02/05/2024
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 - 21:30

Είμαι κι εγώ εδώ...

Με πρωταγωνιστή τον Αμπέντ, που σκόραρε δις, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Παναιτωλικό με 4-2 σε ένα τρελό ματς * Καλοί κατά διαστήματα οι «πράσινοι», πολλά κενά οι Αγρινιώτες αμυντικά

Φορτσάτος μπήκε στο νέο έτος ο Παναθηναϊκός, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (4/1) έκαμψε την αντίσταση του Παναιτωλικού στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο με 4-2.

Το παιχνίδι είχε τέσσερα γκολ σε κάτι περισσότερο από ένα τέταρτο, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τους «πράσινους» να είναι καλύτεροι και να επιστρέφουν στις νίκες έχοντας ως κορυφαίο τον Αμπέντ. Αυτή ήταν η με διαφορά καλύτερη εμφάνιση του Αλγερινού από την ημέρα που επέστρεψε στο «τριφύλλι».

Ο Κλωναρίδης ήταν πολύ καλός για ένα ημίχρονο, αλλά μετά χάθηκε, ο Καλτσάς βοήθησε όταν μπήκε, ενώ και ο Πέτριτς είχε θετική παρουσία. Αντιθέτως, απογοητευτικό ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αλλά και ο Εσιέν, ενώ πάρα πολλά προβλήματα με τον Βιγιαφάνιες αντιμετώπισε ο Βέμερ.

Για τα «καναρίνια», βγήκαν ξανά τα αμυντικά κενά που υπήρχαν κυρίως επί Λιονέλ Πόντες. Κούσας και Παπάζογλου ήταν κάκιστοι, ενώ δεν πήραν βοήθειες και από τους χαφ. Ο Μαρκόφσκι έδωσε πολλές μάχες, Ουάρντα και Κάπελ χάθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν από την Αθήνα με άδεια χέρια οι Αγρινιώτες.

Βροχή από γκολ...

Απίστευτη ήταν η εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου με τα πρώτα 16 λεπτά να έχουν τέσσερα γκολ! Οι άμυνες και των δύο ομάδων έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να σκοράρουν και κάπως έτσι εξηγείται η ευκολία με την οποία Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός έβρισκαν δίχτυα.

Μόλις στο 2' ο Βιγιαφάνιες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έχοντας κάνει ταυτόχρονα μια εντυπωσιακή κούρσα και σκόραρε. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η απάντηση των «πρασίνων» με ωραίο σουτ του Αμπέντ.

Το ματς ήταν πολύ ανοιχτό και αυτό βόλευε τον Βιγιαφάνιες, που έβρισκε χώρους και δημιουργούσε προβλήματα. Εκείνος έστρωσε στον Πάουλο, που είχε δοκάρι στο 8'. Τρία λεπτά μετά, όμως, ο Πέτριτς έκανε το 2-1 από κοντά. Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί κράτησαν μόνο ένα πεντάλεπτο, αφού στο 16' ήταν η σειρά του Μαρκόφσκι να σκοράρει από τη μικρή περιοχή.

Τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία των δύο ομάδων ήταν πολλά. Τελάντερ και Ταυλαρίδης από τη μια ήταν σε κακή μέρα και είχαν ευθύνη και στα δύο γκολ, ενώ και οι στόπερ των φιλοξενούμενων έχαναν εύκολα τον Πέτριτς. Τα «καναρίνια» είχαν πρόβλημα και ακριβώς μπροστά από την άμυνά τους, με τον Αμπέντ να βρίσκει χώρο εύκολα για σουτ.

Ο ρυθμός ήταν απολύτως λογικό να πέσει σταδιακά. Το «τριφύλλι» είχε ένα πολύ καλό τετράλεπτο με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, αλλά στη συνέχεια σίγησε και αυτό, όπως και ο Παναιτωλικός, με εξαίρεση τη φάση του Ουάρντα στο 37'.

Η κροατική συνταγή και το κερασάκι από την Αλγερία

Εντελώς διαφορετικό ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν πολύ πιο χαμηλός και επί της ουσίας το μόνο κοινό με το πρώτο 45λεπτο ήταν ότι σημειώθηκε ξανά γρήγορο γκολ. Σκόρερ ο Πέτριτς στο 51', ο οποίος εξέθεσε ξανά τα στόπερ του Παναιτωλικού που δεν τον μάρκαραν.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» επιδίωξαν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα και να παίξουν πιο συντηρητικά. Ο Βιγιαφάνιες, με εξαίρεση μία φάση, δεν είχε τις εξάρσεις του πρώτου ημιχρόνου, Κάπελ και Ουάρντα εξουδετερώθηκαν κι έτσι οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι.

Ούτε ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά, όμως ήλεγχε το ματς. Ο Στραματσιόνι έβγαλε και τον Πέτριτς στο 76' για να βάλει τον Λαγό και με αυτή την κίνηση έδειξε πως αυτό που τον ενδιέφερε ήταν απλώς να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι έγιναν ακόμη πιο στιβαροί αμυντικά και ο Ματζουράκης επέλεξε γι' αυτό να βάλει και δεύτερο επιθετικό. Ο Βασιλείου ήταν καλός, έβγαλε ενέργεια και μπήκε στις φάσεις. Κατάφερε δις να απειλήσει, το επιχείρησε άλλη μία, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Έτσι, οι Αγρινιώτες ηττήθηκαν με τον Αμπέντ στο 90'+2 να τους δίνει και τη χαριστική βολή διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζήλος (Λάρισας), βοηθοί οι Γκάγκας (Λάρισας) και Δουδούμης (Φθιώτιδας), ενώ τέταρτος ο Μιχαηλίδης (Βοιωτίας).

Κίτρινες: 36' Εσιέν, 44' Αμπέντ - 63' Κάπελ, 79' Μύγας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Βέμερ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Καρέλης (84' Μπεργκ), Κλωναρίδης (63' Καλτσάς), Πέτριτς (76' Λαγός).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας (81' Κουτρομάνος), Κούσας, Παπάζογλου, Κέβιν (87' Καμαρά), Μάκος, Πάουλο, Κάπελ, Βιγιαφάνιες (79' Βασιλείου), Ουάρντα, Μαρκόφσκι.

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: