01/05/2024
ΠΑΟΚ | Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 - 23:55

Λίγος ο ΠΑΟΚ και «τεσσάρα» από την Τσέλσι

Κρέμασε τους Θεσσαλονικείς ο Χατσερίντι με κόκκινη στο 7' στο εύκολο 4-0 των Λονδρέζων στο «Στάμφορντ Μπριτζ» * Ελπίζουν ακόμα στην πρόκριση οι «ασπρόμαυροι»

Με άδεια χέρια από το «Στάμφορντ Μπριτζ» έφυγε το βράδυ της Πέμπτης (29/11) ο ΠΑΟΚ... Πραγματοποιώντας ένα από τα χειρότερα εκτός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από την Τσέλσι στην 5η «στροφή» των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Παρά το άσχημο αποτέλεσμα, πάντως, ο «Δικεφάλος του Βορρά» διατηρεί «ζωντανές» τις ελπίδες του για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Για να συνεχίσει λοιπόν το ευρωπαϊκό του ταξίδι, θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει εντός έδρας την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και παράλληλα η αδιάφορη και πρωτοπόρος του 12ου ομίλου Τσέλσι να φύγει με το διπλό από την έδρα της Βίντι.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από το 7' να παίζει με δέκα παίκτες. Και μπορεί αυτό να αποτελεί δικαιολογία για τους Κυπελλούχους Ελλάδος αλλά σε γενικές γραμμές δεν έπεισε. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακοί, υποπίπτοντας σε αβίαστα λάθη. Την ίδια στιγμή δεν μπορούσαν να κρατήσουν με μπάλα και προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να την περάσουν από την άμυνα στην επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρξε μία βελτίωση ωστόσο η ποιότητα της Τσέλσι δεν τους επέτρεψε να γίνουν επικίνδυνοι για την εστία του Κέπα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους Θεσσαλονικείς καθώς μόλις στο 7' ο Χατσερίντι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για φάουλ εκτός περιοχής πάνω στον Ζιρού ο οποίος ήταν σε προφανής θέση για γκολ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα και εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό της πλεονέκτημα η Τσέλσι πήρε τα ηνία και πατούσε με χαρακτηριστική ευκολία την αντίπαλη περιοχή. Έτσι, σε μία από τις πολλές επισκέψεις της στα καρέ του Πασχαλάκη ευτύχησε να ανοίξει το σκορ το όμορφο πλασέ του Ζιρού. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Λονδρέζοι «άγγιξαν» και το 2-0 όταν το σουτ του Χάντσον – Οντόι σταμάτησε στο δοκάρι. Ωστόσο ότι δεν κατάφερε ο 18χρονος άσος το πέτυχε στο 37' ο Ζιρού ο οποίος με σουτ στη κλειστή γωνία του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ τον νίκησε για δεύτερη φορά.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες. Στο 56' ο Λόφτους – Τσικ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χάντσον – Οντόι σκόραρε με πλασέ για το 3-0. Στο 76' ο ο Μαουρίτσιο Σάρι πέρασε στο ματς τον Μοράτα στη θέση του Ζιρού και στην πρώτη ουσιαστικά επαφή με τη μπάλα ο Ισπανός φορ σκόραρε. Ο Χάντσον – Οντόι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης με κεφαλιά έγραψε το 4-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε, ο Ζιρού ήταν ο πολυτιμότερος της Τσέλσι ωστόσο πολύ καλό ματς έκανε και ο 18χρονος Χάντσον – Οντόι. Από πλευράς ηττημένων, αρκετοί παίκτες είχαν κακό βραδύ, με τον Βιεϊρίνια να είναι ο μοναδικός ο οποίος το πάλεψε.

Κίτρινες: 53' Κέιχιλ - 50' Βέρνμπλουμ, 80' Πέλκας

Κόκκινες: 7' Χατσερίντι

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Τζαπακόστα (63' Άμπαντου), Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Έμερσον, Μπάρκλεϊ, Φάμπρεγας, Λόφτους - Τσικ, Πέδρο (66' Γουίλιαν), Χάντσον - Οντόι, Ζιρού (75' Μοράτα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο (79' Πέλκας), Βέρνμπλουμ, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (76' Βαρέλα), Ζαμπά, Πρίγιοβιτς (46' Ουάρντα).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: