25/04/2024
Ομάδες | Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 - 23:04

Οι λόγοι απόσυρσης του Ολυμπιακού Λαυρίου από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής

Τους εξηγεί ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» Μιχάλης Τσίκλος, με δηλώσεις του στο a-sports.gr * «Η ομάδα θα βρει το δρόμο της», αναφέρει μεταξύ άλλων...

Η είδηση της απόσυρσης του Ολυμπιακού Λαυρίου από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής «έσκασε» σαν... βόμβα το απόγευμα της Κυριακής (26/1). Μία ημέρα αργότερα, το a-sports.gr επικοινώνησε με τον ισχυρό άνδρα των «ερυθρόλευκων» Μιχάλη Τσίκλο, ο οποίος, αφού αρχικά επιβεβαίωσε πως η ομάδα δεν θα κατέβει στα υπόλοιπα παιχνίδια του 5ου ομίλου της τρίτης κατηγορίας, αποκάλυψε και τους λόγους που πάρθηκε αυτή η απόφαση.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί...», μας είπε αρχικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Λαυρίου και πρόσθεσε: «Για καθαρά λόγους υγείας δεν θα μπορώ να ασχοληθώ με την ομάδα για τους επόμενους μήνες. Θα μεταβώ στο εξωτερικό, μάλιστα, για μια επέμβαση και αυτό σημαίνει πως δεν θα έχω τη δυνατότητα να είμαι στη διοίκηση και κατ' επέκταση κοντά στο σωματείο...».

Όσο για το αν αυτός είναι ο βασικός λόγος που η ομάδα δεν συνεχίζει στην κατηγορία, ο Μιχάλης Τσίκλος απάντησε: «Ναι. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε το σωματείο να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, με δεδομένο πως δεν υπήρχαν ελπίδες παραμονής. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει διάλυση. Το αντίθετο. Είναι μια κίνηση έτσι ώστε να παρουσιαστούμε του χρόνου δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Τα έξοδα, μάλιστα, μέχρι τέλους της χρονιάς, αν συνεχίζαμε, έφταναν τα 50.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα, λοιπόν, θα μπουν στο μπάτζετ της επόμενης σεζόν που θα μας βρει στην Α' ΕΠΣΑΝΑ και όπου στόχος θα είναι να επιστρέψουμε στη Γ' Εθνική».

Σχετικά με το ρόστερ, το μέλλον των ποδοσφαιριστών και τις ακαδημίες της ομάδας, τόνισε: «Για όσους παίκτες υπάρξει ενδιαφέρον θα παραχωρηθούν ως δανεικοί (με υποσχετική) μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτοί που δεν θα βρουν ομάδα θα μείνουν εδώ, θα γυμνάζονται κανονικά, αφού θα υπάρχει τόσο προπονητής όσο και επιτελείο. Εννοείται πως και οι ακαδημίες μας παραμένουν ως έχουν».

Τέλος, ο Μιχάλης Τσίκλος, αφού έκανε την αυτοκριτική του, σχολιάζοντας πως «υπήρχαν λάθος επιλογές...», στάθηκε στο γηπεδικό, που τόσο ταλαιπώρησε το σωματείο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του, εν όψει καλοκαιριού, λέγοντας: «Αν είμαστε όλοι καλά, με υγεία, θα επιστρέψουμε και είμαι βέβαιος πως ο Ολυμπιακός Λαυρίου θα βρει το δρόμο του».

Νίκος Τζαλίδης

Μοιραστείτε το: