18/05/2024
Κύπελλο Ελλάδας | Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 - 19:12

Λύγισε την Καλλιθέα και πήρε την πρωτιά

Ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε στο «Γρ. Λαμπράκης», αλλά νίκησε με 4-2 * Με 10 από το 40' έπαιζαν οι Περιστεριώτες * Αξιόμαχοι οι γηπεδούχοι

Μπορεί να τα βρήκε σκούρα στο «Ελ Πάσο», αλλά ο Ατρόμητος τελικά πέρασε από εκεί νικώντας με 4-2 την Καλλιθέα το απόγευμα της Τετάρτης (16/12). Έτσι εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου αλλά και την πρωτιά στον 6ου ομίλου.

Οι Περιστεριώτες έβγαλαν κάποια προβλήματα στο συγκεκριμένο ματς, αλλά από την άλλη ήταν και σοβαροί. Βρήκαν τον τρόπο παρά τις δυσκολίες να «καθαρίσουν» το ματς και να πετύχουν το στόχο τους.

Ο Μπρίτο βοήθησε αρκετά και πέτυχε και το πιο σημαντικό γκολ για την ομάδα του, αν και από θέση οφσάιντ. Καλά πήγαν και οι Γοδόι και Μπάλλας, κάτω του μετρίου η απόδοση του Πίτου Γκαρσία, ενώ αδύναμος κρίκος ήταν ο Κιβρακίδης.

Από την άλλη πλευρά, η Καλλιθέα επιβεβαίωσε πως είναι σκληρό καρύδι για τον οποιονδήποτε, έστω κι αν αποκλείστηκε. Ξεχώρισαν Αρναρέλλης και Μασένα, που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, ενώ πνοή έδωσε και ο Μπέλλης με την είσοδό του, καθώς ο Τεγούσης κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Με διάθεση να αφήσει τον Ατρόμητο να κάνει το παιχνίδι του και εκείνη να περιμένει μπήκε στο ματς η Καλλιθέα. Ο Καραδήμος ζητούσε από τους παίκτες του απλώς να πιέζουν όσο μπορούσαν.

Οι Περιστεριώτες χωρίς να φορτσάρουν προειδοποίησαν στο 17' με τον Μπρίτο και ένα λεπτό μετά σκόραραν. Ο Κούρος πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Ατρομήτου με συρτό διαγώνιο σουτ.

Οι γηπεδούχοι άργησαν να συνέλθουν και οι παίκτες του Δέλλα κυκλοφορούσαν την μπάλα για να παγώσουν το ρυθμό. Σε μία ανύποπτη στιγμή έκαναν και το 0-2 με τον Λε Ταλέκ από κοντά να χρίζεται σκόρερ στο 37'.

Η Καλλιθέα επιθετικά δεν είχε να επιδείξει κάτι επιθετικά πέραν της πολύ καλής λειτουργίας που είχε η αριστερή πλευρά του. Ο Αρναρέλλης δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα με τον Παγώνη να ανεβαίνει και να του δίνει στηρίγματα. Τελικά, ο πρώτος στο 40' πήρε πέναλτι και την αποβολή του Κιβρακίδη και έτσι οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1.

Φορτσάτη μπήκε η ομάδα του «Ελ Πάσο» στο δεύτερο ημίχρονο. Από την πρώτη στιγμή έψαξε την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 51' με τον Μασένα να κάνει το 2-2 με εντυπωσιακό γυριστό.

Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, κράτησε μόλις ένα λεπτό, καθώς στο 52' ο Μπρίτο από θέση οφσάιντ έγραψε το 2-3. Πολύ σημαντικό αυτό το γκολ για την εξέλιξη του ματς, καθώς ήταν εμφανές πως οι Περιστεριώτες είχαν προβλήματα και είχαν χάσει εντελώς τον έλεγχο του ματς.

Κάπου εκεί η Καλλιθέα άδειασε. Μπορεί για λίγα λεπτά ακόμη να πάλεψε και να έβγαλε κάποιες τελικές, όμως, στο 67' ήρθε και η ταφόπλακα στα όνειρά τους για πρόκριση. Ο Ναπολεόνι κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ένα λεπτό μετά εύστοχα ο ίδιος και σφράγισε τη νίκη του Ατρομήτου.

Κάπου εκεί έπαψε να υπάρχει ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά. Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς απογοητευμένοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήθελαν απλώς να διαχειριστούν το προβάδισμά τους. Το κατάφεραν και κάπως έτσι ήρθε και η πρόκριση.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάνταλος (Καβάλας), βοηθοί οι Καρατζίκας (Αθηνών) και Λάζαρης (Καβάλας), ενώ τέταρτος ήταν ο Κορδολαίμης (Ανατ. Αττικής).

Κίτρινες: 52' Μπέλλης, 68' Τσώνης - 26' Κιβρακίδης, 76' Κούρος.

Κόκκινη: 40' Κιβρακίδης.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Μιχελής, Λεβέντης, Τσώνης, Μούχταρης, Παγώνης, Κατσικογιάννης, Τεγούσης (46' Μπέλλης), Γκίνη, Αρναρέλλης (78' Φαρία), Μπούζας (71' Τσίπρας), Μασένα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος, Μπάλλας, Γοδόι, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (88' Λημνιός), Μαρσελίνιο (46' Μπίτολο), Λε Ταλέκ (64' Ναπολεόνι).

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE 

Βαθμολογία 6ου ομίλου

1. Ατρόμητος 7 (8-4)

2. Βέροια 7 (4-2)

3. Καλλιθέα 3 (4-6)

4. Λαμία 0 (1-5)

Μοιραστείτε το: