16/06/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 - 17:28

Η ΕΠΟ δεν θέλει να το πει, αλλά συμφωνεί με την πρόταση Μαρινάκη...

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που προσπαθεί να περισώσει όποιο κύρος της έχει απομείνει

Η έλευση ξένων διαιτητών από την κατηγορία των ελίτ εν όψει της συνέχειας των πλέι οφ δρομολογείται ύστερα από την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη να ασχοληθεί κυρίως η Σούπερ Λίγκα 1 με αυτό το θέμα, σε συνεργασία με την ΕΠΟ, με την τελευταία να προσπαθεί να περισώσει όποιο κύρος της έχει απομείνει.

Μετά την ανακοίνωση της Λίγκας ήταν αναμενόμενο ότι θα έβγαζε ανακοίνωση τη Δευτέρα (20/3) και η Ομοσπονδία, που ουσιαστικά παραδέχεται ότι η SL1 θα βγάλει το... φίδι από την τρύπα, αναφέροντας πάντως ότι ο ορισμός των διαιτητών θα γίνεται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ (από ποιον άλλο θα γινόταν άραγε;), ενώ θα γίνει και σχετική κουβέντα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να δοθεί το οριστικό «οκ» στην πρόταση Μαρινάκη.

Αναλυτικά: «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι διεξήχθη συνάντηση του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον Πρόεδρο της Super League1 και Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, σχετικά με την έλευση ξένων διαιτητών στους χθεσινούς αγώνες και ενόψει των υπολοίπων εννέα αγωνιστικών των play off.

Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε να συνδράμει η SL1, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, ούτως ώστε να επιτευχθεί η έλευση elite διαιτητών ή διαιτητών Α' κατηγορίας από τα έξι προηγμένα πρωταθλήματα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανταπάντησε ότι η παραπάνω πρόταση τελεί υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η επιλογή και ο ορισμός των διαιτητών θα γίνεται πάντα από την ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Για το θέμα αυτό, αυτονόητα επίσης, λόγω της συλλογικότητας ως προς τη λήψη αποφάσεων της ΕΠΟ θα συγκληθεί και θα συζητήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να ληφθεί σχετική απόφαση, θετική ή αρνητική. Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα 27/3 στην συνάντηση του κ. Μπένετ με τους προέδρους των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο».

Μοιραστείτε το: