25/04/2024
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 - 20:59

Ατρόμητος κορυφής!

Ματσάρα στο Περιστέρι με τους «κυανόλευκους» να λυγίζουν τον αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης με 3-2 στο 88' * Πρώτη μαζί με τον ΠΑΟΚ η ομάδα του Κάναντι

Κέρδισε και πάλι και δεν αποχωρίζεται με τίποτα την κορυφή... Ο Ατρόμητος ξεπέρασε με 3-2 και το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης το βράδυ της Δευτέρας (22/10) στο Περιστέρι, φτάνοντας τους 19 βαθμούς και παραμένοντας στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΑΟΚ σε 7 αγωνιστικές.

Οι παίκτες του Νταμίρ Κάναντι βρήκαν απέναντί τους έναν πολύ αξιόμαχο αντίπαλο, ήταν πραγματικά πολύ... σκληρό καρύδι οι φιλοξενούμενοι, αλλά έχει φτιάξει στόφα μεγάλης ομάδας το σύνολο του Αυστριακού τεχνικού, ένας Ατρόμητος από ατσάλι που έχει τον τρόπο να παίρνει τα τρίποντα.

Ήταν το πέμπτο στη σειρά για τους Περιστεριώτες, που είχαν σε σπουδαία κατάσταση τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα να κάνει καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Κουλούρης και Γιαννούλης.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη γνώρισε την πέμπτη της ήττα στη φετινή Σούπερ Λίγκα, δέχθηκε πάλι γκολ στα τελευταία λεπτά και φεύγει από ένα ακόμη ματς με πικρία, καθώς άξιζε σίγουρα το «Χ».

Μανιάς και Φερνάντες οι καλύτεροι του Αστέρα, σε μία αναμέτρηση που υπήρξαν λάθη από τον διαιτητή Τσαμούρη και τους βοηθούς του για αμφότερους τους αντιπάλους.

Ο Πειραιώτης ρέφερι ελέγχεται για τη φάση του 50', που ο Πασαλίδης έδιωξε την μπάλα ίσως μέσα από τη γραμμή κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Πήρε φόρα μετά το 20' ο Ατρόμητος...

Το ματς δεν είχε ρυθμό και φάσεις στο πρώτο 20λεπτο, με τους Αρκάδες να έχουν την πρωτοβουλία και την κατοχή.

Από εκεί και πέρα, όμως, οι παίκτες του Κάναντι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και επισκέπτονταν διαρκώς τα καρέ του Αθανασιάδη, με τον Ουγκράι και τον Ρισβάνη να χάνουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες, ο δεύτερος μάλιστα είχε δοκάρι στο 32ο λεπτό.

Εντέλει, η υπεροχή των Περιστεριωτών καρποφόρησε στο 42' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουλούρη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δύο λεπτά νωρίτερα ο διαιτητής Τσαμούρης δεν είχε καταλογίσει κακώς την εσχάτη των ποινών σε τράβηγμα του Βαλιέντε στον Μπρούνο.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο 1-1 στο 45', αλλά ο Μέγιερι νίκησε στο τετ α τετ τον Τόνσο.

Ήταν ματσάρα και χαμογέλασε στο τέλος ο Ατρόμητος...

Το β' ημίχρονο ήταν απολαυστικό, με την μπάλα πάνω κάτω και με πολλές συγκινήσεις για όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα και βρήκε αρχικά την ισοφάριση με φοβερό σουτ του Βαλιέντε στο 57', αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μουνάφο στάθηκε άτυχος και με αυτογκόλ έδωσε νέο προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ήταν όμως άμεση η αντίδραση των παικτών του Παντελίδη, ο Μανιάς έγραψε το 2-2 στο 64' και οι Πελοποννήσιοι έψαξαν και το τρίτο τέρμα, αλλά ο Μέγιερι ήταν σε σπουδαία βραδιά.

Ο Ατρόμητος, από την πλευρά του, έβγαλε χαρακτήρα, κυνήγησε με τη σειρά του το γκολ της νίκης και αυτό ήρθε με τον Κουλούρη στο 88', σε φάση διαρκείας κι ενώ αρχικά ο Ούμπιντες είχε βρει δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και με τη συνδρομή του Αθανασιάδη.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι «κυανόλευκοι» έμειναν με 10 λόγω αποβολής του Μάντσον με δεύτερη κίτρινη, κατάφεραν ωστόσο να κρατήσουν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς και παρέμειναν στο... ρετιρέ της κατάταξης παρέα με τον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσαμούρης του Συνδέσμου Πειραιά με βοηθούς τους Νικολαΐδη και Πάτρα του Συνδέσμου Μακεδονίας.

Κίτρινες: 38' Γιαννούλης, 74' Μάντσον - 71' Μουνάφο, 76' Καλτσάς, 87' Τριανταφυλλόπουλος.

Κόκκινες: 90'+2 Μάντσον.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον, Ουγκράι (81' Κωτσόπουλος), Μπρούνο (81' Ούμπιντες), Βασιλακάκης (64' Μούγιακιτς), Κουλούρης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Βλάχος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε (68' Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (46' Φερνάντες), Καλτσάς, Τόνσο, Μανιάς (87' Μπελόκ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: