21/05/2024
ΛΑΜΙΑ | Κυριακή 2 Απριλίου 2023 - 01:28

Βόκολος: «Να συνεχίσουμε με την ίδια ψυχή και την ίδια συγκέντρωση»

Ο προπονητής της Λαμίας τόνισε ότι δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα για την παραμονή

Η Λαμία έκανε σημαντικό βήμα για να είναι και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα 1 με το 1-3 επί του Παναιτωλικού, με τον Λεωνίδα Βόκολο στη συνέντευξη Τύπου να πλέκει το εγκώμιο των παικτών του.

Ο 52χρονος τεχνικός, πάντως, τόνισε ότι δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα και υπογράμμισε ότι οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια ψυχή και συγκέντρωση.

«Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί κάναμε μια νίκη πραγματικά σημαντική για εμάς. Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε να κάνουμε με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, που έχει μεγάλη δυναμικότητα, ειδικά μέσα στην έδρα του. Στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαμε προβλήματα, αλλά μετά ισορροπήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παρότι δεχθήκαμε νωρίς το γκολ, βγάλαμε αντίδραση. Με αυτό το σκεπτικό χτίζουμε από την ημέρα που ήρθαμε.

Για εμένα η αντίδραση που βγάλαμε είναι πολύ σημαντική. Τηρουμένων των αναλογιών και με τις εναλλαγές της ψυχολογίας που υπάρχουν, έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ασφαλώς δεν έχει τελειώσει τίποτα απολύτως ακόμα. Το είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια. Είναι πολύ σημαντικό τρίποντο, αλλά δυστυχώς δεν τελείωσε τίποτα. Αν μείνουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Συγχαρητήρια και προχωράμε.

Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα. Οι τέσσερις πόντοι της διαφοράς είναι μια νίκη στην ουσία. Αν χάσουμε την επόμενη αγωνιστική και ο Λεβαδειακός κερδίσει, θα μας φτάσει στον πόντο. Είναι σίγουρα σημαντική νίκη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ψυχή και την ίδια συγκέντρωση.

Πραγματικά τα παιδιά αξίζουν κάτι παραπάνω. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στην πορεία. Σήμερα με την εικόνα που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο, πήραμε αυτό που μας άξιζε.

Όταν ήρθα παρέλαβα ένα συγκεκριμένο ρόστερ. Είμαι υποχρεωμένος να το διαχειριστώ. Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να σώσουμε την ομάδα. Όλοι είναι παίκτες της και είμαι υποχρεωμένος και διατεθειμένος να τους χρησιμοποιήσω όλους. Σίγουρα παίρνω κάποιες αποφάσεις που μπορεί να μην αρέσουν σε όλους. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς μου, αλλά είναι όλοι παίκτες της Λαμίας και πρέπει να τους υπολογίζω», είπε ο Βόκολος.

Όσον αφορά το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια, επισήμανε: «Έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση που απέκτησαν οι παίκτες. Την πίστη στους εαυτούς τους και όσον αφορά εμάς, μετράει σίγουρα το γεγονός πως είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς μαζί τους.

Από την αρχή τους είχα πει ότι πρέπει να πάει καλά η Λαμία. Αν γίνει αυτό, θα κερδίσουμε όλοι μας. Σιχαίνομαι γενικά το “εγώ”. Όταν αυτό καταφέρνει να βγει από τα αποδυτήρια και επικρατεί το “εμείς”, τότε μόνο επιτυχίες έρχονται».

Μοιραστείτε το: