24/04/2024
Πρωτάθλημα | Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 - 22:58

Τον… κατάπιε η ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα και πλέον υπερτερεί του ΠΑΟΚ!

Μεγάλο διπλό (0-2) για την Ένωση και πλεονέκτημα για το Τσάμπιονς Λιγκ * Ανώτεροι στο α' ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι», βελτιώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο οι Θεσσαλονικείς, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την κατάσταση

Πέρασε αέρας... Πραγματοποιώντας σούπερ εμφάνιση το βράδυ της Τετάρτης (1/7), η ΑΕΚ επικράτησε με 0-2 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1 και έβαλε φωτιά στη μάχη για την κατάκτηση του δεύτερου εισιτηρίου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με καθαρό μυαλό και προσηλωμένοι στον στόχο τους, οι «κιτρινόμαυροι» εξουδετέρωσαν όλα τα ατού των Θεσσαλονικέων και έφτασαν δίκαια στη νίκη. Έτσι, έφτασαν τους 59 βαθμούς και τους έπιασαν στη δεύτερη θέση έχοντας μάλιστα και πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο τέλος.

Οι γηπεδούχοι στον αντίποδα απογοήτευσαν στο πρώτο ημίχρονο, όντως στατικοί και ακίνδυνοι, βελτιώθηκαν στην επανάληψη αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Να σημειωθεί ότι ορθά ακυρώθηκε ένα γκολ εκατέρωθεν ενώ επίσης σωστά μέσω χρήσης VAR δόθηκε το πέναλτι με το οποίο η ΑΕΚ έκανε το 0-2 στο 81' με τον Λιβάγια (το σκορ είχε ανοίξει στο 42' ο Τσιγκρίνσκι).

Η ΑΕΚ ήταν πολύ ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο. Πίεσε ψηλά, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε πολύ αργή κυκλοφορία της μπάλας και λάθη ενώ δεν τους επέτρεψε να κάνουν ούτε φάση. Γενικότερα. οι ποδοσφαιριστές του Μάσιμο Καρέρα έβγαλαν πολλά τρεξίματα, είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες, απειλώντας κυρίως από στημένες φάσεις. Στο 7' το σουτ του Κρίστιτσιτς έφυγε λίγο έξω ενώ στο 30' ο Πασχαλάκης είπε «όχι» σε προβολή του Μάνταλου. Ο γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων» εξουδετέρωσε και το φάουλ του Λιβάγια στο 40' αλλά δύο λεπτά αργότερα νικήθηκε. Ο Κροάτης επιθετικός εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Με σκοπό να επιτεθεί και να βρει ένα γκολ μπήκε στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ αλλά και πάλι δεν έφτιαξε κάποια φάση μέχρι το 60'. Ένα λεπτό αργότερα όμως και έπειτα από κακή αντίδραση του Σβάρνα, ο Μπίσεσβαρ επωφελήθηκε αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απείλησε εκ νέου στο 67' με τον Άκπομ και εκεί που έδειχναν να παίρνουν τα πάνω τους την... πάτησαν. Στο 81' ο Μιχαηλίδης μάρκαρε αντικανονικά τον Βέρντε με τον Ντι Μπέλο να δίνει αρχικά φάουλ. Ωστόσο, με τη βοήθεια του VAR τελικά καταλόγισε πέναλτι καθώς το μαρκάρισμα έγινε εντός περιοχής. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτέλεσε ο Λιβάγια ο οποίος δεν αστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Με μία ασίστ και ένα γκολ ο Λιβάγια ήταν ο πολυτιμότερος των νικητών ενώ εξαιρετικός ήταν και ο έτερος σκόρερ Τσιγκρίνσκι. Από εκεί και πέρα, πολύ καλό παιχνίδι έκαναν και οι Μάνταλος, Κρίστιτσιτς.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, περισσότερο από όλους φάνηκε ο Γιαννούλης ενώ καλά τα πήγε και ο Μαουρίσιο.

Διαιτητής ήταν ο Ιταλός Ντι Μπέλο, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τζιαλατίνι και Παγκανέζι. Υπεύθυνος VAR ήταν ο επίσης Ιταλός Τζιακομέλι και AVAR η Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας).

Κίτρινες: 31' Μάτος, 79' Ίνγκασον, 86' Βαρέλα - 11' Παουλίνιο, 66' Τσιγκρίνσκι

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (46' Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46' Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Τζόλης (56' Μιχαηλίδης), Στοχ (74' Λάμπρου), Σφιντέρσκι (56' Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (82' Σιμάνσκι), Αλμπάνης (62' Βέρντε), Λιβάγια (82' Οικονόμου), Ολιβέιρα (87' Αραούχο).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: