22/07/2018
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 - 14:16

Απόφαση - σκάνδαλο υπέρ του ΠΑΟΚ

Καταπατώντας τους κανονισμούς, ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας «χάιδεψε»τους Θεσσαλονικείς με πρόστιμο 10.000 ευρώ * Τιμωρία και για τον Μπάτσι * Ποινή και για ΑΕΛ και Κούγια

Απίστευτα πράγματα και προκλήσεις στην εποχή της ψευτο-εξυγίανσης... Απόφαση που καταπατά τους κανονισμούς και αγνοεί το δεδικασμένο υπέρ του ΠΑΟΚ!

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (10/10) το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» τιμωρείται μόνο με πρόστιμο 10.000 ευρώ για τη συμπεριφορά του Κριστιάνo Μπάτσι στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ.

Πρόκειται για μια σκανδαλώδη απόφαση - χάδι, καθώς ο διαιτητής Αλέξανδρος Κατσικογιάννης είχε γράψει στο φύλλο αγώνα ότι ο συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και τον απώθησε.

Περίπτωση ακόμα πιο σοβαρή και από αυτή του Φρανσουά Μοντέστο του Ολυμπιακού στον περσινό ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ για απώθηση αξιωματούχου αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» να τιμωρούνται τότε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων.

Μάλιστα, με το γράμμα του κανονισμού οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να έχουν τιμωρηθεί ακόμα και με αφαίρεση βαθμών, αλλά όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αλλά δεν ελήφθη υπόψη ούτε το δεδικασμένο ώστε να τους επιβληθεί έστω τιμωρία της έδρας τους!

Γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους του Ολυμπιακού που είχε καταγγείλει σχετικά τον ΠΑΟΚ.

Πάντως, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ποινή.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Μπάτσι, του απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες, ενώ καλείται να πληρώσει με τη σειρά του 10.000 ευρώ.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει και η ΑΕΛ που της επιβλήθηκε πρόστιμο 12.000 ευρώ, ενώ ο Αλέξης Κούγιας για το επεισόδιο με τον Ομάρ Ελ Καντουρί τιμωρήθηκε με δίμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά: «Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΛ, Α. Κούγιας: “Βάσει των αναφερομένων στο από 30/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 30/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας”. Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ. Α. Κούγια: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΛ συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Α. Κούγια : α) την ποινή της απαγορεύσεως της εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους, για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και β) τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων ευρώ. 

Β) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, C. Bacci: “Βάσει των αναφερομένων στο από 30/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 30/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας”: Για τη συμπεριφορά του κ. C. Bacci: επιβάλλει στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Cristiano Bacci α) την ποινή της απαγορεύσεως της εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους, για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και β) τη χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων ευρώ».

Μοιραστείτε το: