19/05/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 - 21:27

Έδειξε τα δόντια του και στην ΑΕΚ

Ο Πανιώνιος σταμάτησε το σερί της Ένωσης στην Πλατεία (1-1) * Εκατέρωθεν φωνές για τη διαιτησία * Με 10 από το 68' οι φιλοξενούμενοι, που δέχτηκαν σφυροκόπημα στη συνέχεια

Στάση στην Πλατεία για την ΑΕΚ, η οποία έπειτα από τέσσερις νίκες σε όλες τις διοργανώσεις έχασε βαθμούς από τον Πανιώνιο μένοντας στο 1-1 το απόγευμα του Σαββάτου (12/12).

Η Ένωση ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο βρέθηκε να χάνει χωρίς να έχει απειληθεί ιδιαίτερα, ενώ διαμαρτύρεται και για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 12'. Στη συνέχεια ισοφάρισε, αλλά έκλεισε το παιχνίδι νιώθοντας πιθανότατα και τυχερή για το βαθμό λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχτηκε από τη στιγμή που έμεινε με 10.

Ο Τζιμπούρ ήταν πολύ κινητικός, αλλά τα υπόλοιπα βαριά όπλα της δεν ήταν σε καλή μέρα. Αραβίδης και Μάνταλος δεν βοήθησαν πολύ, ο Γιόχανσον δεν ήταν όπως τον έχουμε συνηθίσει τελευταία και μόνο ο Μπαρμπόσα έμοιαζε να είναι απειλητικός.

Όσο για τον Πανιώνιο, επιβεβαίωσε ξανά πως δεν είναι πυροτέχνημα. Ήταν πολύ καλά στημένος από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, θα μπορούσε να έχει πάρει το τρίποντο, ενώ διαμαρτύρεται και για το γκολ που δέχτηκε λόγω της κίνησης που κάνει ο Τζιμπούρ.

Οι περισσότεροι εκ των γηπεδούχων ήταν σε καλή μέρα, κοίταξαν την ΑΕΚ στα μάτια και με το βαθμό προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ -έστω και προσωρινά- και πέρασαν στην τέταρτη θέση. Ο Μπουμάλ έδειξε ξανά πως είναι σε τρομερή κατάσταση, ο Μπακασέτας βοήθησε αρκετά, ενώ ο Σιώπης έκανε εξαιρετικό ματς καλύπτοντας πολλούς χώρους. Πολύ καλά πήγε και η τετράδα της άμυνας, με τον Οικονόμου να έχει αρκετά ανεβάσματα.

«Κιτρινόμαυρη» υπεροχή και η έμπνευση της στιγμής

Με διάθεση να κυριαρχήσει από την αρχή μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Οι παίκτες της κυκλοφορούσαν την μπάλα και πίεζαν αρκετά καλά, με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τον Πανιώνιο να βγαίνει εύκολα από την άμυνά του.

Ο Κόρμπος ήταν σε κακή κατάσταση, έκανε εύκολα το λάθος και στο 12' θα μπορούσε να έχει δοθεί και πέναλτι εις βάρος του σε φάση με τον Γιόχανσον, καθώς δεν βρήκε μπάλα. Από δικό του λάθος απείλησε και ο Μπαρμπόσα στο 15', στην πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να ξυπνήσει στη συνέχεια. Ο Μπακασέτας έπαιρνε την μπάλα για να δημιουργήσει, αλλά ο Μασούρας δεν καταλάβαινε τις πάσες του. Ο Ανσαριφάρντ ήταν καλά κλεισμένος και ο μοναδικός που έμενε ήταν ο Μπουμάλ.

Η άμυνα της ΑΕΚ είχε προσαρμοστεί στον Καμερουνέζο, αλλά τη μοναδική στιγμή που τον άφησε το πλήρωσε. Στο 37' με εκπληκτική ενέργεια και τελείωμα εκτέλεσε από απόσταση τον Μπαρμπόσα και έβαλε μπροστά τους Νεοσμυρνιώτες, που έως τότε δυσκολεύονταν να πατήσουν ακόμη και περιοχή.

Στα εναπομείναντα λεπτά απάντηση δεν υπήρξε από τους παίκτες του Πογιέτ, που δυσκολεύονταν να γίνουν απειλητικοί. Ο Τζιμπούρ ήταν αρκετά κινητικός, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες. Ο Μάνταλος ήταν καλά κλεισμένος, ενώ τον Αραβίδη δεν τον ένιωθε η άμυνα του Πανιωνίου.

Ισοφάριση, αποβολή και σφυροκόπημα

Καλύτερα μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ και αυτό φάνηκε πολύ γρήγορα. Η άμυνα των γηπεδούχων κόλλησε στο 52' και δεν το πλήρωσε, όμως στο 56' ήρθε η ισοφάριση. Κανείς δεν πήγε πάνω στον Μπαρμπόσα και εκείνος έκανε το 1-1. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Τζιμπούρ που δεν καλυπτόταν έκανε κίνηση προς την μπάλα επηρεάζοντας τη φάση.

Ο Πανιώνιος επιχείρησε να αντιδράσει αμέσως και στο 59' είχε δοκάρι σε περίεργη φάση με τον Ανσαριφάρντ. Στη συνέχεια προσπάθησε με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει ρήγματα και το κατάφερε στο 68' με τον Καραμάνο να παίρνει τη δεύτερη κίτρινη του Άρθο.

Κάπου εκεί οι παίκτες της ΑΕΚ άδειασαν ψυχολογικά. Έδειχναν να μην μπορούν να συνέλθουν στη συνέχεια και αποδέχτηκαν το ρόλο του κομπάρσου. Άφησαν την μπάλα στους γηπεδούχους και έπαιζαν στο μισό γήπεδο μαζικά άμυνα.

Ο Πανιώνιος άρχισε να ασκεί πίεση. Το παιχνίδι ξαφνικά μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης με τον Οικονόμου να ανεβαίνει συνεχώς και τον Μασούρα να βγάζει τη μία σέντρα μετά την άλλη. Γι' αυτό και λίγο μετά ο Ουζουνίδης έβαλε εκεί πιο ξεκούραστο παίκτη, τον Βιγιάλμπα.

Ωστόσο, αυτό δεν λειτούργησε. Η ΑΕΚ βρήκε προς το τέλος τρόπο να περιορίσει τον Πανιώνιο. Η πίεση συνεχίστηκε, αλλά ο Μπαρόχα ήταν σταθερός και καθάριζε αρκετές φάσεις, ενώ και οι αμυντικοί του τον βοήθησαν. Οι «κυανέρυθροι» δεν έβγαλαν συνδυασμούς για να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων κι έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, καθώς στο φινάλε ακυρώθηκε και γκολ της Ένωσης για φάουλ του Λαμπρόπουλου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας), βοηθοί οι Μαγιάννης (Άρτας) και Χαρίσης (Γρεβενών), ενώ τέταρτος ο Σπάθας (Πειραιά).

Κίτρινες: 25' Μπακασέτας, 54' Μπουμάλ - 23' Τζιμπούρ, 25' Άρθο, 87' Μάνταλος.

Κόκκινη: 69' Άρθο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (87' Μητρόπουλος), Μπουμάλ, Μπακασέτας (64' Καραμάνος), Μασούρας (79' Βιγιάλμπα), Ανσαριφάρντ.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (70' Λαμπρόπουλος), Αραβίδης, Τζιμπούρ (85' Σοϊλέδης).

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Μοιραστείτε το: