28/03/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 29 Μαΐου 2016 - 20:02

Σώθηκε ο Πανελευσινιακός

Οι «σταχυοφόροι» με γκολ του Γιαννιτσάνη στο 84' πήραν βαθμό στη Λαμία (1-1) και έμειναν στη Β' Εθνική

Ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη και έμεινε ζωντανός έστω και την ύστατη στιγμή... Ο λόγος για τον Πανελευσινιακό, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα έμοιαζε καταδικασμένος.

Οι «σταχυοφόροι» θα αγωνίζονται τελικά και την επόμενη σεζόν στη Β' Εθνική, καθώς έμειναν όρθιοι στη Λαμία και έβαλαν από κάτω τους τη Ζάκυνθο.

Μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής γνώριζαν ότι με αποτέλεσμα στη Λαμία την Κυριακή (29/5) θα σφραγίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία και αυτό έκαναν. Έτσι, δεν θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν.

Οι Φθιώτες ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν στο 84' το γκολ της ισοφάρισης και με το τελικό 1-1 πήραν τον πολυπόθητο βαθμό.

Από νωρίς πήρε τα ηνία του αγώνα η Λαμία, η οποία προσπαθούσε να χτίζει επιθέσεις προκειμένου να ανοίξει το σκορ. Ο Μανιάτης είχε αρκετή δουλειά στο πρώτο 20λεπτο και ο Πανελευσινιακός ήταν διαρκώς σε θέση άμυνας.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο 28' με τον Μπουλούλη από δεξιά να βγάζει τη σέντρα και τον Σιατραβάνη να σκοράρει με κεφαλιά. Αμέσως μετά ο σκόρερ έγινε και αλλαγή λόγω τραυματισμού και αυτό κόστισε στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν τον πιο δημιουργικό τους παίκτη.

Ο Πανελευσινιακός κλήθηκε να αντιδράσει και το έκανε σπασμοδικά. Φάση επί της ουσίας δεν μπορούσε να βγάλει, σε αντίθεση με τους Φθιώτες, οι οποίοι είχαν μία καλή στιγμή ακόμα με τον Νεόφυτο στο 38'.

Πιο ανοιχτό ήταν το δεύτερο ημίχρονο και αυτό οφείλεται στους φιλοξενούμενους και την ανάγκη τους για να ισοφαρίσουν. Απόρροια αυτού ήταν όσο περνούσαν τα λεπτά να ρισκάρουν και να δημιουργούνται κενοί χώροι.

Οι Ελευσίνιοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 με το σουτ στην κίνηση του Τσολακίδη στο 57', ενώ η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 69', όταν ο Νεόφυτος από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι Ελευσίνιοι αναγκάστηκαν να παίξουν τα ρέστα τους και τελικά αυτό τους βγήκε, αφού στο 84' έγινε το 1-1 με τον Γιαννιτσάνη. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης το σκορ δεν άλλαξε και έτσι ο Θανάσης Δημόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του πέτυχαν το στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της σεζόν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραλιόλιος (Γρεβενών), βοηθοί του οι Σπανός (Αχαΐας) και Σιδερής (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Μακρυπόδης (Αχαΐας).

Κίτρινες: 80' Μπουλούλης - 22' Κωνσταντινίδης, 85' Γιαννιτσάνης.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Μπουλούλης, Παπαργυρίου, Γιαλούσης, Ντάσιος, Τζόκιτς, Σιλιγαρδάκης (87' Αλεξίου), Σιατραβάνης (29' λ.τρ. Νεόφυτος), Νατσιόπουλος, Καραλής (66' Αντωνόπουλος), Πίντο.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Τσίπρος, Κωνσταντινίδης, Αρβανίτης, Βαλιτζό, Ανδρίκος, Κασνέτση (46' Τσολακίδης), Σταματάκης (46' Βαϊσχάιμερ), Πλαβούκος, Κυζιρίδης (66' Λίτσης), Γιαννιτσάνης.

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: