05/03/2024
Ομάδες | Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 - 19:25

Αντικατάσταση του διαιτητή με Πανσερραϊκό ζήτησε ο Αγροτικός Αστέρας

Οι Θεσσαλονικείς στέκονται στο γεγονός ότι ο ρέφερι Σκουλάς έχει Σερραία σύζυγο και διατηρεί φιλικές σχέσεις με μέλη του Δ.Σ. των «λιονταριών»

Την αντίδραση του Αγροτικού Αστέρα προκάλεσε ο ορισμός του διαιτητή Σκουλά στο ντέρμπι της Κυριακής (16/2) με τον Πανσερραϊκό.

Οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν την αντικατάστασή του από την ΚΕΔ/ΕΠΟ όχι επειδή διατηρούν αμφιβολίες σχετικά με την αξία του, αλλά επειδή, όπως αναφέρουν, έχει Σερραία σύζυγο και διατηρεί φιλικές σχέσεις με μέλη του Δ.Σ. των «λιονταριών».

Στον Εύοσμο τονίζουν πως υπάρχει ηθικό θέμα και θεωρούν πως ο Σκουλάς δεν είναι ο κατάλληλος για να διευθύνει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στη σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Αστέρα επισημαίνεται: «Την προσεχή Κυριακή 16/2/2014 η ομάδα μας αντιμετωπίζει την ομάδα του Πανσερραϊκού στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε εμείς την σημασία και την κρισιμότητα του αγώνα, όταν τίθενται αντιμέτωπες οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας που διεκδικούν την άνοδό τους στην FootballLeague.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι από πλευράς της ΚΕΔ θα ήταν αξιολογημένο και ότι θα οριζόταν σε αυτό ένας διαιτητής και ικανός και κατάλληλος να το διευθύνει με τρόπο άψογο.

Όταν η ΚΕΔ/ΕΠΟ δημοσιοποίησε τους ορισμούς των Διαιτητών για τα παιχνίδια της Γ’ Εθνικής αυτής της αγωνιστικής, προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι διαιτητής του αγώνα ορίσθηκε ο κ. Σκουλάς του Συνδέσμου Θεσσαλίας. Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ωστόσο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο κ. Σκουλάς έχει σύζυγο με καταγωγή από τις Σέρρες και μάλιστα ο πατέρας της είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών! (για την ώρα αγνοούμε εάν σκοπεύει να είναι εκ νέου υποψήφιος στις Σέρρες στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές…οπότε…).

Επίσης γνωρίζουμε ότι ο κ. Σκουλάς διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με μέλη του Δ.Σ. του Πανσερραικού με τους οποίους, όποτε βρίσκεται στις Σέρρες (αρκετά συχνά λόγω της σχέσης του με την τοπική κοινωνία), συναντάται γιά καφέ ή φαγητό! (τα ονόματά τους στη διάθεσή σας αν χρειαστεί).

Ενεργώντας καλόπιστα και θεωρώντας ότι αυτά τα στοιχεία δεν ήταν εις γνώση της ΚΕΔ/ΕΠΟ αμέσως απευθυνθήκαμε προς τους υπευθύνους εγγράφως, γνωστοποιώντας τα συγκεκριμένα γεγονότα – τα οποία τυπικά μεν μπορεί να μην συνιστούν κώλυμα, πλην όμως ηθικά δημιουργούν ένα θέμα και έχουν δημιουργήσει αναβρασμό στην φίλαθλη κοινωνία του Ευόσμου και ζητήσαμε να προβούν στην αντικατάσταση του συγκεκριμένου διαιτητή. Δυστυχώς έως τώρα δεν είχαμε την παραμικρή αντίδραση επ’ αυτού.

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε ότι δεν τίθεται θέμα ικανοτήτων του κ. Σκουλά, τις οποίες δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε, αλλά καταλληλότητας του να διευθύνει το συγκεκριμένο παιχνίδι με τις ειδικότερες διαστάσεις και σημασία που αυτό έχει. Θεωρούμε δε ότι και από πλευράς του θα έπρεπε ο ίδιος να θέσει το συγκεκριμένο θέμα υπόψη της ΚΕΔ/ΕΠΟ και να ζητήσει να εξαιρεθεί από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο ΠΜΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ουδέποτε κατά την τρέχουσα περίοδο έχει εγείρει θέματα σε σχέση με την διαιτησία ή έχει εκφράσει το παραμικρό παράπονο δημοσίως. Ο ορισμός όμως του κ. Σκουλά λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που ο ίδιος φέρει ως πρόσωπο, μας υποχρεώνει να εκφράσουμε δημοσίως την ευχή να πάνε όλα καλά και να μην υποχρεωθούμε να συζητάμε εκ νέου το όνομά του μετά το παιχνίδι για αρνητικούς λόγους. Θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για το ίδιο το ποδόσφαιρο και ένα ακόμη πλήγμα όσον αφορά την αξιοπιστία του».

Μοιραστείτε το: