25/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 - 21:38

Παναθηναϊκός στο α', Παναθηναϊκούλης στο β'...

Πολύ ανώτεροι στα πρώτα 45 λεπτά οι «πράσινοι», δεν το καθάρισαν και το πλήρωσαν τελικά μένοντας στο 1-1 με την Ξάνθη

Δεν τα κατάφερε ούτε τώρα! Μπορεί να έκανε το καλύτερό του φετινό εκτός έδρας παιχνίδι, μπορεί για ένα ημίχρονο να κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και να έχασε σημαντικές ευκαιρίες, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα ούτε το βράδυ της Κυριακής (17/12) μένοντας στο 1-1 με την Ξάνθη.

Οι «πράσινοι» αυτή τη φορά είχαν εικόνα κανονικής ομάδας, αλλά δεν καθάρισαν τη νίκη στο καλό τους διάστημα με αποτέλεσμα να το πληρώσουν στη συνέχεια. Η αμυντική λειτουργία αποδείχτηκε και πάλι η αχίλλειος πτέρνα τους και το γκολ της ισοφάρισης δεν αποφεύχθηκε.

Βιγιαφάνιες και Άλτμαν ήταν αρκετά κινητικοί για 45 λεπτά, αλλά έπεσαν στη συνέχεια, ενώ θετικός ήταν ο Κουλιμπαλί. Μοιραίος ο Αυλωνίτης που χάνει τον παίκτη του στη φάση του γκολ, ενώ ο Πίσπας πάλεψε, είχε καλές τοποθετήσεις, αλλά όχι και τα τελειώματα.

Με αυτή την ισοπαλία το «τριφύλλι» κλείνει τον πρώτο γύρο μένοντας πολύ χαμηλά. Μία από τις ομάδες που τον περνούν είναι και η Ξάνθη, η οποία με τον βαθμό είναι μόνη όγδοη και στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πολύ καλός ο Ζίβκοβιτς, που την κράτησε στο ματς, σκόρερ ξανά ο φορμαρισμένος Γέντρισεκ και θετικός ο Λουσέρο.

Εξαιρετικός ήταν για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να μην μπήκε καλά στο ματς και η Ξάνθη για ένα 10λεπτο να είχε την υπεροχή, όμως, στη συνέχεια ανέβασε στροφές και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Θρακιώτες, οι οποίοι δεν κρατούσαν μπάλα και είχαν κακές επιστροφές.

Σταδιακά ο΄Παναθηναϊκός άρχισε να πατά καλύτερα και να δημιουργεί προβλήματα κυρίως από τα δεξιά. Ο Κουλιμπαλί ανέβαινε αρκετά, ενώ πολύ κινητικός ήταν και ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος συνέκλινε προς τα μέσα όποτε χρειαζόταν. Τελικά στο 18' έγινε το 0-1 με σκόρερ τον Άλτμαν.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και στη συνέχεια για να σκοράρουν και πάλι. Η άμυνα της Ξάνθης έτρωγε με μεγάλη ευκολία μπαλιές στην πλάτη της και εκείνος που την κράτησε στο ματς ήταν ο Ζίβκοβτς πραγματοποιώντας καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Άλτμαν και Πίσπα.

Μετά το μισάωρο η απόδοση των «πρασίνων» έπεσε. Σταμάτησαν να βγάζουν κόντρες και προσπάθησαν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους. Το έκαναν με μεγάλη ευκολία, αφού η Ξάνθη ήταν εντελώς ακίνδυνη. Είχε πολλά προβλήματα μεσοεπιθετικά με κυριότερο την αδυναμία της ακόμα και στο να κρατήσει μπάλα.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου μέρους, στο οποίο η Ξάνθη ανέβασε αισθητά την απόδοσή της. Προειδοποίησε στο 50' με τον Γέντρισεκ και στη συνέχεια πήρε μέτρα στο γήπεδο. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ίδια φρεσκάδα και δεν πίεζε με την ίδια διάθεση.

Η Ξάνθη πήρε την μπάλα, προσπάθησε να παίξει από τα πλάγια και είχε και μία πολύ καλή στιγμή με τον Λουσέρο στο 60'. Βλέποντας πως ο Κίκε δεν ήταν καλά, ο Ράσταβατς έβαλε στο ματς τον Φασίδη και η αλλαγή του βγήκε, αφού ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα για το γκολ της ισοφάρισης από τον Γέντρισεκ στο 79'.

Φαινόταν πως ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τον έλεγχο της αναμέτρησης και τελικά δεν γλίτωσε το 1-1. Λάθος από τον προπονητή του που δεν είχε παρέμβει έως τότε για να αλλάξει κάτι με αποτέλεσμα να τρέχει προς το φινάλε να το... σώσει περνώντας στο ματς τον Χίλιεμαρκ.

Ο ρυθμός έπεσε πολύ, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να απογοητεύονται και να μην έχουν τρόπο να αντιδράσουν, αλλά στο φινάλε είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για να πάρουν το ματς με τον Χίλιεμαρκ να τις πετά στα σκουπίδια. Έτσι το 1-1 έμεινε έως το τέλος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας), βοηθοί του οι Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Μερκενίδης (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 33' Λουσέρο, 86 Μεχία - 54' Άλτμαν, 56' Κουρμπέλης, 59' Χουλτ, 69' Τζανδράρης

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46' Σιλά), Ντε Λούκας, Λουσέρο, Κίκε (70' Φασίδης), Γέντρισεκ (90'+3 Κάστρο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χούλτ, Τζανδάρης, Κουρμπέλης, Λούντ (82' Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Άλτμαν, Πίσπας (78' Δώνης).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: