Οι Ηπειρώτες έδειξαν πως δεν έχουν βρει ακόμη τα... πατήματά τους και ηττήθηκαν σε φιλική αναμέτρηση από τον ΑΠΟΕΛ με 2-1
Θέλει δουλειά... Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε ανέτοιμος, εν όψει της πρώτης ευρωπαϊκής συμμετοχής του, στο δυνατό τεστ με τον ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Τρίτης (5/7) και γνώρισε την ήττα με 2-1 στο Δασάκι Άχνας.
Ο Γιάννης Πετράκης θέλησε να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει της συμμετοχής του ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όμως η ομάδα του έδειξε ακόμη ανέτοιμη να αποδώσει αυτά που θα ήθελε ο Έλληνας τεχνικός.
Οι Κύπριοι κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, μόλις στο 3ο λεπτό με γκολ του Σωτηρίου, μετά από ασίστ του Βινίσιους. Με τη σέντρα, όμως, οι Ηπειρώτες κατάφεραν να απαντήσουν, με τον Φερφελή να νικά με κοντινό σουτ τον Βάτερμαν, μετά από κεφαλιά-πάσα του Γιάκου.
Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και βρήκαν δίχτυα για ακόμη μία φορά στο 13ο λεπτό, με τον Σωτηρίου να είναι ξανά ο σκόρερ με πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα ακριβείας του Εφραίμ, ο οποίος στο 19' είχε δοκάρι με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.
Τα λεπτά κύλησαν στη συνέχεια δίχως κάτι αξιόλογο. Οι Κύπριοι είχαν την υπεροχή και έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του ΠΑΣ να παρουσιάζουν προβλήματα στην κυκλοφορία και στις αλληλοκαλύψεις.
Συμπέρασμα που προκύπτει από το παιχνίδι είναι ότι ο ΠΑΣ θέλει ακόμη αρκετή δουλειά για να αρχίσει να θυμίζει κάτι από την περσινή ομάδα.
ΑΠΟΕΛ (Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Αστίθ (68' Μερκίς), Καρλάο, Αλεξάνδου, Μιλάνοφ (71' Μιλάνοφ), Μοράις (79' Αρτυματάς), Βινίσιους (68' Ορλάντι), Εφραίμ (62' Αλωνεύτης), Ντε Βινσέντι (79' Μπρεσάν), Βάντερ (84' Παπαφώτης), Σωτηρίου (88' Χαραλάμπους).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης (82' Κολιοφούκας), Μπέριος (79' Μαυροπάνος), Γαρουφαλιάς (55' Λίλα), Μιχαήλ, Γιάκος, Τζημόπουλος, Ακόστα (82' Μασούρας), Ναδάλες (82' Ντόλοβατς), Καρανίκας (74' Δώνης), Κούτρης, Φερφελής (62' Νικολιάς).