04/05/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 - 19:59

Μπήκε φορτσάτη η ΑΕΛ (video)

Οι «βυσσινί» επιβλήθηκαν με 3-0 της Λαμίας, η οποία έμεινε με 10 από το 60' * Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μαρουκάκης

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ΑΕΛ στη Β' Εθνική. Στο μεγάλο ματς της αγωνιστικής, οι «βυσσινί» έδειξαν την ανωτερότητά τους κόντρα στη Λαμία νικώντας τη με 3-0.

Οι Φθιώτες ναι μεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί φέτος, όμως το Σάββατο (26/9) υπέκυψαν στην ανωτερότητα των Λαρισαίων, που, χωρίς να εντυπωσιάσουν, ήξεραν τι ζητούσαν και ήταν αποτελεσματικοί.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μαρουκάκης, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο. Σκόραρε δις και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του, η οποία είχε σε πολύ καλή μέρα και τους Μπουντόπουλο και Ουρτάδο.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, Νεόφυτος και Σερτζίνιο προσπάθησαν, αλλά έμοιαζαν μόνοι τους. Το ματς δεν βγήκε σε Καραγιάννη και Τζόκιτς, ενώ ο Ενγκουέμ ήταν εκείνος που στο 60' έκανε σχεδόν ακατόρθωτο το έργο της ομάδας του με την αποβολή.

Με στόχο να δείξει ποιος είναι το αφεντικό από νωρίς μπήκε στο ματς η ΑΕΛ και το κατάφερε παίρνοντας αμέσως τον έλεγχο και ασκώντας από τα πρώτα λεπτά πίεση.

Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος είχε πολύ νερό, κι έτσι ξεκίνησαν να κάνουν σκαστά σουτ εκτός περιοχής.

Κάπως έτσι στο 18' έγινε και το 1-0. Ο Ρίζος απέκρουσε προσωρινά το σουτ του Μπουντόπουλου, αλλά από κοντά ο Μαρουκάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κινούμενος πιο γρήγορα από τους στόπερ της Λαμίας.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν αισθητά. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν, είχαν ένα -σωστά- ακυρωθέν γκολ και γενικά έδειχναν να πατούν καλύτερα. Ωστόσο, μία φάση χρειάστηκε η ΑΕΛ για το 2-0. Στο 42' ο Ουρτάδο έστρωσε στον Μαρουκάκη και εκείνος εκτέλεσε τον Ρίζο με εκτός περιοχής σουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν διέφερε πολύ από το πρώτο. Η Λαμία έδειξε διάθεση, αλλά η πρώτη καλή φάση ήταν ξανά για την ΑΕΛ με τον Ουρτάδο προ κενής εστίας να σημαδεύει τον Λεάντρο.

Στο 60' ο Ενγκουέμ αντίκρισε ίσως αυστηρά τη δεύτερη κίτρινη και κάπου εκεί μπήκε ταφόπλακα στα όνειρα των φιλοξενούμενων, που στη συνέχεια δεν μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί.

Βλέποντας πώς πηγαίνει το ματς, ο Ντόστανιτς άρχισε τις αλλαγές προκειμένου και να δώσει λεπτά συμμετοχής σε κάποιους παίκτες και να μην πιέσει άλλους.

Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρχε ματς. Οι παίκτες της ΑΕΛ απλώς κυκλοφορούσαν την μπάλα χωρίς να έχουν διάθεση να επιτεθούν. Ωστόσο, στο 90'+3 έγινε και το 3-0 με τον Μπουντόπουλο να σκοράρει ύστερα από το δοκάρι του Κουτσιανικούλη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάδης (Καστοριάς), βοηθοί οι Κελάζογλου (Χαλκιδικής) και Μωυσιάδης (Γρεβενών), ενώ τέταρτος ο Σημαιάκης (Χαλκιδικής).

Κίτρινες: 7' Αναστασόπουλος, 28' Ουρτάδο, 45'+1 Μπουντόπουλος, 58' Βέρτζος - 28' Ενγκουέμ, 68' Σερτζίνιο.

Κόκκινη: 60' Ενγκουέμ.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Μονιάκης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπουντόπουλος, Ουρτάδο (66' Καπός), Ροβίθης (75' Κουτσιανικούλης), Μαρουκάκης (72' Μπόγιοβιτς).

ΛΑΜΙΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Ρίζος, Ζουλιώτης, Κοτσώνης, Λεάντρο Πίντο, Τσαμούρης, Σιλιγαρδάκης, Τζόκιτς (56' Καραλής), Ενγκουέμ, Καραγιάννης (62' Τριανταφυλλάκος), Σερτζίνιο, Νεόφυτος.

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: