23/04/2024
Διαιτησία | Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 - 11:54

Πήρε θέση η ΕΠΟ για τους elite διαιτητές

Ενημέρωσε για όσες κινήσεις έκανε ο Τάκης Μπαλτάκος επί του θέματος

Το θέμα της διαιτησίας κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε να επικοινωνήσει με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν για να του ζητήσει elite διαιτητές και έτσι η ΕΠΟ πήρε θέση.

Με ανακοίνωσή της την Παρασκευή (31/3) ενημέρωσε για τις ενέργειες που έκανε ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πήγε την Τρίτη (28/3) στη Νιόν, είχε επαφές με τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ και μεταξύ άλλων συμφώνησε πως χρειάζεται η αρωγή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο κομμάτι της εξεύρεσης elite διαιτητών.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στην συνέχεια των playoffs, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

α) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη στην Nyon την Τρίτη 28.03.2023.

β) Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.

γ) Του γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και η SL1.

δ) H UEFA μέχρι την Τρίτη δεν είχε προβεί σε καμιά ενέργεια επειδή βάσει του καταστατικού της ενεργεί μόνο κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας.

ε) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την παροχή συνδρομής ως προς το θέμα αυτό και κατόπιν της θετικής απάντησής του ζητήθηκε η αποστολή επιστολής.

στ) Η επιστολή απεστάλη την επόμενη ημέρα Τετάρτη 29.3.2023.

ζ) Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ».

Μοιραστείτε το: