21/05/2024
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ | Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 - 14:12

«Στόχος το ποδοσφαιρικό γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη να είναι έτοιμα το 2026»

Όσα είπαν οι Χάρης Δούκας και Παναγιώτης Μαλακατές για το έργο της Διπλής Ανάπλασης

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση πηγαίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού και έτσι η νέα δημοτική αρχή πήρε θέση. Την Παρασκευή (19/4) ο Χάρης Δούκας τοποθετήθηκε για το έργο της Διπλής Ανάπλασης.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έκανε ο Δήμος Αθηναίων με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, οι εμπλεκόμενες πλευρές εξήγησαν σε ποιο σημείο έχουν φτάσει τα πράγματα και έβαλαν ως στόχο όλα να είναι έτοιμα το 2026.

Παρόντες στο πάνελ ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του ΠΑΟ, Παναγιώτης Μαλακατές και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Βρανόπουλος.

«Επιτέλους ξεκινάμε» είπε ο Δημήτρης Μαλακατές, ο οποίος ανέφερε πως όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα γίνονταν διάφορες διεργασίες. Ωστόσο, ήρθε η στιγμή να αρχίσουν τα έργα.

Έπειτα μίλησε ο Χάρης Δούκας. Για την οικονομική άδεια είπε πως βρίσκεται σε στάδιο προέγκρισης. Αναφέρθηκε στις απαλλοτροιώσεις και μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως ο Δήμος έχει στην κατοχή του σχεδόν όλα τα οικόπεδα όπου θα αναγερθούν το ποδοσφαιρικό γήπεδο αι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Όσο για τις πρόδρομες εργασίες σττις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, έχουν ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Για την οικονομική άδεια και το πόσο θωρακισμένο είναι το έργο, αλλά και το τι θα συμβεί αν χρειαστούν επιπλέον χρήματα:

Δούκας: «Το έργο είναι πολύπλοκο. Έχει ήδη γίνει νομοθετική ρύθμιση για τις θέσεις πάρκινγκ. Θα χρειαστούν κι άλλες, για τις οποίες δουλεύουμε εντατικά. Είμαστε σε φάση που έχουμε εξειδίκευση τι χρειαζόμαστε και βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

Όταν ξεκινήσαμε υπήρχαν μπάζα, αυτό τον ''σκόπελο'' τον ξεπεράσε, παρ' ότι χρειάστηκαν παραπάνω χρήματα. Έτσι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον και θα διαχειριστούμε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν. Το βασικό ποσό που είναι κοντά στα 240 εκατ. ευρώ είναι εδώ και αυτό είναι το βασικό».

Για το βασικό εμπόδιο:

Δούκας: «Ο χρόνος. Είναι πάρα πολλά τα έργα που πρέπει να γίνουν. Πολλά συνεργεία που πρέπει να συνεργαστούν. Πρέπει όλα αυτά να γίνουν στους χρόνους που έχουν ήδη συμφωνηθεί. Πρέπει να κάνουμε σπριντ σε μαραθώνιο».

Για τα χρονοδιαγράμματα των έργων:

Μαλακατές: «Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη απαιτούν λιγότερο χρόνο. Έχει εγκριθεί η αρχική μελέτη. Είναι λογικό ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν αυτές περίπου ταυτόχρονα με το γήπεδο του ποδοσφαίρου, δηλαδή περίπου το 2026, για να μην μένουν σε αχρησία».

Για το αν είναι εξασφαλισμένη χρηματοδότηση:

Δούκας: «Δεν υπήρχε χρηματοδότηση για την απορρύπανση. Αν ήταν εξασφαλισμένη δεν θα χρειαζόταν επιπλέον δουλειά για να βρούμε 4+6 εκατ. ευρώ που απαιτήθηκαν. Ακριβώς λόγω αυτής της προσπάθειας θα μπει η κοινοπραξία άμεσα στον χώρο του γηπέδου. Θα μας διευκόλυναν όλα αυτά να ήταν έτοιμα όταν έπρεπε. Το έργο δεν πρέπει να χάνει ούτε μέρα».

Για το πότε ξεκινάει η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου:

Δούκας: «Η κοινοπραξία για το έργο αυτό μπαίνει τις επόμενες μέρες και αυτό είναι το σημαντικό. Για να μην χάσουμε ούτε μία μέρα είναι ήδη συνεργείο του Δήμου εκεί και κάνει μια σειρά από προπαρασκευαστικές εργασίες καθαρισμού».

Για την ενδεχόμενη εύρεση αρχαίων:

Δούκας: «Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί. Ελπίζουμε να μην έχουμε τέτοια απρόοπτα. Έχει σκαφτεί ξανά το σημείο, οπότε δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη».

Για τις επιστολές των μελών του Ερασιτέχνη και την άδεια της κατεδάφισης της Λεωφόρου:

Μαλακατές:«Σέβομαι όσους διαφορετική άποψη για το γηπεδικό, Η αντιπαράθεση είναι συγκεκριμένη. Γι' αυτό ανακοινώσαμε πως θα γίνει και ανοιχτή συζήτηση. Η άδεια θα εκδοθεί και θα είναι μη εκτελεστή μέχρι να παραδοθούν όλα τα έργα. Τότε μόνο η Λεωφόρος θα κατεδαφιστεί. Δεν υπάρχει κάποιος να μην γίνουν όλα αυτά».

Για τα χρονοδιαγράμματα για την υπόλοιπη ανάπλαση:

Δούκας: «Είναι δεσμευτικά και για την υπόλοιπη, γιατί αλλιώς θα χαθούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Βρισκόμαστε κοντά στην δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού πάρκου που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός είναι καταλύτης στις εξελίξεις γι' αυτό. Είναι ένα σπουδαίο έργο για την Αθήνα».

Μοιραστείτε το: