25/04/2024
Πρωτάθλημα | Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 - 21:55

Μαθήματα ισορροπίας στην Τρίπολη (video)

Υπό καταρρακτώδη βροχή Αστέρας και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 σε ένα ματς που είχε φάσεις * Καλές επεμβάσεις από τους δύο τερματοφύλακες * Με δέκα οι Αρκάδες από το 61', ενώ θα έπρεπε να έχουν χάσει και τον Ιγκλέσιας από το 45'

Γκέλα ενδιαφέροντος... Υπό άλλες συνθήκες αυτό θα μπορούσε να πει κανείς για το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη και το 0-0 που έφερε την Τετάρτη (18/1) κόντρα στον Αστέρα, αλλά όχι με αυτά τα δεδομένα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμη και σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού επί του Πλατανιά θα είναι στο +10 από το «τριφύλλι», ενώ η δεύτερη Ξάνθη είναι οκτώ βαθμούς πίσω τους και θα τη φιλοξενήσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» το Σάββατο (21/10).

Μπορεί να μην είναι σύνηθες για τους Πειραιώτες να γκελάρουν για δεύτερη αγωνιστική στη σειρά, αλλά και πάλι αυτό δεν φαίνεται ότι θα τους κοστίσει. Αυτή τη φορά είχαν και άλλοθι, αυτό του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος ήταν σε κακή κατάσταση και δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Δεν ήταν εύκολο να ξεχωρίσει κάποιος, αλλά το μόνο σίγουρο για τους Πειραιώτες ήταν ότι ο Λεάλι έκανε πολύ καλό ματς. Ιντέγιε και Σεμπά προσπάθησαν αρκετά, δεν φάνηκε ο Φορτούνης. Κακός και πάλι ο Βιάνα, έχασε κάποιες φάσεις και λόγω της απειρίας του ο Ρέτσος.

Για τον Αστέρα, ο οποίος συνεχώς ανεβαίνει και βρίσκεται στο -6 από την πεντάδα, πολύ καλό ματς έκανε ο Μανιάς που έμοιαζε μία επίθεση μόνος του κάποιες στιγμές, ενώ και ο Μάσα ήταν κινητικός μέχρι να αποβληθεί. Αόρατος ο Στανισάβλιεβιτς, κακός και ο Φαρίνια, ενώ έκανε κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις ο Ντοναρούμα.

Διακοπή και εκατέρωθεν ευκαιρίες

Διακοπή με το που ξεκίνησε είχε το ματς, αφού μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών έπεσε η τάση του ρεύματος με αποτέλεσμα για λίγο να σβήσουν τα φώτα στην Τρίπολη και να χρειαστεί κάτι περισσότερα από 10' λεπτά προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να μπορέσει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 11' με τον Ιντέγιε και τρία λεπτά μετά είχαμε την απάντηση του Μανιά. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν ήταν εύκολο σε αυτό το βροχερό τερέν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους. Πολλές φορές η μπάλα κολλούσε και έμενε πίσω την ώρα που ένας παίκτης έτρεχε με αυτή.

Στο 21' ο Λεάλι νίκησε τον Μάσα στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου και για ένα πεντάλεπτο οι Αρκάδες άσκησαν μεγάλη πίεση στα καρέ του Ολυμπιακού. Το δύσκολο αυτό χρονικό διάστημα πέρασε και στη συνέχεια ήταν η σειρά των «ερυθρόλευκων» να ανεβούν και να γίνουν απειλητικοί με τους Σεμπά και Ιντέγιε.

Το πρόβλημα για την ομάδα του Μπέντο είναι πως δεν είχαν μπει οι υπόλοιποι στο κλίμα του αγώνα και δεν βοηθούσαν όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα ο Αστέρας να κρατάει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως στο 45' θα έπρεπε να αποβληθεί ο Ιγκλέσιας, ο οποίος είχε κάρτα και πάτησε τον Μανθάτη.

Φάσεις είχαμε, γκολ όχι

Δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Άγγιξε το γκολ στο 46' με τον Ανδρούτσο και δύο λεπτά μετά με τον Φορτούνη, ενώ στο 59' ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων με τον Μανιά, ο οποίος σε όλο το 45λεπτο που ακολούθησε ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης των Αρκάδων παίρνοντας ακόμη και μόνος του προσπάθειες.

Το ματς ήταν ανοιχτό και ισορροπημένο και φαινόταν πως ένα λάθος θα κόστιζε αρκετά σε όποιον και αν το έκανε. Τελικά τα πάντα άλλαξαν στο 61', όταν ο Μάσα αποβλήθηκε. Αμέσως ο Ελευθερόπουλος έβαλε τον Κώτσιρα για να έχει έναν ακόμη παίκτη να τρέχει και ο Αστέρας αναγκάστηκε να αφήσει την μπάλα στον Ολυμπιακό.

Δεν ήταν εύκολο, όμως, για τους Πειραιώτες να παίξουν με κάτω την μπάλα και να αναπτυχθούν ορθολογικά στην Τρίπολη με τη βροχή που έριχνε και έτσι πλην ενός άστοχου σουτ του Καρντόσο είχαν να επιδείξουν μόνο μία εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς.

Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, προσπάθησαν με βαθιές μπαλιές να βρουν τον Μανιά στην πλάτη της άμυνας. Ωστόσο, εκείνος σε δύο περιπτώσεις δεν νίκησε τον αρκετά καλό Λεάλικαι έτσι έως το σφύριγμα της λήξης δεν υπήρξε κάτι άλλο με αποτέλεσμα το 0-0 να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων..

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γεώργιος Κύζας (Δράμας), βοηθοί του οι Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

Κίτρινες: 19' Ιγκλέσιας, 47' Μάσα - 42' Φορτούνης, 90'+3 Μιλιβόγεβιτς

Κόκκινη: 61' Μάσα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Φαρίνια (64' Κώτσιρας), Στανισάβλιεβιτς (46' Καλτσάς), Μάσα, Μανιάς (83' Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Βιάνα, Ρέτσος, Ανδρούτσος (82' Ελιουνούσι), Μιλιβόγεβιτς, Μανθάτης,(46' Καμπιάσο) Σεμπά, Φορτούνης (66' Καρντόσο), Ιντέγιε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: