19/04/2024
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ | Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 - 16:52

Προσπέραση στο φινάλε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Οι Ηπειρώτες, οι οποίοι έμειναν με 10' από το 69', έκαμψαν στο τέλος την αντίσταση του Αχαρναϊκού (1-2) και τον έβαλαν από κάτω

Καρδιοχτύπησε, αλλά έσπασε το ρόδι ο ΠΑΣ Γιάννινα, που κατάφερε να πάρει το πρώτο του φετινό διπλό βγάζοντας χαρακτήρα στο Μενίδι, από το οποίο πέρασε με 2-1 το μεσημέρι της Τρίτης (1/12).

Ο Αχαρναϊκός έβαλε δύσκολα στους Ηπειρώτες, που δεν ήταν σε ιδιαίτερα καλή μέρα. Παίκτες που πήραν την ευκαιρία τους, όπως ο Ηλιάδης, δεν την αξιοποίησαν, ενώ μακριά από τον καλό του εαυτό ήταν και ο Κοζορώνης. Αυτό σε συνδυασμό με το διάστημα αποχής του Λίλα ήταν αρκετό για να δημιουργήσει πρόβλημα στο χώρο του κέντρου, ενώ και μεσοεπιθετικά ήταν ελάχιστα αυτά που έβγαιναν.

Το θετικό για τον ΠΑΣ είναι ότι με αυτό το τρίποντο πέρασε στην κορυφή του πρώτου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας βάζοντας από κάτω τους Μενιδιάτες και παίρνοντας έτσι σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο, ο Γιάννης Πετράκης είδε τον Κοζορώνη να αποβάλλεται, τους Σκόνδρα και Στρούνα να γίνονται αναγκαστικά αλλαγή, ενώ στους πανηγυρισμούς του γκολ του φάνηκε να τραυματίζεται και ο Σαπαλίδης.

Όσο για τον Αχαρναϊκό, πάλεψε πολύ, ήταν συνολικά καλύτερος και έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει θεμέλια πρόκρισης. Ωστόσο, σε δύο εβδομάδες υποδέχεται τον Ηρακλή και του δίνεται η δυνατότητα να κάνει εκεί ό,τι δεν κατάφερε στο συγκεκριμένο ματς.

Παιχνίδι κέντρου είχαμε κατά κύριο λόγο στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κάθε ομάδα είχε τα δικά της καλά διαστήματα χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις γενικά. Οι δύο τερματοφύλακες ήταν επί της ουσίας θεατές σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Εκείνος που μπήκε καλύτερα ήταν ο Αχαρναϊκός. Ο Ταμπάκης έδειχνε δραστήριος και οι Σκόνδρας και Μπέριος δυσκολεύονταν να τον περιορίσουν. Ωστόσο, σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς και άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα χωρίς να έχουν ουσία.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 31' με τον Ταμπάκη να αστοχεί ύστερα από το λάθος του Μπέριου. Οι Μενιδιάτες ανέβασαν ταχύτητα και στα επόμενα λεπτά πίεσαν κερδίζοντας και στημένα κοντά στην περιοχή του ΠΑΣ. Ωστόσο, δεν κατάφεραν κάτι.

Όσο για τον ΠΑΣ, είχε πολλά προβλήματα. Λίλα και Κοζορώνης δεν μπορούσαν να κρατήσουν στο κέντρο, αλλά αυτό δεν ήταν το μοναδικό για μία ομάδα που έχανε με ευκολία την μπάλα και δεν έδειχνε να μπορεί να αναπτυχθεί ορθολογικά.

Μία καλή σκέψη του Γιάκου και η ωραία του συνεργασία με τον Ναδάλες, πάντως, ήταν αρκετά για να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 50' ο ΠΑΣ Γιάννινα και να μπει έτσι με ιδανικό τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο.

Ούτε αυτό, όμως, ήταν αρκετό για τους Ηπειρώτες. Αντί να πάρουν ψυχολογία από αυτό το γκολ προσπάθησαν να το διαχειριστούν χωρίς επιτυχία, καθώς δεν έκλειναν σωστά τους διαδρόμους δίνοντας έτσι δικαιώματα.

Ο Αχαρναϊκός το πίστεψε και τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 65' από τον Κωστόπουλο. Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε και η -αυστηρή- αποβολή του Κοζορώνη για να ανατραπούν εντελώς τα δεδομένα και να αναγκαστεί ο ΠΑΣ να παίξει πιο κλειστά και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

Ο Πετράκης έβαλε στο παιχνίδι τον Τσάβες με την εντολή κάθε επίθεση να περνά από εκείνον και κάπως έτσι ο ΠΑΣ προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Τελικά στο 89' ο Σαπαλίδης από κόρνερ του Αργεντινού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του παρόλο που εκείνη φαινόταν να βρίσκεται στα σκοινιά μετά την αποβολή.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κιοτζένης (Ξάνθης), βοηθοί οι Καραβασίλης (Καβάλας) και Απτόσογλου (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Ευαγγέλου (Αθηνών).

Κίτρινες: 48' Μαρής, 60' Ομπράντοβιτς, 63' Αθανασίου - 21' Κοζορώνης, 64' Τζημόπουλος, 75' Μπέριος.

Κόκκινη: 69' Κοζορώνης.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Σίνισα Γκόγκιτς): Παγούδης, Μουστάκης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Κωστόπουλος (77' Ιωαννίδης), Εμέκα, Μαρής, Αθανασίου (66' Παβίσεβιτς), Καλογερόπουλος, Φιγκέιρα (55' Ομπράντοβιτς), Ταμπάκης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα (66' Τσουκαλάς), Μπέριος, Σκόνδρας (46' Τζημόπουλος), Ναδάλες, Κοζορώνης, Λίλα (72' Τσάβες), Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Γιάκος, Φερφελής.

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: