25/04/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 - 20:13

Ασταμάτητο το αστέρι...

Ο Ατρόμητος κέρδισε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και έπιασε στην κορυφή την ΑΕΚ * Γκολάρα αλλά και ζημιά για τον Μάντσον * Με 9 οι Αρκάδες από το 61' * Δεν απέφυγε τα λάθη ο Στυλιαράς

Aπό νίκη σε νίκη πετάει ο Ατρόμητος και μετά το σαββατιάτικο (14/10) εντός έδρας 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης κάνει παρέα στην ΑΕΚ στο... ρετιρέ της Σούπερ Λίγκας.

Στο Περιστέρι η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι διατήρησε το αήτττητό της ύστερα από 7 αγωνιστικές στη φετινή Σούπερ Λίγκα, κράτησε για πέμπτο σερί ματς απαραβίαστη την εστία της και πήρε το τρίποντο χάρη στο απίθανο γκολ του Μάντσον, ο οποίος όμως στάθηκε πολύ άτυχος και έφυγε τραυματίας στο 54'.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των «κυανόλευκων», ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού κι εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό, θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Ο Ατρόμητος είχε την τύχη να αποκτήσει διπλό αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς στο 38' υπήρξε λανθασμένη αποβολή του Καλτσά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον διαιτητή Στυλιαρά να μην βλέπει ότι ο Γιαννούλης ήταν εκείνος που έκανε φάουλ στον Κιβρακίδη και όχι ο άλλοτε παίκτης της Βέροιας και του Παναθηναϊκού.

Στο 61', πάντως, ο ρέφερι του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας ενήργησε σωστά δείχνοντας τη δεύτερη κίτρινη στον Ιγκλέσιας, που... πήγαινε γυρεύοντας από νωρίς και δεν γλίτωσε την πρόωρη αποχώρηση από το παιχνίδι για το χτύπημα με το χέρι του στον Ουάρντα.

Με 11 εναντίον 9 οι Περιστεριώτες είχαν τρία δοκάρια και άλλες ευκαιρίες για το 2-0, χωρίς να την... πατήσουν από τον φιλότιμο Αστέρα, που με τη σειρά του είχε δοκάρι στο 68' με τον Κυριακόπουλο.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Πελοποννήσιων στο πρωτάθλημα με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο τους και η πρώτη εκτός έδρας στη σεζόν, με τον Ντιγκινί να ξεχωρίζει από πλευράς νικητών, προσφέροντας και δημιουργικά και ανασταλτικά, ενώ άξιζε να πετύχει ένα γκολ, αλλά σημάδεψε δις το δοκάρι.

Γκολάρα και λανθασμένη εκτίμηση από τον ρέφερι...

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να βγάζουν μια νευρικότητα στο παιχνίδι τους από τα πρώτα λεπτά, με τους Ιγκλέσιας και Ουάρντα κυρίως να δείχνουν ιδιαίτερα ευέξαπτοι.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο υπήρχε καλός ρυθμός και χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες από αμφότερες πλευρές, για να έρθει τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους με το εκπληκτικό γκολ του Μάντσον στο 29'.

Ο Λατινοαμερικανός μέσος έβαλε σε θέση οδηγού τον Ατρόμητο με άπιαστη... οβίδα από μακρινή απόσταση, για να ακολουθήσει η φάση που άλλαξε την αριθμητική ισορροπία στο 38' με τη λανθασμένη εκτίμηση του Στυλιαρά σε ό,τι αφορά την αποβολή του Καλτσά.

Έτσι, η ομάδα του Κάναντι πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0, αλλά και με παίκτη παραπάνω.

Τον «έκαψε» ο Ιγκλέσιας, έχασε πολλές ευκαιρίες ο Ατρόμητος...

Στο δεύτερο μέρος ο Παντελίδης έριξε ταυτόχρονα στο παιχνίδι τον Μανιά και τον Μαντίντα, θέλησε να τα παίξει όλα για όλα, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά λογάριαζε δίχως τα νεύρα του Ιγκλέσιας.

Η αποβολή του Αργεντινού έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των «κυανόλευκων», που στο τελευταίο ημίωρο σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες και άγχωσαν κάπως τον Κάναντι, με τον Αυστριακό τεχνικό να έχει στο μυαλό του τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, οι Αρκάδες, πέραν της φάσης του 68' με το δοκάρι του Κυριακόπουλου σε εκτέλεση φάουλ, ξέμειναν από δυνάμεις και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Στους 13 βαθμούς ο Ατρόμητος και μαζί με την ΑΕΚ στην πρώτη θέση, στους 6 έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης, που μοιράζεται την 11η θέση με Παναθηναϊκό και Πλατανιά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στυλιαράς του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας με βοηθούς τον Κουράκη του Συνδέσμου Ηρακλείου και τον Μεϊντάνα του Συνδέσμου Αχαΐας.

Κίτρινες: 15' Μάντσον, 70' Ουάρντα - 19' Καλτσάς, 27' Ιγκλέσιας, 65' Μανιάς.

Κόκκινες: 38' Καλτσάς, 61' Ιγκλέσιας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γιαννούλης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Ούμπιντες, Βασιλακάκης (67' Ντάουντα), Μάντσον (54' λ. τρ. Μπουσούλατζιτς), Ουάρντα, Ντιγκινί, Μανούσος (90'+4 Βασιλείου).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (55' Μαντίντα), Ισνάλντο (55' Μανιάς), Καλτσάς, Δουβίκας (65' Κυριακόπουλος).

-ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: