20/04/2024
Κύπελλο Ελλάδας | Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 - 19:11

Στο ΟΑΚΑ η πρόκριση

Σ' ένα πολύ κακό ματς Πλατανιάς και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0

Πλατανιάς και ΑΕΚ προσέφεραν έναν κάκιστο πρώτο προημιτελικό αναφορικά με το Κύπελλο Ελλάδας. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν κυρίως να «κλέψουν» το ματς που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης (09/02) δίνοντας κυρίως έμφαση στα μετόπισθεν. Το τελικό 0-0 αποδίδει…. ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και αφήνει ανοιχτούς «λογαριασμούς» εν όψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Εξαιρετικό ματς έκανε ο Γιόχανσον αγωνιζόμενος ως στόπερ. Για τον Πλατανιά ξεχώρισαν οι Γιορέντε και Κοκκαλάς.

Πολλές διακοπές, ελάχιστο ποδόσφαιρο

Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε αρκετά ενδιαφέρον εκ πρώτης όψεως. Ωστόσο, ουδέποτε απέκτησε πραγματικό ρυθμό διότι παίχθηκαν ελάχιστα λεπτά καθαρού ποδοσφαίρου. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς καταλογίστηκαν συνολικά 26 φάουλ σ’ ένα πραγματικά κάκιστο ματς. Εξάλλου, Πλατανιάς και ΑΕΚ έδιναν κυρίως έμφαση στη διαφύλαξη των μετόπισθεν δείχνοντας ταυτόχρονα απροθυμία για επίθεση με πλάνο και σχέδιο εξαιρώντας μεμονωμένες ατομικές ενέργειες. Κάτι τέτοιο καταμαρτυρείται στις μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες του πρώτου χρονικά σκέλους στην αναμέτρηση. Με κοινή διάταξη το 3-5-2 παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες. Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε τους Γιορέντε – Μουνάφο – Μαραγκό για τη μεσαία γραμμή προκειμένου να προσδώσει καλύψεις και ένταση στα μαρκαρίσματα. Εντούτοις, η εν λόγω τριάδα παρουσίαζε εμφανείς αδυναμίες στην κυκλοφορία της μπάλας. Στον αντίποδα, ο Μανόλο Χιμένεθ τοποθέτησε για πρώτη φορά τον Γιόχανσον ως στήριγμα για τους Βράνιες – Κολοβέτσιο ως κεντρικό αμυντικό τρίο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο έκτο λεπτό έπειτα από φάση διαρκείας και μακρινό σουτ του Γκάλο (6’). Όσον αφορά τους γηπεδούχους είχαν μία αξιόλογη φάση, όταν ο Γιόχανσον παραχώρησε κόρνερ με σωτήρια προβολή σε σουτ του Μανούσου που καιροφυλακτούσε στη φάση. Επίσης, οι δύο ομάδες άφησαν ανεκμετάλλευτες όλες τις στατικές τους φάσεις εξαιρώντας μία εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου λίγο πριν την ανάπαυλα που εξουδετερώθηκε από τον Κοκκαλά.

Βελτίωση δίχως αποτέλεσμα

Αρκετά δυναμική εκκίνηση καταγράφηκε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Αρχικά, απείλησε η ΑΕΚ χάρη σε βολέ του Μπακασέτα που απέκρουσε ο Κοκκαλάς (49’). Στην αντίπερα όχθη η κλασσικότερη ευκαιρία ανήκε στον Πλατανιά, όταν ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά σε σουτ του Γιορέντε στο 54ο λεπτό. Ο Γιόχανσον έκανε εξαιρετικό ματς αγωνιζόμενος ως στόπερ για την ΑΕΚ. Για τον Πλατανιά διέπρεψε ο Γιορέντε καλύπτοντας αρκετά μέτρα δίνοντας στηρίγματα στον Βάντερσον που κινούταν ως αριστερός μπακ.

Αναμφίβολα, οι φιλοξενούμενοι χρειάζονταν ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Έτσι, ο Μπακασέτας πέρασε εκτός και ο Πέκχαρτ πλαισίωσε τον Αραούχο συγκροτώντας δίδυμο στη γραμμή «κρούσης». Παρόμοια απάντηση επεφύλασσαν οι γηπεδούχοι καθώς ο Γιώργος Γιακουμάκης μπήκε για να δώσει φρεσκάδα δίπλα στον Σίγκνεβιτς που πλαισίωσε ως επιθετικό δίδυμο. Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Αραούχο σούταρε στο 71ο λεπτό για να νικηθεί από τον σταθερότατο Κοκκαλά. Στα εναπομείναντα λεπτά έπεσε ο ρυθμός με τις δύο ομάδες να δείχνουν ικανοποιημένες από την ισοπαλία.

Το ματς διηύθυνε ο Παπαπέτρου από τον Σύνδεσμο Αθηνών με βοηθούς τους Κούλα (Ξάνθης), Κουράκη (Ηρακλείου) και τέταρτο τον Ανούσο (Λακωνίας).

Κίτρινες: 32’ Σίγκνεβιτς, 63’ Αποστολόπουλος, 75’ Κάργας

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Αποστολόπουλος (90’ Στανισάβλιεβιτς), Βάντερσον, Μαραγκός, Γιορέντε (80’ Μενδρινός), Μουνάφο, Μανούσος (67’ Γ. Γιακουμάκης), Σίγκνεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος (85’ Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (64’ Πέκχαρτ), Αραούχο (90’ Μεληκιώτης).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: