06/06/2020
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 - 17:45

Καταγγελίες Ολυμπιακού για την εφαρμογή του κανονισμού κατά του ΠΑΟΚ

Σε όλα τα αρμόδια όργανα απευθύνθηκαν επισήμως οι «ερυθρόλευκοι», ζητώντας τη προβλεπόμενη τιμωρία των «ασπρόμαυρων»

Δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί και καλά κάνει έχοντας σύμμαχο το δίκαιο και τους κανονισμούς.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε με καταγγελίες του σε όλα τα αρμόδια όργανα κατά του ΠΑΟΚ με αφορμή την άσκηση βίας από άνθρωπο τον Θεσσαλονικέων κατά αξιωματούχου αγώνα στην αναμέτρηση των «ασπρόμαυρων» με την ΑΕΛ.

Οι Πειραιώτες επί της ουσίας θέλουν να προλάβουν και να θέσουν προ των ευθυνών τους, τους υπεύθυνους με δεδομένη τη τάση χαϊδέματος της νέας τάξης πραγμάτων των ψευτοεξυγιαντών στο ελληνικό ποδόσφαιρο προς συγκεκριμένες ΠΑΕ και ειδικότερα τη φίλα προσκείμενη στον ΠΑΟΚ ηγεσία της ΕΠΟ.

Και αυτό καθώς οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι στα άρθρα 19 και 20 και προβλέπουν μέχρι αφαίρεση έξι βαθμών για τέτοιου είδους περιστατικά με πιθανότερο ωστόσο σενάριο (αν δεν υπάρξει σκάνδαλο) ποινή τιμωρίας της έδρας του ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες κατέθεσαν την καταγγελία τους την Παρασκευή (6/10) στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ και την κοινοποίησαν στον αθλητικό δικαστή και στον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα.

Η «ερυθρόλευκη» καταγγελία αφορά την άσκηση βίας στον διαιτητή Κατσικογιάννη από τον Κριστιάνο Μπάτσι, διερμηνέα (σύμφωνα με το φύλλο αγώνα) των Θεσσαλονικέων.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στον Πειθαρχικό Κώδικα και «εμπίμπτουν» στο περιστατικό της απώθησης του Κατσικογιάννη από τον βοηθό του Λουτσέσκου:

«ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε: ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Άρθρο 19 

Απειλές 

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα (σ.σ. αξιωματούχος αγώνα είναι και ο διαιτητής) ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: 

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και  γ. υποβιβασμός ομάδας.

Άρθρο 20 Βία

1. Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε (5), τουλάχιστον, ετών.

2. Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών ή μελών Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχων εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχου ή εντεταλμένου οργάνου με τη μορφή ηθικού ή φυσικού αυτουργού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

3. Ιδιαίτερα σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και ιατρών αγώνων εντός του γηπέδου από αξιωματούχους ομάδων, ποδοσφαιριστές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με εντεταλμένη από την ομάδα υπηρεσία στον χώρο αυτό.

4. Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1, 2 & 3, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,

γ) αφαίρεσης έξι (6) βαθμών

και δ) υποβιβασμός ομάδας.

5. Οποιοσδήποτε θεατής που διαπράττει τα παραπτώματα που καθορίζονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για πέντε (5) έτη τουλάχιστον με απόφαση της οικείας διοργανώτριας αρχής».

Μοιραστείτε το: