02/05/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 - 21:28

Mε το χέρι του Μάνταλου και την γκάφα του Μανοΐλοβιτς...

Η ΑΕΚ πέρασε με 0-2 από τη Νέα Σμύρνη * Μαντάρα στο πρώτο γκολ (14') τα έκανε ο διαιτητής Ευαγγέλου και στις καθυστερήσεις ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου * Άξιζαν το βαθμό οι «κυανέρυθροι»

Δεν άρεσε, αλλά κέρδισε... Συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα έδωσε η ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου (26/1), επικρατώντας με 2-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και παραμένοντας σταθερά στην 3η θέση με 33 βαθμούς.

Ήταν μια νίκη που ήρθε δύσκολα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία προηγήθηκε με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο διαιτητής Ευαγγέλου τα έκανε μαντάρα και δεν είδε ότι ο Μάνταλος κοντρόλαρε καθαρά με το χέρι την μπάλα, πριν νικήσει από κοντά τον Μανοΐλοβιτς.

Ο δεύτερος τα... θαλάσσωσε με τη σειρά του στο φινάλε του ματς, αφού οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πίεζαν για την ισοφάριση, έκανε όμως μεγάλη γκάφα και... σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πόνσε.

Οι πρωταθλητές, λοιπόν, δεν ήταν καλοί, ήταν πάντως σε εξαιρετική κατάσταση ο Μπάρκας, που επενέβη αποτελεσματικά όσες φορές χρειάστηκε, ενώ θετική ήταν η παρουσία του Γκάλο.

Από την πλευρά τους, οι Νεοσμυρνιώτες, που με 19 βαθμούς παραμένουν στην 9η θέση μαζί με την ΑΕΛ, άξιζαν την ισοπαλία, με τους Ντουρμισάι, Μανθάτη και Ντομίνγκες να ξεχωρίζουν.

Ισορροπημένο παιχνίδι με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ, φτάνοντας σε ένα γρήγορο τέρμα.

Οι πρωταθλητές αντεπεξήλθαν στην πίεση του πρώτου δεκαλέπτου και στο 14' βρήκαν το γκολ με τον Μάνταλο που κακώς μέτρησε, ελέγχοντας πλέον το παιχνίδι.

Γενικά, το ματς ήταν ισορροπημένο, αμφότερες οι ομάδες ήταν προσεκτικές στα μετόπισθεν και δεν υπήρξαν σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. 

Καλύτερος ο Πανιώνιος, αλλά 0-2 η ΑΕΚ...

Το β' ημίχρονο ανήκε στους Νεοσμυρνιώτες, που ήταν σαφώς πιο κινητικοί και μαχητικοί ενάντια σε μια Ένωση, που έπαιζε με το χρόνο και ήταν νωχελική στο παιχνίδι της.

Ο Ουζουνίδης είχε παράπονα από τους παίκτες του, την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι όσο κυλούσαν τα λεπτά αύξαναν την πίεσή τους στα καρέ του Μπάρκα.

Απείλησαν σε μία δύο περιπτώσεις, δεν έγινε το 1-1 και ήρθε τελικά το τραγικό λάθος του Μανοΐλοβιτς στο φινάλε, για να το εκμεταλλευθεί ο Πόνσε και να σφραγίσει το πολύτιμο διπλό των «κιτρινόμαυρων».

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ευαγγέλου του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Καρατζίκα του Συνδέσμου Αθηνών και τον Καρσιώτη του Συνδέσμου Κορινθίας.

Κίτρινες: 36' Ντουρμισάι, 74' Κούρντι - 24' Χουλτ, 68' Μπακάκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Μπανανά (65' Καμαρά), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Kόρμπος, Κεϊτά (39' λ. τρ. Μανθάτης), Κούρντι, Σιντί Αλί (77' Τσιλούλης), Ντουρμισάι.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκης, Γκάλο, Χουλτ, Άλεφ, Μπακασέτας (81' Μπογέ), Μάνταλος, Κλωναρίδης (61' Κρίστιτσιτς), Πόνσε (90'+3 Αλμπάνης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: