Οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν με 2-0 την Τσέλσι και έκαναν έτσι δώρο στην Τότεναμ, ενώ διατηρήθηκαν στο κόλπο της τετράδας
Έχουμε και πάλι πρωτάθλημα... Μπορεί η Τσέλσι να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως, το σίγουρο είναι πως πλέον δεν νιώθει άνετα με την Τότεναμ στο -4.
Την Κυριακή του Πάσχα (16/4) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε την καλύτερή της φετινή εμφάνιση σε ματς τέτοιων απαιτήσεων και κέρδισε με 2-0 τους πρωτοπόρους βάζοντάς τους σε μπελάδες.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν από νωρίς πολύ καλά, άνοιξαν το σκορ στο 7' με τον Ράσφορντ και έκαναν στο 49' το 2-0 με τον Ερέρα. Να σημειωθεί πως οι δυο τους ήταν οι καλύτεροι παίκτες του ματς. Ο Ισπανός, μάλιστα, έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ αν και είχε κλέψει την μπάλα με το χέρι.
Ο Ζοζέ Μουρίνιο έδειξε ότι θα δώσει το βάρος στο Γιουρόπα Λιγκ, ξεκούρασε παίκτες όπως οι Ιμπραΐμοβιτς και Μχιταριάν, αλλά δεν του κόστισε. Πήρε έτσι ένα σημαντικό τρίποντο που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της Γιουνάιτεντ για την τετράδα.
Όσο για τους «μπλε», κανένας παίκτης τους δεν ήταν σε καλή μέρα. Δεν κατάφεραν να φτιάξουν ούτε μία κλασική ευκαιρία και αυτό που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο τον Αντόνιο Κόντε εν όψει της συνέχειας είναι η εικόνα και όχι το αποτέλεσμα.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταρμιάν, Μπεγί, Ρόχο, Βαλένσια, Πογκμπά, Ερέρα, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ (60' Κάρικ), Γιάνγκ (90'+3 Φουσού-Μενσά), Ράσφορντ (83' Ιμπραΐμοβιτς).
ΤΣΕΛΣΙ: Μπέγκοβιτς, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Καντέ, Μάτιτς (67' Ουίλιαν), Μόουζες (55' Φάμπρεγκας), Ζουμά (83' Λόφτους-Τσικ), Αζάρ, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής
Μεγάλο Σάββατο (15/4)
Τότεναμ – Μπόρνμουθ 4-0 (16’ Ντεμπελέ, 19’ Σον, 48’ Κέιν, 90+3’ Γιάνσεν)
Γουότφορντ – Σουόνσι 1-0 (42’ Καπουέ)
Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ 2-2 (54’ Καμπάιγ, 70’ Μπεντέκε – 6’ Χουτ, 52’ Βάρντι)
Σάντερλαντ – Γουέστ Χαμ 2-2 (26’ Καζρί, 90’ Μπορίνι – 5’ Αγιού, 47’ Κόλινς)
*Στο 90’+5 αποβλήθηκε ο Μπιράμ για τη Σάντερλαντ.
Στόουκ – Χαλ 3-1 (6’ Αρναούτοβιτς, 66’ Κράουτς, 80’ Σακίρι – 51’ Μαγκουάιρ)
Έβερτον – Μπέρνλι 3-1 (49’ Γιαγκιέλκα, 71’ αυτ. Μι, 74’ Λουκάκου – 52’ πεν. Βόουκς)
Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (55’ Κομπανί, 77’ Σανέ, 80’ Αγουέρο)
Κυριακή του Πάσχα (16/4)
Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ 0-1 (45'+1 Φιρμίνο)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 2-0 (7' Ράσφορντ, 49' Ερέρα) [ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE]
Δευτέρα (17/4)
Μίντλεσμπρο – Άρσεναλ (22:00)