21/01/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 - 17:19

Αναβολή για... γέλια!

Πρωτοτύπησε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δεχόμενη το αίτημα του ΠΑΟΚ να καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης του Ολυμπιακού για να είναι νομότυπη η πρόσθετη παρέμβαση των «ασπρόμαυρων»

Γράφει ιστορία, δίνει λαβές και φτιάχνει κλίμα η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ... Πρωτοτυπία στο τετράγωνο από το πρωτοβάθμιο όργανο της Ομοσπονδίας στην υπόθεση της απολογίας του Ολυμπιακού για τον επεισοδιακό ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ τη Μ. Πέμπτη (13/4).

Η Πειθαρχική Επιτροπή αφού αρχικά δέχτηκε να συμπεριλάβει το αίτημα της πρόθεσης παρέμβασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση των «ερυθρόλευκων» (κάτι που δεν έχει προηγούμενο γιατί αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε περιπτώσεις ενστάσεων), το απόγευμα της Πέμπτης (20/4) έκανε δεκτό και το αίτημα των «ασπρόμαυρων» να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης προς εξυπηρέτηση του ΠΑΟΚ ώστε να είναι τυπικά νόμιμο το αίτημα για πρόσθετη παρέμβασή του με τη συμπλήρωση 24ων ωρών από τη γνωστοποίηση των κλήσεων όπως προβλέπει ο κανονισμός. Ουσιαστικά δηλαδή η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ εξαντλεί όλα τα περιθώρια της δικονομικής διαδικασίας υπέρ του τρίτου στην προκειμένη περίπτωση ΠΑΟΚ φανερώνοντας αν μη τι άλλο μία συγκεκριμένη διάθεση...

Έτσι μετά από περίπου μισή ώρα διακοπής η τακτικοί δικαστές αποφάσισαν να αναβάλουν τη διαδικασία και η υπόθεση του Ολυμπιακού να συζητηθεί στις 14.00 της Παρασκευής (21/4). Πρόκειται για μία αναβολή η οποία προκαλεί χαμόγελα και δεν έχει άλλο σημείο αναφοράς στο παρελθόν.

Γιάννης Βρέντζος, Κώστας Καραπαπάς και Σάββας Θεοδωρίδης έδωσαν το παρών για λογαριασμό του Ολυμπιακού, δικηγόρος του οποίου ήταν ο Αργύρης Λίβας. Ο τελευταίος μεταξύ άλλων είπε στο τέλος ότι «καταλαβαίνετε ότι έχουμε δίκιο, αλλά δεν μπορούμε να το βρούμε». Ακόμη προσέθεσε μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της έδρας για αναβολή ότι «εμείς θέλουμε να τελειώσουμε σήμερα. Όπως σας είπε ο κ. Βρέντζος εμείς είμαστε τυπικότατοι. Αισθανόμαστε παραπονούμενοι 100%».

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε και ο Βρέντζος τη στιγμή που η έδρα ενημέρωσε ότι θα κάνει μία μικρή διακοπή (κράτησε τελικά περίπου 30 λεπτά) πριν πάρει την οριστική της απόφαση. Τότε ο διευθύνων σύμβουλος των Πειραιωτών μίλησε για «αβλεψία του ΠΑΟΚ και θιγόμαστε εμείς. Εμείς θα έπρεπε να ζητήσουμε αναβολή για να προετοιμαστούμε καλύτερα, αλλά τρέξαμε και είμαστε εδώ. Δόξα Τω Θεό έχουν και δικά τους Μέσα και τα μαθαίνουν πρώτοι».

Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι Λάμπρος Μπίρδας και Αχιλλέας Μαυρομμάτης με τον δεύτερο, μάλιστα, να ζητά να κληθεί ο β' παρατηρητής του ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, Περικλής Λασκαράκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Μοιραστείτε το: