22/04/2018
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 - 13:50

LIVE η εκδίκαση του Ολυμπιακού στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την απολογία των «ερυθρόλευκων» για τον επεισοδιακό ημιτελικό με την ΑΕΚ

Μετά την αναβολή της Πέμπτης (20/4), μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απολογία του Ολυμπιακού στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Το a-sports.gr βρέθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας και σας μεταφέρει όσα γίνονται. Η διαδικασία ξεκινά στις 14.00 της Παρασκευής (21/4).

* Το κείμενο ανανεώνεται πατώντας F5

 - 13.45: Έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

- Στα γραφεία έφτασαν εκ μέρους της ΑΕΚ και οι Βασίλης Δημητριάδης, Μηνάς Λυσάνδρου και Ανδρέας Δημάτος.

- Παρίσταται τελικά και ο δεύτερος παρατηρητής του ημιτελικού, Περικλής Λασκαράκης. Μάλιστα, όταν τον είδε ο Σάββας Θεοδωρίδης υπήρξε φραστικό μικροεπεισόδιο με τον Βασίλη Δημητριάδη.

- «Τί ήρθες να πεις εδώ; Θα δεις τί θα πάθεις, θα σε κάνω ρόμπα», είπε απευθυνόμενος στον Λασκαράκη ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, ενώ μιλώντας στον Δημητριάδη, φώναξε: «Τι θες εσύ εδώ, ηρθες για τον μισθό; Ξέχασες τι έκανες στους διαιτητες; Θα σε κάνω ρόμπα».

- «Ήρθα να πω την αλήθεια», απάντησε ο Δημητριάδης.

-14.20 ξεκινά η εκδίκαση.

- Ο ΠΑΟΚ πρότεινε ως μάρτυρα τον Λασκαράκη...

- Διαβάστηκε το κατηγορητήριο από την Έδρα.

- Ο Βρέντζος αρχίζει την απολογία εκ μέρους του Ολυμπιακού:

«Τα άτομα που ήταν χωρίς διακριτικά. Κανένας άνθρωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έβρισε τους διαιτητές. Όταν αποχώρησαν οι διαιτητές υπήρξαν κάποιες λεκτικές αντιπαραθέσεις κακώς των παραγόντων Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Υπήρξαν σπρωξλιματα... Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πρωτόγνωρη βία και ειδικά στα αποδυτήρια. Τραυματίστηκε ένας υπάλληλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όσο για τους τραυματισμούς των αστυνομικών δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται με κράνη και ρόπαλα να τραυματίζονται εκείνοι... Εμείς δεν είδαμε κανέναν τραυματία αστυνομικό. Σας λέω ότι ο χώρος ήταν περίπου στα 70 τετραγωνικά με δύο διμοιρίες ΜΑΤ και άλλους παράγοντες καταλαβαίνετε ότι δεν υπήρχε χώρος...
Όσο για την προσπάθεια κάποιων οπαδών από την είσοδο των vip να μπουν μέσα έμειναν εκεί, δεν έχει αυτός ο χώρος καμία σχέση με τα αποδυτήρια. Ως προς τους πυρσούς, σε τέτοια ματς γίνεται και συνηθές, αλλά δεν έπεσαν κάτω...
Για την εξύβριση και την απώθηση του βοηθού παρατηρητή δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Στο ημίχρονο υπήρχαν παράπονα προς τους διαιτητές από παράγοντες και των δύο ομάδων εν μέσω μεγάλης αστυνομικής δύναμης.
Αν εξαιρέσουμε το περιστατικό της έντασης με τα ΜΑΤ, που δεν καταλαβαίναμε γιατί έγινε αυτή η χρήση βίας και δεν καταλάβαμε γιατί έγινε και κράτησε λίγα λεπτά, γενικά κύλησε ομαλά και κανένας από την ΑΕΚ δεν μας είπε κάτι. Ούτε στα αποδυτήρια υπηρξε κάποια επαφή και τα περιστατικά που συζητήμε είναι αυτά, που δυστυχώς μπορεί να υπάρξουν από εντάσεις για τη διαιτησία. Κανένας από τους αξιωματούχους δεν εξέφρασε κάποιο παράπονο. Και δεν καταλαβαίνω πώς μια δύο ημέρες επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί μια εικόα εντυπώσεων ότι έγιναν φοβερά πράγματα...».

- Η Έδρα ρωτά δεν έγινε κάτι απολύτως ή έγιναν να συνηθισμένα...

«Δεν εμποδίστηκε ο διαιτητής. Δεν υπήρξε ούτε απειλεί ούτε απώθηση από τον βοηθό παρατηρητή. Υπάρχει η ένταση και ζητάμε από τον παρατηρητή να βοηθήσει την ΑΕΚ να πάει στα αποδυτήρια της. Αν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικούς σε αυτόν τον μικρό χώρο θα φαινόταν. Ήταν 30 άτομα από τις διμοιρίες και άλλοι αστυνομικοί και ποδοσφαιριστές μέσα στα αποδυτήρια. Και γίνεται και μια προσπάθεια σύχγισης των χώρων του γηπέδου».

- Τώρα μπήκε στην αίθουσα ως μάρτυρας του ΠΑΟΚ ο Περικλής Λασκαράκης, ο οποίος ήταν ο βοηθός παρατηρητής στο ματς Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

- Ο Ολυμπιακός ζητά κατά αντιπαράσταση τον α' παρατηρητή....

- «Ο Λασκαράκης ξεκινά τώρα την κατάθεση του:
Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου μέσα στον προθάλαμο των αποδυτηρίων με δύο πόρτες, ζήτησα αυτές οι πόρτες να είναι ανοιχτές. Η μία πόρτα από αυτές, που οδηγούσαν στα αποδυτήρια των διαιτητών και της γηπεδούχου ομάδας ήταν κλειδωμένη. Μετά από πολλές φορές που χτυπήσαμε την πόρτα με τον αξιωματικό της αστυνομίας η πόρτα άνοιξε... Άνοιξε η πόρτα και περίπου 10 άτομα μου επιτέθηκαν, άρχισαν να με σπρώχνουν, να με βρίζουν, να με απειλούν... "Μαλάκα παλιοπούστη, ήρθες εδώ να μας γαμήσεις. Τσιράκι του Μπέου θα δεις τι θα πάθεις. Μου τραβούσαν τη γραβάτα, ήμουν σε σοκ, ακόμα και σήμερα. Έφαγα και δυο - τρεις κλωτσιές. Ήταν σαν να ερχόταν ένα λεωφορείο και να σε σπρώχνουν. Η αστυνομία με πήγε στο γραφείο μου. Παρόντες ήταν ο παρατηρητής και νομίζω και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ. Ήταν άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας, με κόκκινες φόρμες...

Στο τέλος του αγώνα μετά τους παίκτες και τους παράγοντες των ομάδων ακολουθήσαμε και εμείς. Και ο γιατρός, ο οποίος ανησυχούσε για την ερυθρότητα του προσώπου μου, όπως σήμερα. Μπαίνοντας αμέσως τη φυσούνα σε αυτό το δωμάτιο υπήρχε και μια διμοιρία και υπήρξε ένταση. Δεν είδα διαιτητές και ποδοσφαιριστές. Είδα δύο τρια άτομα της αποστολής της ΑΕΚ, που δέχονταν επίθεση. Είδα και άλλα άτομα χωρίς διακριτικά, περίπου 30 άτομα στο σύνολο. Η αστυνομία απωθεί με κράνη και ασπίδες αυτά τα άτομα που πήγαν να επιτεθούν στην αποστολή της ΑΕΚ. Τρέχουμε με τον παρατηρητή να σωθούμε και εκεί είδα έναν αστυνμικό να έχει χτυπήσει και τότε τα ΜΑΤ να κάνπυν επίθεση σε αυτούς που του επιτέθηκαν, γιατί μέχρι τότε είχαν περισσότερο διαχωριστικό. Από ποδοσφαιριστες δεν είδα κάτι, μόνο τον αρηχγό του Ολυμπιακού τον Μποτία, τον οποίο τον βοήθησε ο παρατηρητής να μπει στα αποδυτήρια.
Για τους διαιτητές δεν μπορώ να σας πω κάτι, είχαν εισέλθει στα αποδυτήρια πριν από εμένα... 
Για τα επεισόδια έξω δεν μπορώ να πω κάτι, δεν ήμουν εκεί, απλά είδα προετοιμασίες των αστυνομικών, επειδή έβγαινα συχνά για να καπνίσω, γιατί μέσα στους χώρους δεν επιτρεπόταν...».

-Ο συνήγορος του ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας ρωτά πόσοι ήταν τα άτομα που του επιτέθηκαν και ο Λασκαράκης απαντά: «Ήταν σίγουρα πάνω από 5, δέκα πρέπει. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Τρομοκρατήκα. Φοβόμουν για τη σωματική μου ακεραιότητα. Ήταν ο παρατηρητής αγώνα εκεί, ο παρατηρητής τηλεοπτικών και ήρθε και ο κ. Δημητριάδης της ΑΕΚ να δει αν είμαι καλά στο ημίχρονο...

Σε καμία περίπτωση δεν είχα προηγούμενα με τη γηπεδούχο ομάδα. Πιστεύω ότι δέχθηκα επίθεση, γιατί ζήτησα να ανοίξει αυτή η πόρτα, που μετά ακολουθήσε στα αποδυτήρια των διαιτητών...».

Ο συνήγορος του Ολυμπιακού Βασίλης Δημακόπουλος αναφέρει ότι ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ έγραψε "συνέχισαν να εβρίζουν τους διαιτητές και τον β' παρατηρητή κ. Λασκαράκη. Προς το πρόσωπο του κ. Λασκαράκη υπήρξε έντονη λεκτική επίθεση και να του λένε ότι είσαι άνθρωπος του Μπέου"... Δεν λέει τίποτα όμως, ότι σας χτύπησε, ότι σας απώθησε, ότι σας τράβηξαν την γραβάτα. Μπορείτε να πείτε γιατί δεν τα έγραψε αυτά;».

Λασκαράκης: «Δεν μπορώ....».

Συνεχίζει ο Δημακόπουλος αναφέρονταν την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, τονίζοντας ότι γράφει μόνο ότι τον απώθησαν. Γιατί δεν γράφει τα υπόλοιπα;

Λασκαράκης: «Δεν ξέρω....»

Δημακόπουλος: "Όλοι οι παρόντες δεν επιβεβαιώνουν αυτά που εσείς λέτε...

- Λασκαράκης ζητά από την έδρα αν μπορεί να καθίσει, παράκληση που γίνεται αποδεκτή.

Δημακόπουλος: Είναι σύνηθες να βρίζουν τους διαιτητές, να λέτε μας... αυτοσατε... Είναι έκφραση μειώσεως της προσωπικότητας.

- Λασκαράκης: Είναι ανεπίτρεπτο αν και σύνηθες.

-Τώρα ο Λασκαράκης θα δεχθεί ερωτήσεις από τον έτερο συνήγορο του Ολυμπιακού Αργύρη Λίβα. Και ρωτά: Μετά από πόση ώρα σας έκαναν επίθεση αυτοί που λέτε εσείς;

-Λασκαράκης: "Πέρασαν 3-4 λεπτά"!

- Λίβας: Άλλη μια αντίφαση, ο παρατηρητής γράφει ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση ο κ. Λασκαράκης κατά την είσοδο μας στα αποδυτήρια..

Και δεν είδατε ποδοσφαιριστή μας, που ο ένας πήγε στο νοσοκομείο...

-Λασκαράκης: Προσπαθείτε να με παγιδέψετε...

-Λίβας στο τέλος τι είδατε;
Λασκαράκης: Ξεκίνησαν όλα με την επίθεση σε ανθρώπους της ΑΕΚ.
-Λίβας: Και γιατί από την ΑΕΚ δεν αναφέρθηκε τίποτα; Επίσης στο τέλος πότε φύγατε;

Λασκαράκης: Έφυγα τα μεσάνυχτα, δεν υπήρχε κόσμος τότε. Η αστυνομία με πήγε και στο αυτοκίνητο μου. Δεν... φοβούμουν, ήμουν σούπερ μαν, τρομοκρατημένος ήμουν και παραμένω! Ήθελα να φύγω κ. Λίβα. Μετά το πέρας δεν με παρεμπόδισε κανείς, στη διάρκεια του αγώνα συνεχώς.

- Η έδρα δίνει προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τις 11 το πρωί της Δευτέρας (24/4).

* Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με την απόφαση να αναμένεται από τη Δευτέρα και μετά.

Μοιραστείτε το: