28/03/2024
Κύπελλο Ελλάδας | Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 - 22:13

Mε πέναλτι του Σκουλά στο 119' γλίτωσε το κάζο και προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ

Μια αμφισβητούμενη παράβαση ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης έδωσε το «εισιτήριο» στους «4» του Κυπέλλου για τους Θεσσαλονικείς (4-2) * «Αυτοκτόνησε» ο Πανιώνιος, που άγγιξε ένα ακόμη έπος στον θεσμό

Προκρίθηκε με μια φάση που θα συζητηθεί πολύ... Θέση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας έκλεισε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης (27/2), κερδίζοντας με 4-2 τον Πανιώνιο στην παράταση κι ενώ είχε ηττηθεί με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό της Νέας Σμύρνης.

Στην Τούμπα ο διεθνής διαιτητής Σκουλάς έμελε να κρίνει το παιχνίδι, καθώς στο 119' κατελόγισε πέναλτι ύστερα από σουτ του Μίσιτς κι ενώ η μπάλα φαίνεται να βρήκε πρώτα στα πλευρά και μετά στα χέρια του Μανθάτη, σε μια φάση πάντως που είναι αμφισβητούμενη και όχι ξεκάθαρη βάσει και των τηλεοπτικών ριπλέι.

Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με αυτό το πέναλτι πέρασε στους «4» και μπορεί βέβαια να αναρωτηθεί κανείς πώς θα αντιδρούσε ο Θεσσαλός ρέφερι αν η ίδια φάση είχε γίνει στην αντίπαλη περιοχή...

Γενικά, ο Σκουλάς είχε κακή διαιτησία, αφήνει με παράπονα και τις δύο ομάδες, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ φυσικά θα πρέπει να τονιστεί ότι οι Νεοσμυρνιώτες «αυτοκτόνησαν» στην παράταση.

Έχοντας φέρει το παιχνίδι σε σκορ πρόκρισης (2-2), με την κερκίδα και τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να έχουν σαστίσει, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου όφειλαν, κατά το κοινώς λεγόμενο, να φάνε την μπάλα στο τελευταίο 10λεπτο της παράτασης.

Αυτό δεν έγινε, ο ΠΑΟΚ βρήκε το τρίτο και το τέταρτο γκολ και ο Πανιώνιος... πέταξε στα σκουπίδια μια μεγάλη ευκαιρία να καταγράψει άλλο ένα έπος στον θεσμό.

Ο Βιεϊρίνια ήταν και πάλι ο κορυφαίος των νικητών, με την είσοδο στο παιχνίδι του Μάτος στο 74' να αποδεικνύεται καταλυτική για τους «ασπρόμαυρους».

Ντουρμισάι και Μανιάτης, όσο είχαν δυνάμεις, αυτοί που ξεχώρισαν από πλευράς Πανιωνίου. 

Γκολ ο ΠΑΟΚ, άμεση η απάντηση του Πανιωνίου...

Οι Θεσσαλονικείς είχαν αναμενόμενα την υπεροχή στο α' ημίχρονο, με τους Νεοσμυρνιώτες να ανταποκρίνονται καλά στην ανασταλτική τους λειτουργία.

Ωστόσο, ο κακός υπολογισμός του Κότνικ σε ένα γύρισμα του Λημνιού στο 32' έφερε το γκολ του Μπίσεσβαρ για το 1-0, αλλά οι παίκτες του Μάντζιου αντέδρασαν άμεσα και υποδειγματικά.

Αρχικά, ο Τσιλούλης νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Πασχαλάκη, για να φέρει το ματς στα ίσα στο 34ο λεπτό ο Ντουρμισάι, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε μέχρι να πάνε οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια να βρει το 2-1 μέσα από στατικές φάσεις, κάτι που δεν συνέβη εντέλει. 

Έκανε... χαρακίρι ο Πανιώνιος

Το δεύτερο 45λεπτο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο για τους «ασπρόμαυρους», καθώς ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε από πολύ νωρίς για να κρατήσει το «Χ» που του έδινε την πρόκριση, μια τακτική που δεν απέδωσε εντέλει.

Έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες οι γηπεδούχοι και ο Σβιντέρσκι στο 82' ήταν αυτός που έμελε να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Εκεί ο φρέσκος Καμαρά, καθώς είχε μπει στο ματς στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας, φάνηκε να χαρίζει το «εισιτήριο» στους «κυανέρυθρους», βρίσκοντας δίχτυα στο 94' και κάνοντας την Τούμπα να σιγήσει.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έδειχναν να τα έχουν χαμένα, ωστόσο δεν είχαν υπολογίσει στο... χαρακίρι των φιλοξενούμενων και αφού ο Μάτος στο 112' σημάδεψε το δοκάρι, ήρθε δύο λεπτά αργότερα το 3-2 από τον Ακπόμ και η ατμόσφαιρα ξαναζεστάθηκε για τα καλά στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Τελικά, η απόφαση του Σκουλά να δώσει το πέναλτι έφερε την εύστοχη εκτέλεση από τον Βιεϊρίνια στο 119' και οι γηπεδούχοι συνεχίζουν την πορεία τους στη διοργάνωση.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σκουλάς του Συνδέσμου Θεσσαλίας με βοηθούς τον Ευθυμιάδη του Συνδέσμου Πιερίας και την Κουρομπύλια του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής.

Κίτρινες: 26' Γιαννούλης, 27' Κρέσπο, 39' Λημνιός, 52' Ολιβέιρα - 22' Παπαγεωργίου, 27' Ντουρμισάι, 57' Κόρμπος, 63' Κότνικ, 64' Μανθάτης, 67' Ντομίνγκες, 71' Κότσιτς, 90'+3 Μανιάτης, 98' Καμαρά, 120'+2 Μπανανά.

Κόκκινες: 117' Mανθάτης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Σάκχοφ (74' Μάτος), Ολιβέιρα, Λημνιός (56' Ακπόμ), Ενρίκε (97' Μίσιτς), Πέλκας (14' λ. τρ. Μπίσεσβαρ), Σβιντέρσκι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου (78' Άρτσε), Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Κόρμπος, Μανιάτης, Μανθάτης, Τσιλούλης (90' Καμαρά), Μπουμάλ (60' Μπανανά), Ντουρμισάι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: