29/03/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 - 15:28

Φαβορί στο παρά... τρία

Μέτριος ο Απόλλων Σμύρνης, δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε στο 87' τη νίκη με 2-1 επί της ανταγωνιστικής Καλλιθέας στο «Ελ Πάσο»

Έτσι έρχεται η άνοδος... Όταν νικάς ακόμη και σε ματς που δεν είσαι καλός και τελικά περνάς από έδρες που στραβοπάτησαν ομάδες όπως ο Άρης, τότε φαίνεται πως είσαι ικανός για μεγάλα πράγματα.

Αυτό έδειξε το απόγευμα του Σαββάτου (25/2) και ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος έστω και δύσκολα κέρδισε στο φινάλε την Καλλιθέα με 2-1 στο «Ελ Πάσο» και συνεχίζει έτσι να προπορεύεται στην κούρσα του πρωταθλήματος και να γεμίζει με άγχος τους διώκτες του.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε καλύτερα και η Καλλιθέα ισορρόπησε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και ισοφάρισε. Γενικά ήταν ένα ματς λαθών , στο οποίο μίλησε τελικά η ποιότητα των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Νίκου Κουρμπανά έδειξαν, πάντως, και πάλι αρκετά ανταγωνιστικοί. Κόντρα στα Τρίκαλα έχασαν στο φινάλε το τρίποντο, ενώ και αυτή τη φορά έχασαν έναν πολύτιμο βαθμό προς το τέλος με αποτέλεσμα να παραμείνουν χαμηλά στη βαθμολογία.

Τα πρώτα λεπτά στο ματς δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο. Οι δύο ομάδες κέρδιζαν κόρνερ και προσπαθούσαν με αυτό τον τρόπο να απειλήσουν χωρίς να τα καταφέρνουν. Ενδεικτικό της ποιότητας του αγώνα ήταν ότι η πρώτη τελική έγινε στο 18' από τον Τσίπρα, ο οποίος αστόχησε.

Ο Απόλλων σταδιακά ανέβασε στροφές, απείλησε με τον Αλμπάνη και τελικά σκόραρε στο 25', όταν από κόρνερ του Ρομάνο ο Μπαρτολίνι έπιασε δυνατή κεφαλιά. Δύσκολα ούτως ή άλλως θα έβγαινε φάση σε κανονική ροή παιχνιδιού με τον τρόπο που αναπτύσσονταν οι δύο ομάδες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια, αφού μέχρι το φινάλε σημειώθηκε μόλις μία πραγματική ευκαιρία και αυτή στο 44', όταν ο Μπέλης με σουτ δεν βρήκε στόχο. Ο τελευταίος ήταν ο παίκτης που προσπαθούσε να κάνει σχεδόν τα πάντα στο δημιουργικό κομμάτι για την Καλλιθέα.

Δεν άλλαξε κάτι δραματικά ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του οποίου στα πρώτα του λεπτά ήταν ίδια με ό,τι είχε προηγηθεί. Ωστόσο, μία έμπνευση του Μπέλη και το λάθος του Χιώτη έβαλαν νέα δεδομένα στο ματς. Ο πρώτος στο 63' ισοφάρισε με φάουλ από πολύ μακριά. Πολύ ωραία εκτέλεση, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας του Απόλλωνα όφειλε να έχει αντιδράσει καλύτερα.

Η Καλλιθέα στη συνέχεια πήρε ψυχολογία και προσπάθησε να ελέγξει το ματς. Ως έναν βαθμό το κατάφερε και με το στήσιμό της κρατούσε μακριά από τα καρέ της τον Απόλλωνα. Κάπου εκεί παρενέβη ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος έριξε αρχικά τον Πετρόπουλο και στη συνέχεια τον Περογαμβράκη.

Έφτασε, λοιπόν, να παίζει με τρεις φορ δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε το τρίποντο. Ο τολμών νικά και αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Απόλλων ανέβαζε πολλούς παίκτες στην περιοχή και τελικά αυτό ήταν και το κλειδί. Στο 87' τα μαρκαρίσματα δεν βγήκαν σωστά για την Καλλιθέα και ο Περογαμβράκης αμαρκάριστος έκανε το 1-2 και έδωσε άλλη μία νίκη στους φιλοξενούμενους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής), βοηθοί του οι Γιαννίκος (Πειραιά) και Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής), ενώ τέταρτος ο Δραγάτης (Ανατολικής Αττικής).

Κίτρινες: 36' Μπέλης, 73' Λεβέντης - 56' Ντάσιος, 85' Πετρόπουλος, 88' Περογαμβράκης

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Μιχελής, Λεβέντης, Τσώνης, Πάτας, Κατσικογιάννης (65' Γκίνη), Μπέλης, Στεφάνοβιτς, Σταμόπουλος, Σταματάκος (78' Γιαγκουδάκης), Τσίπρας, Γουόρντεν (60' Κρεββατάς).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Μπαρτολίνι, Ντάσιος, Κονέ, Σιατραβάνης (69' Πετρόπουλος), Αλμπάνης (79' Περογαμβράκης), Ρομάνο (69' Μπαρμπόσα), Διαμαντόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: