18/07/2025
Πρωτάθλημα | Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 - 17:09

Σάμπα ανόδου με Ρότσα για Λαμία!

Μεγάλο διπλό για τους Φθιώτες, που πέρασαν με 1-0 και από τον Εύοσμο επί του Αγροτικού Αστέρα με γκολ του Βραζιλιάνου

Η Λαμία έχει βρει τον τρόπο. Οι «κυανόλευκοι» έκαναν τα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να φύγουν με τρεις πολύτιμους βαθμούς από το «Δημήτριος Κοντικάκης» κόντρα σ’ έναν πραγματικά ανταγωνιστικό, Αγροτικό Αστέρα. Βέβαια, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ βρήκε τον τρόπο να βρει τον δρόμο προς τ’ αντίπαλα δίχτυα χάρη σε γκολ του Αντρέ Ρότσα στο 72ο λεπτό. Έτσι, μετά την 26η αγωνιστική διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της Β’ Εθνικής έπειτα από ένα δύσκολο απόγευμα Μ. Τετάρτης (12/04). Επιπρόσθετα, έδειξε ν’ ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που επιβάλλει ο πρωταθλητισμός προξενώντας επιπλέον άγχος στον Άρη που φιλοξενείται στο Αίγιο από τον Παναιγιάλειο (Μ. Τετάρτη 13/04, 15:00).

Ο Αγροτικός τις εντυπώσεις, η Λαμία την ουσία

Αγροτικός Αστέρας και Λαμία πήγαν ισόπαλοι δίχως γκολ στην ανάπαυλα. Οι γηπεδούχοι υπήρξαν ελαφρώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο δημιουργώντας κλασικότερες ευκαιρίες. Ωστόσο, ο Πίτκας «καθάρισε» πραγματοποιώντας εντυπωσιακές επεμβάσεις σε εκτέλεση φάουλ του Τάι (15’), ενώ γλίτωσε τον Πεταυράκη από αυτογκόλ στο 24ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Ουνγιαλίδη.

Η Λαμία δέχθηκε αρκετή πίεση σε μεσαία γραμμή και άμυνα για να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Εντούτοις, οι Φθιώτες μπορούσαν κάλλιστα να αποκομίσουν προβάδισμα στο σκορ. Ορισμένες κακές επιλογές σε τελειώματα φάσεων είτε στην τελική πάσα δεν απέφεραν κάποιο γκολ με ενδεικτικότερη φάση εκείνη που καταγράφηκε στο 35ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Αυγενικού.

Ο Αγροτικός Αστέρας προσπάθησε να γίνει απειλητικός μέσω στατικών φάσεων (επτά κόρνερ) είτε μακρινών σουτ χωρίς αποτέλεσμα. Παράλληλα, δεν έλειψαν οι εντάσεις τόσο στα μαρκαρίσματα όσο και στα παραπόνα που έκαναν οι ποδοσφαιριστές προς τον διαιτητή Σημαιάκη που απέφυγε τα λάθη αφήνοντας το ματς να αποκτήσει ροή και ρυθμό.

Η Λαμία ανέπτυξε επιθετικές πρωτοβουλίες μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς κερδίζοντας αρχικά μερικά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μία στατική φάση αρκούσε για τους φιλοξενούμενους προκειμένου να αποκτήσουν την πρωτοπορία στο σκορ. Ήταν το 72ο λεπτό, όταν ο Αυγενικού εκτέλεσε φάουλ και ο Αντρέ Ρότσα πήρε την κεφαλιά πραγματοποιώντας το 0-1!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν έχοντας μία αξιόλογη φάση με τον Πίτκα να αποσοβεί το γκολ στο 78’ έπειτα από κεφαλιά του Πάτο. Κατόπιν, ο Μπάμπης Τεννές επενέβη στο ματς περνώντας τον Κοτσώνη ως επιπλέον ανασταλτικός μέσος.

Το ματς διηύθυνε ο Σημαιάκης από τον Σύνδεσμο Χαλκιδικής έχοντας ως βοηθούς τους Σάββα (Σερρών), Καρακώστα (Λάρισας) και τέταρτο τον Μπουμαρσόπουλο (Λάρισας).

Κίτρινες: 59’ Τριανταφυλλάκος, 62’ Τεγούσης, 66’ Πάτο - 45’ Βάντερσον, 59’ Βασιλόγιαννης, 68’ Χριστοφιλέας, 90+5’ Τάι

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νίκος Καραμπετάκης): Γιακουμής, Μπουτζίκος, Αργυρίου, Γκότοβος, Κουκόλης (83’ Βαφέας), Τάι (83’ Πάλλας), Τριανταφυλλάκος, Ουνγιαλίδης (78’ Γκέσιος), Πάτο, Τεγούσης, Φιλίπε.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Χριστοφιλέας, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Βαλιός, Μπλάζιτς (80’ Κοτσώνης), Αυγενικού, Ρότσα, Βασιλόγιαννης, Ντουρμισάι (84’ Καραγιάννης), Βάντερσον (67’ Ματσούκας).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: