15/06/2024
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:35

Φόρτωμας: «Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι η εγγύηση των 150.000 ευρώ θα είναι υπέρ του νέου επενδυτή, κανείς δεν θα μπορούσε να υποχρεώσει τον Βελλή…»

Με επιστολή του στο a-sports.gr, με την παράκληση να δημοσιευθεί, ο νομικός σύμβουλος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης υποστηρίζει ότι η οικογένεια Μονεμβασιώτη δεν «χάριζε» την εγγυητική επιστολή…

Το να προσπαθεί ο Ερασιτέχνης Απόλλων Σμύρνης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ή να επιχειρεί να αμβλύνει κάπως τις εντυπώσεις με διάφορες αιτιάσεις ελάσσονος σημασίας είναι δικαίωμα του μπροστά στην τεράστια ζημιά, που υπέστη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» με το σχέδιο διάλυσης της «κυανόλευκης» ΠΑΕ και την πτώση της στη Γ’ Εθνική.

Ο Ερασιτέχνης Απόλλων Σμύρνης, λοιπόν, μέσω του νομικού του συμβούλου Αριστοτέλη Φόρτωμα υποστηρίζει ότι η εγγυητική των 150.000 ευρώ προς την ΕΕΑ από πλευράς Μονεμβασιώτη δεν θα χαρίζοντας προς τον νέο επενδυτή και παράλληλα πως τα επιπλέον 100.000 ευρώ που θα έδινε ως προσφορά η απερχόμενη διοίκηση της ΠΑΕ αν η ομάδα δηλωνόταν στην SL2 είναι… ανεδαφική με το σκεπτικό ότι κανείς δεν μπορούσε να υποχρεώσει τον Βελλή να βάλει 500.000 ευρώ για την ομάδα.

Γίνεται αντιληπτό ότι στον Ερασιτέχνη ψάχνουν από κάπου να πιαστούν για την καταστροφή, αλλά οι ευθύνες για το κατάντημα του Απόλλωνα Σμύρνης τους βαραίνουν στο ακέραιο μαζί με την Αναγέννηση, με την οποία ασκούν συνδιοίκηση πλέον…

Πραγματικά, όμως, τι σημασία έχει η εγγυητική των 150.000 ευρώ που έβγαλε ο Μονεμβασιώτης, αφού ούτως ή άλλως με αυτόν τον τρόπο έδινε το δικαίωμα σε όποιον έρθει να πάρει την ομάδα χωρίς να πρέπει να δώσει εκείνα τα χρήματα με το «καλημέρα», από εκεί και πέρα ακόμα κι αν είναι όπως τα λέει ο Φόρτωμας, η εγγυητική μένει δεσμευμένη ένα χρόνο (μέχρι το τέλος του 2024 εν προκειμένω), λογικό δεν είναι τότε να την πάρει αυτός που την κατέθεσε και να μην τη δώσει ως δώρο στον επόμενο;
Όσο για τον Βελλή αν θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του ή για πράγματα στα οποία εμπλέκουν τρίτοι το όνομα του, προφανώς μπορεί να το κάνει μόνος του, αν και εσχάτως έχει... εξαφανιστεί από δημόσιες τοποθετήσεις με τελευταία την... υπέρμαχη δήλωση για τον μάνατζερ, Πασχάλη Παπαδόπουλο, που τρέχει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Απόλλωνα Σμύρνης στη Γ' Εθνική...

Η επιστολή που έλαβε το a-sports.gr από τον νομικό σύμβουλο του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης, Αριστοτέλη Φόρτωμα με την παράκληση να δημοσιευτεί (όπως και πράττουμε), αναλυτικά είναι η ακόλουθη:       

«Αθήνα 13/9/2023

Κε Δημητρίου

Σχετικά με τις δημοσιεύσεις σας μεταξύ των οποίων και της χθεσινής (12/9/2023) όσον με αφορά προσωπικά (ως εκπρόσωπος του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά την πραγματοποιηθείσα σε καλό κλίμα συνάντησή μου στις 20/7/2023 στα γραφεία ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΕ μετά των κ.κ. Παν. Μονεμβασιώτη και Έκτορα Μονεμβασιώτη, σας γνωρίζω τα εξής:

Ποτέ δεν ειπώθηκε κατά την συνάντηση αυτή από τον κ. Μονεμβασιώτη ότι η εγγύηση των 150.000 € θα παρέμενε υπέρ του νέου επενδυτή. Αντίθετα κατ’ αυτήν ρητά ειπώθηκε ότι ο νέος επενδυτής υποχρεωτικά θα καταθέσει την εγγυητική των 150.000 € ‘‘άλλωστε τι επενδυτής θα είναι αν δεν μπορεί να πληρώσει 150.000 για την εγγύηση’’.

            Τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά λόγια του κ. Μονεμβασιώτη. Όσον αφορά δε το περιβόητο ποσό των 100.000 € που ανέφερε ότι θα κατέβαλε εφόσον υπήρχε ομάδα στην SUPER LEAGUE 2 πραγματικά ο κ. Μονεμβασιώτης είχε απαραίτητη προϋπόθεση (όρο) να υποχρεωθεί ο κ. Σταμάτης Βελλής να πληρώσει 500.000 € για την ομάδα στην SUPER LEAGUE 2 και τότε μόνον θα κατέβαλλε αυτός τις 100.000 €.

            Η καταβολή λοιπόν των 100.000 € ήταν ουσιαστικά ουτοπία, όπως ανέφερα και στους κ.κ. Μονεμβασιώτη, διότι κανείς, πολλώ δε μάλλον εγώ δεν μπορεί και δεν θα ήταν δυνατόν να υποχρεώσει όχι μόνο τον Σταμάτη Βελλή αλλά οποιονδήποτε να πληρώσει 500.000 € για κάτι που δεν θα ήθελε.   

            Αυτά για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Παρακαλώ λοιπόν να δημοσιεύσετε την παρούσα μου στην ιστοσελίδα σας και εάν οι κ.κ. Μονεμβασιώτη έχουν την οποιαδήποτε διαφωνία για τα αναγραφόμενα να προβούν σε οποιαδήποτε διάψευση.                                     

                                         Αριστοτέλης Φόρτωμας».

Μοιραστείτε το: