εν όψει Παναθηναϊκού και θα πρέπει να έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τον Μεχντί Καρσελά, με τον Μαροκινό εξτρέμ να είναι μακράν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.
Μπορεί να μην σκόραρε, ωστόσο ο πρώην άσος της Γρανάδα έφτιαξε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του και γενικότερα ήταν ιδιαίτερα δραστήριος σε έναν αγωνιστικό χώρο, μάλιστα, που δεν ήταν ο ιδανικότερος για φαντεζί ποδοσφαιριστές όπως ο 28χρονος Αφρικανός.
Θετική μπορεί να χαρακτηριστεί και η παρουσία του Μάρτινς, που πέτυχε κι ένα γκολ, ενώ, αντίθετα, ο Μίλιτς έδειξε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τόσο ο Χάσι όσο και ο Λεμονής δεν τον είχαν/έχουν στα βασικά τους πλάνα.
Νευρικός και άστοχος ο Τζούρτζεβιτς, μέτρια η παρουσία του Ταχτσίδη, χρειάζεται παιχνίδια ο Βούκοβιτς για να ανεβάσει ρυθμούς.
Από την πλευρά της, η ομάδα του Πέτρου Δημητρίου το πάλεψε όσο μπορούσε και σίγουρα αυτό το ματς λειτούργησε ως η καλύτερη πρόβα τζενεράλε για την πρεμιέρα της Β' Εθνικής κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, με τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου να είναι μόνο μαθηματικές.
Γρήγορο γκολ, είχε κέφια ο Καρσελά...
Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν από την αρχή, όπως αναμενόταν άλλωστε και με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων.
Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή έψαξαν το γρήγορο γκολ και αφού σε δύο περιπτώσεις ο Τζούρτζεβιτς δεν τα κατάφερε, ήταν ο Ζιλέ εκείνος που στο 9' βρήκε δίχτυα ολοκληρώνοντας μια ωραία ομαδική προσπάθεια των πρωταθλητών.
Ο Ολυμπιακός ζήτησε και ένα δεύτερο τέρμα για να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι, με τον Καρσελά να είναι πολύ δραστήριος και να ταλαιπωρεί την άμυνα των «πράσινων», αλλά ο Λαμπίρης στο 27' σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μάρτινς για το 0-2.
Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Παπασάββα στο 29', ενώ από το ημίωρο και μετά έπεσε κάπως ο ρυθμός, με τους Πειραιώτες να κρατούν άνετα το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι να πάνε οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια.
Το «καθάρισε» ο Μάρτινς...
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το 0-2 για τον Ολυμπιακό στο 48' και με σκόρερ τον Μάρτινς, για να αποκτήσει το υπόλοιπο της αναμέτρησης διαδικαστικό χαρακτήρα.
Οι «ερυθρόλευκοι» σταδιακά έριξαν το ρυθμό τους, οι παίκτες του Δημητρίου δεν μπορούσαν ούτως ή άλλως να κάνουν και πολλά πράγματα ενάντια σε έναν πολύ πιο δυνατό αντίπαλο και μοιραία το ενδιαφέρον ατόνησε, με τους οπαδούς των πρωταθλητών να αρχίζουν τα συνθήματα για το σαββατιάτικο (28/10) ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό.
Ο Λεμονής βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει για λίγο και τον νεαρό Βρουσάι, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε και τη φάση που έφερε το 0-3 στις καθυστερήσεις και με τον Εμενίκε να βρίσκει δίχτυα με εξ επαφής κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκάμαρης του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Σαμοΐλη του Συνδέσμου Αθηνών και τον Πρέντζα του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.
Κίτρινες: 17' Αρώνης - 38' Boύκοβιτς.
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Λαμπίρης, Μεγαλοοικονόμου, Μπεκατώρος, Μεντής (62' Καρδάσης), Αφράτης, Αρώνης (77' Κυριαζόπουλος), Παπασάββας, Μηλιώτης, Τσεβάς (88' Παπαθανασίου), Χαραλαμπόπουλος, Πάσχος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Kαπίνο, Φιγκέιρας, Βούκοβιτς, Νικολάου, Μίλιτς, Ζιλέ (46' Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης, Μαρίν, Μάρτινς, Καρσελά (78' Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε).