21/05/2024
Διαιτησία | Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 - 14:38

ΚΕΔ: Στους δύο ξένους διαιτητές, τρίτος δεν… χωρεί!

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο Μπένετ, που πήρε θέση για τον ορισμό Έλληνα ρέφερι στο ματς των πλέι οφ Βόλος - Ολυμπιακός 

Οι φωνές είναι πολλές για τον μη ορισμό ξένου ρέφερι και στο Βόλος – Ολυμπιακός στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1, ο Μπέος προσπαθεί να κάνει σαματά με συνεχόμενες δηλώσεις – ανακοινώσεις και τελικά η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας πήρε θέση το Σάββατο (18/3)…

Η ΚΕΔ είπε ο Μπένετ είναι ανυποχώρητος και ξένοι διαιτητές θα ορίζονται μόνο στα 2 από τα 3 ματς, ενώ για την απαίτηση για ρέφερι από την ανώτερη κατηγορία της ΟΥΕΦΑ δικαιολογήθηκε πως ο αριθμός τους είναι περιορισμένος και αυτό κάνει μοιραία δύσκολο να μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ αναφέρει τα ακόλουθα: 

«Σχετικά με τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

1) Ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ είναι απολύτως ανυποχώρητος, ότι μόνο σε δύο από τους τρεις αγώνες play-off θα ορίζονται ξένοι διαιτητές. 

2) Ο κ. Μπένετ θεωρεί ότι είναι αδύνατον να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή και Τετάρτη, λόγω των υποχρεώσεών τους στα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.  

3) Οι ελίτ διαιτητές στην UEFA είναι μόνο 26 (27 με τον κ. Σιδηρόπουλο) και όλοι αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλέον των εθνικών τους πρωταθλημάτων, άρα η διαθεσιμότητα έλευσης ελίτ διαιτητών είναι πάρα πολύ περιορισμένη». 

Μοιραστείτε το: