Κακός ο Ολυμπιακός, έφυγε με άδεια από την Κύπρο (2-0) * Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν ήδη προκριθεί, δεν κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά από τον ΑΠΟΕΛ
Δεν ήταν αυτός που έπρεπε... Ματς πρωτιάς έπαιζε το βράδυ της Πέμπτης (8/12) ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΑΠΟΕΛ έχοντας ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση, αλλά δεν πήρε αυτό που ήθελε και έτσι έμεινε δεύτερος στον όμιλο και συνεπώς θα έχει θεωρητικά πιο δύσκολη κλήρωση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 2-0 από τους Κύπριους βγάζοντας αρκετά προβλήματα στο «ΓΣΠ». Το κυριότερο ήταν ότι οι στόπερ τους υπέπεσαν σε σημαντικά λάθη και εκτέθηκαν από τον Σωτηρίου, ο οποίος επιβεβαίωσε και στο δεύτερο ματς κόντρα στους Πειραιώτες πως είναι ένας πολύ καλός φορ.
Μεσοεπιθετικά δεν βρέθηκαν οι λύσεις για τους φιλοξενούμενους με τον Φορτούνη να μην είναι σε καλή μέρα και τον Ιντέγιε να μην τροφοδοτείται. Οι Ελιουνούσι και Σεμπά δεν πήραν πάνω τους τις προσπάθειες που θα έπρεπε και έτσι το γκολ δεν ήρθε. Εμφανής η απουσία του Μιλιβόγεβιτς, αφού χάθηκαν στο πρώτο μισάωρο αρκετές μάχες στον χώρο του κέντρου.
«Ερυθρόλευκο» δώρο...
Από τα πρώτα λεπτά είχε ρυθμό το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να επιτεθούν. Ούτως ή άλλως αμφότερες είχαν κίνητρο και αυτό φαινόταν. Ωστόσο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εμφανές πως ο ΑΠΟΕΛ πατάει καλύτερα στα πόδια του. Πήρε τον χώρο του κέντρου και άρχισε να φτάνει σε τελικές.
Από τα πλάγια προσπαθούσε να απειλήσει και από τα στημένα που κέρδιζε με την άμυνα του Ολυμπιακού να έχει πρόβλημα στο να περιορίσει τους Σωτηρίου και Αλωνεύτη. Τελικά στο 20' έγινε το 1-0 με πρωταγωνιστές τους δυο τους. Ο δεύτερος έκανε την μεγάλη μπαλιά και ο Σωτηρίου κέρδισε κατά κράτος τους στόπερ του Ολυμπιακού σε μία φάση που οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τα πάντα λάθος. Ο Λεάλι έκανε κακή έξοδο και είδε τον φορ του ΑΠΟΕΛ να του περνά την μπάλα από πάνω και στη συνέχεια οι Βιάνα και Ντα Κόστα δεν πήδηξαν καν χάνοντας εναέρια μονομαχία αν και ήταν δύο κόντρα σε έναν!
Οι Πειραιώτες στα επόμενα λεπτά προσπάθησαν αμέσως να απαντήσουν. Έβγαλαν αντίδραση, έφτασαν σε δύο τελικές και έδειξαν να συνέρχονται. Κυκλοφόρησαν την μπάλα, αλλά δυσκολεύονταν στην τελική τους επιλογή. Δεν υπήρχαν πολλοί χώροι και δεν έβρισκαν την πάσα που θα ξεκλείδωνε την αντίπαλη άμυνα με αποτέλεσμα να είναι φλύαροι.
Στο 40' ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση με τον Βιάνα να σημαδεύει με κεφαλιά την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού, αλλά έως το ημίχρονο άλλη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους δεν υπήρχε, ενώ στο 42' ο Λεάλι με γρήγορη αντίδραση πρόλαβε τον Σωτηρίου που και πάλι είχε ξεφύγει από τους στόπερ των «ερυθρόλευκων».
Ανέβηκε, αλλά δεν αρκούσε
Βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Πήρε πρωτοβουλίες, είχε τον έλεγχο του ματς και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο με τον ΑΠΟΕΛ να προτιμά να του αφήσει την μπάλα και να ψάχνει αντεπιθέσεις για να βρει το γκολ με το οποίο θα καθάριζε το ματς.
Φορτούνης και Ιντέγιε προσπάθησαν να πάρουν πρωτοβουλίες προκειμένου να έρθει η ισοφάριση, αλλά ήταν εμφανές πως κάτι δεν λειτουργούσε σωστά. Δεν έβγαιναν οι συνεργασίες, δεν μπορούσαν οι Πειραιώτες να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή και έτσι αναγκάστηκαν να περιοριστούν σε κάποια σουτ εκτός περιοχής.
Ο Μπέντο βλέποντας την εικόνα της ομάδας του έβαλε αρχικά τον Ανδρούτσο και στη συνέχεια έριξε στο ματς και τους Ντομίνγκεζ και Μανθάτη, αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι φλύαρος και να μην μπορεί σε ροή παιχνιδιού να βγάλει ευκαιρίες.
Τελικά στο 83' ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε μία πολύ ωραία αντεπίθεση και τελείωσε το ματς με τον Ντε Καμάργκο από κοντά να κάνει το 2-0. Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες με τον Ντα Κόστα, αλλά το γκολ δεν ήρθε και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν από την Κύπρο με άδεια χέρια.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κάρλος ντελ Θέρο Γράντε (Ισπανία), βοηθοί του οι Χουάν Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ (Ισπανία) και Ντιεγκο Μπαρμπέρο Σεβίγια (Ισπανία), ενώ τέταρτος ο Μιγκέλ Μαρτίνεθ (Ισπανία).
Κίτρινες: 51' Αλεξάνδρου - 51' Ντα Κόστα, 67' Βιάνα
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Νούνο Μοράις, Μπερτόγλιο (67' Ορλάντι), Αλωνεύτης, Εφραίμ (60' Γιαννιώτας), Σωτηρίου (80' Ντε Καμάργκο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια (76' Μανθάτης), Ρομαό, Μαρτίνς (66' Ανδρούτσος), Φορτούνης (76' Ντομίνγκεζ), Ελιουνούσι, Σεμπά, Ιντέγιε.

