29/03/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 21 Μαΐου 2017 - 20:16

Πρίγιοβιτς ο... κλειδαράς!

Με γκολ του Σέρβου ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 τον αξιόμαχο Πανιώνιο * Δύο δοκάρια και αρκετές φάσεις οι «ασπρόμαυροι» * Από το 68' με 10 οι φιλοξενούμενοι

Τον εκτέλεσε... Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ήταν κυρίαρχος σε όλο ματς της Κυριακής (21/5) κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά κάτι φαινόταν ότι του έλειπε. Ωστόσο, ο Πρίγιοβιτς για άλλη μία φορά έδειξε πόσο αποτελεσματικός είναι, το πήρε πάνω του και με δικό του γκολ γράφτηκε το τελικό 1-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τελικά βρήκαν τρόπο με τον Σέρβο να ξεκλειδώσουν την μέχρι εκείνη τη στιγμή πολύ καλά στημένη άμυνα των Νεοσμυρνιωτών και να πάρουν την πρώτη εντός έδρας νίκη τους στα πλέι οφ.

Πολύ καλό ματς έκανε ο Μπίσεσβαρ, από τα πόδια του οποίου περνούσε σχεδόν κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων, ορεξάτος στο πρώτο μέρος ο Λέοβατς, ο οποίος αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων. Άφαντος για άλλο ένα ματς ο Αθανασιάδης, ενώ άρεσε και ο Πέλκας.

Για τους φιλοξενούμενους, οι αρκετές απουσίες που είχαν μεσοεπιθετικά τελικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Μπεν και Μασούντ δεν πήγαν καλά, αλλά δεν υπήρχε και παίκτης για τους αντικαταστήσει, ενώ σε κακή μέρα βρέθηκαν Μασούρας και Καθάριος. Ο τελευταίος έχανε και τον παίκτη του στα μαρκαρίσματα. Πάλεψαν όλοι οι υπόλοιποι για εκείνους χωρίς τελικά να τα καταφέρουν. Καλό ματς ο Γιαννιώτης, ενώ αρκετές μονομαχίες πήραν οι Ρισβάνης και Οικονόμου.

Ρόλο πρωταγωνιστή από τα πρώτα λεπτά πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κυκλοφόρησε από νωρίς την μπάλα και άρχισε να απειλεί κυρίως με δύο τρόπους. Ο ένας ήταν τα πολλά ανεβάσματα του Λέοβατς, ο οποίος έφτασε σε αρκετές τελικές, και ο άλλος οι εμπνεύσεις του Μπίσεσβαρ.

Ο Ολλανδός πήρε την μπαγκέτα του μαέστρου και προσπάθησε να φτιάξει παιχνίδι με τον Σιώπη, πάντως, να τον περιορίζει όσο μπορούσε. Έτσι το αποτέλεσμα ήταν η μπάλα να βγαίνει στα πλάγια και εκεί από τη μία ήταν ο Λέοβατς που δημιουργούσε προβλήματα, αλλά έκανε άστοχα σουτ, και από την άλλη κυρίως ο Πέλκας.

Για τον Πανιώνιο το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του ούτε για λίγο. Δυσκολευόταν να κάνει ακόμη και τελική έχοντας ως μοναδικό σουτ στην εστία ένα μακρινό του Σιώπη. Ο Μασούντ ήταν κλεισμένος, ο Μπεν δεν έπαιρνε μπάλα από κανέναν και έτσι οι «κυανέρυθροι» ήταν εντελώς προβλέψιμοι.

Το θετικό για εκείνους, πάντως, ήταν πως κατάφερναν να μην δέχονται κλασικές ευκαιρίες με μία εξαίρεση, το δοκάρι του Μπίσεσβαρ στο 44'. Ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες καλές στιγμές ακόμη κυρίως με διαγώνιες μπαλιές από τη μία πλευρά στην άλλη, όμως, ο Γιαννιώτης δεν νικήθηκε.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο ημίχρονο. Ακριβώς ίδια ήταν η εικόνα του αγώνα με τους γηπεδούχους να προσπαθούν και να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους. Ο Πανιώνιος ήταν καλά οχυρωμένος στα μετόπισθεν και παρόλο που έχασε τον Σιώπη, τα μαρκαρίσματα έβγαιναν κυρίως γιατί οι «κυανέρυθροι» αμύνονταν σε λίγους χώρους.

Στο 54' ο Πέλκας με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έχασε έτσι την ευκαιρία να διώξει το άγχος από την ομάδα του, στην οποία φαινόταν ότι κάτι της έλειπε. Ο Ίβιτς το κατάλαβε και διόρθωσε τα πράγματα. Έβγαλε τον αόρατο και ακίνδυνο Αθανασιάδη και στη θέση του μπήκε ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Από μία απερίσκεπτη ενέργεια στο 68' ο Μασούντ είδε την κόκκινη και άφησε με δέκα τον Πανιώνιο. Έτσι στη συνέχεια έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου το πότε θα δεχτεί το γκολ. Τελικά στο 75' ο Πρίγιοβιτς με ωραία κίνηση φορ υποδέχτηκε την μπάλα και εκτέλεσε τον Γιαννιώτη λύνοντας τον γόρδιο δεσμό της «κυανέρυθρης» άμυνας.

Η συνέχεια ήταν μία παράσταση των γηπεδούχων. Βρήκαν χώρους, άρχισαν να βγάζουν φάσεις με άνεση και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ένα γκολ ακόμη αν απέναντί τους δεν έβρισκαν τον Γιαννιώτη. Οι Νεοσμυρνιώτες δεν κατάφεραν να κάνουν την παραμικρή ευκαιρία και έτσι δεν απέφυγαν την πρώτη τους ήττα στα πλέι οφ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), βοηθοί του οι Δημητριάδης (Καστοριάς) και Νικολακάκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Αρετόπουλος (Τρικάλων).

Κίτρινες: 18' Πέλκας - 35' Σιώπης, 55' Μπεν, 61' Μασούντ

Κόκκινη: 68' Μασούντ

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Λέοβατς (46' λ. τρ. Κίτσιου), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (88' Κουλούρης), Πέλκας, Αθανασιάδης (62' Πρίγιοβιτς).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Σιώπης (46' λ. τρ. Ταπόκο), Κόρμπος, Καθάριος (67' Σαββίδης), Μασούντ, Μασούρας, Μπεν (84' Βουκελάτος).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: