Λύτρωσε την ομάδα του Λέτο ο Τσέχος αμυντικός στο 1-1 με την ΑΕΛ στη Νίκαια * Είχαν τρία δοκάρια οι γηπεδούχοι, έπαιζαν με δέκα από το 65’ οι «βυσσινί»
Έκανε κατάθεση ψυχής και δικαιώθηκε στο φινάλε…
Η Κηφισιά, στο πρώτο ματς για τη Σούπερ Λιγκ στη μετά Τεττέη-Παντελίδη εποχή έφτασε κοντά στο να χάσει, αλλά λυτρώθηκε στα τελευταία λεπτά του σαββατιάτικου (10/1) αγώνα με την ΑΕΛ στη Νίκαια για τη 16η αγωνιστική.
Και αυτό διότι οι βελτιωμένοι «βυσσινί» έφτασαν κοντά στο τρίποντο κρατώντας έως το 89ο λεπτό τους τρεις βαθμούς από το γκολ του Σαγκάλ, όμως ο Ποκόρνι έφερε το ματς στα ίσια για το τελικό 1-1, αποτέλεσμα που φέρνει την Κηφισιά στους 19 βαθμούς και την ΑΕΛ στους 10.
Το ματς στη Νίκαια τα είχε όλα. Πάθος, φάσεις, γκολ, δοκάρια και μία αποβολή. Ότι καλύτερο για… ποδαρικό και φυσικά αφού είχε όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσε νομοτελειακά να αφήσει χωρίς συγκομιδή καμία ομάδα. Έτσι ήρθε η μοιρασιά, με τα δοκάρια να είναι… 3-0, με τη βελτιωμένη ΑΕΛ να αγωνίζεται με δέκα παίκτες από το 65’ λόγω αποβολής του Μασόν στο 65ο λεπτό.
Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα, πίεσε ψηλά την Κηφισιά η οποία δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι και να βγει μπροστά, καθώς δεν έβρισκε χώρους, εν αντιθέσει με τους «βυσσινί» που τα κατάφερναν με αξιώσεις. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες, είχαν και δύο δοκάρια σε ένα ωραίο και γεμάτο πρώτο ημίχρονο. Οι «βυσσινί» έκαναν… ίδια εκκίνηση και στο δεύτερο 45λεπτο με το γκολ του Σαγκάλ, έμειναν με 10 και αφού γλίτωσαν το 1-1 στο τρίτο δοκάρι της Κηφισιάς φάνηκε ότι θα έφευγαν με το «2» από τη Νίκαια, ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον… Ποκόρνι.
Μόλις στο 5’ ο Σαγκάλ από τα δεξιά βρέθηκε απέναντι από τον Ραμίρες ο οποίος έβαλε το stop και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυνόμενοι της Κηφισιάς, ενώ στο 16’ ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε σταθερά το νέο σουτ του Σαγκάλ. Η Κηφισιά ανέβασε στροφές και λίγο έλειψε να προηγηθεί όταν στο 23’ ο Μαϊντάνα βρήκε τον Χριστόπουλο μέσα στην περιοχή αλλά αυτός από κοντά δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε, ενώ στο 28’ ο Πόμπο πέρασε την πάσα στον Σόουζα ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Αναγνωστόπουλο με τον τελευταίο να διώχνει την μπάλα. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν την ΑΕΛ στα καρέ της και στο 40’ το δυνατό σουτ του Ούγκο Σόουζα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Αναγνωστόπουλου και τρία λεπτά μετά η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι του πορτιέρο της ΑΕΛ στο πλασέ του Αμανί. Στο πέμπτο λεπτό του εξτρά χρόνου, νέο δοκάρι για την ομάδα του Λέτο σε σέντρα σουτ του Πόμπο.
Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, η ΑΕΛ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα και στο 47’ ο Δεληγιαννίδης, που πέρασε στην ανάπαυλα, όπως και ο Ατανάσοφ έπιασε φοβερό εν κινήσει σουτ όμως ο Ραμίρες με σπουδαία επέμβαση κράτησε το «0» και στο 55’ πέτυχαν το 0-1 όταν ο Τούπτα έφυγε στον κενό χώρο και πάσαρε στον Σαγκάλ ο οποίος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Ραμίρες που μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του. Μάλιστα, τρία λεπτά μετά ξανά ο Τούπτα, έβγαλε πάσα στον Φεριγκρά, αλλά αυτός από κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στην εστία. Και ενώ όλα βάδιζαν καλά για τους «βυσσινί» ήρθε η αποβολή του Μασόν στο 65ο λεπτό. Και πάλι όμως η ΑΕΛ θα μπορούσε στο 68’ να κάνει το 0-2 αλλά ο Τούπτα στο τετ-α-τετ με τον Ραμίρες έκανε αδύναμο πλασέ. Και αφού δεν έγινε το 0-2 και με παίκτη παραπάνω η Κηφισιά τα έδωσε όλα για την ισοφάριση και την άγγιξε στο 88’ αλλά το σουτ του Πατήρα έδιωξε σε κόρνερ ο Αναγνωστόπουλος. Από το κόρνερ, ο Μούσιολικ με σουτ σημάδεψε το δοκάρι του πορτιέρο της ΑΕΛ, ο οποίος νικήθηκε στην επόμενη φάση, στο 89’ με το γυριστό του Ποκόρνι που κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 1-1.
Αρκετοί παίκτες ξεχώρισαν στο ματς, Πόμπο, Ποκόρνι, Μαϊντάνα για την Κηφισιά και Τούπτα, Σαγκάλ, Φεριγκρά για τους Λαρισαίους.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), 4η: Αντωνίου (Αχαΐας), VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου), AVAR: Πολυχρόνης (Πιερίας).
Κίτρινες: 45+5’ Πέρεθ, 57’ Ποκόρνι, 59’ Βιγιαφάνιες, 90+5’ Πόμπο - 54’ Μασόν, 74’ Δεληγιαννίδης, 90’ Χατζηστραβός
Κόκκινη: 65’ Μασόν (2η κίτρινη)
ΚΗΦΙΣΙΑ (Σεμπάστιαν Λέτο): Ραμίρες, Σιμόν, Μαϊντάνα, Ούγκο Σόουζα (82’ Πατήρας), Ποκόρνι, Πέρεθ (46’ Έμπο), Αμανί (58’ Βιγιαφάνιες), Ζέρσον Σόουζα (58’ Τζίμας), Αντόνισε, Πόμπο, Χριστόπουλος (46’ Μούσιολικ).
ΑΕΛ (Σάββας Παντελίδης): Αναγνωστόπουλος, Μασόν, Κοσσονού (46’ Δεληγιαννίδης), Φεριγκρά, Παντελάκης, Σουρλής, Πέρες (46’ Ατανάσοφ), Μούργος (82’ Χατζηστραβός), Σαγκάλ (66’ Ηλιάδης), Τούπτα, Πασάς (56’ Γκαράτε).

