02/04/2023
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 - 16:01

Υπέροχο μήνυμα της SL2: «Για εσένα Άλκη!»

Η Σούπερ Λίγκα 2 αποφάσισε να αφιερώσει τη 14η αγωνιστική στον αδικοχαμένο 19χρονο Άλκη Καμπανό * Ειδικό περιβραχιόνιο θα φορούν οι αρχηγοί όλων των ομάδων * Συγχαρητήρια της διοργανώτριας στους φιλάθλους Νίκης Βόλου και Ηρακλή, που συνυπήρξαν στις κερκίδες 

Παράδειγμα προς μίμηση… Η Σούπερ Λίγκα 2 αποφάσισε να περάσει ένα υπέροχη μήνυμα απέναντι στην τυφλή οπαδική βία, που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και έτσι αφιερώνει τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό. 

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη η SL2 δείχνει το δρόμο σε όλους, ενώ δίνει τα συγχαρητήρια της στους φίλους Νίκης Βόλου και Ηρακλή, που συνυπήρξαν στις κερκίδες την προηγούμενη Κυριακή!

Έτσι με πρωτοβουλία της διοργανώτριας οι αρχηγοί όλων των ομάδων θα φορούν ειδικό περιβραχιόνιο με το πρόσωπο του Άλκη Καμπανού και τη φράση «ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΚΗ» σε όλες τις αναμετρήσεις της κατηγορίας.

Η σχετική ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας 2 το μεσημέρι της Τρίτης (31/1/2023) αναφέρει τα ακόλουθα (ΣΤΗΝ ΕΝΘΕΤΗ ΦΩΤΟ η συνύπαρξη των οπαδών Νίκης Βόλου και Ηρακλή στο γήπεδο της Νεάπολης στις 29/1): 

«Για σένα Άλκη!

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στο βωμό του τυφλού οπαδικού φανατισμού που μαστίζει εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Δυστυχώς όμως, ούτε η απώλεια ενός 19χρονου παιδιού δεν κατόρθωσε να μας προβληματίσει για να αλλάξουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες. Αντί ο αθλητισμός να αποτελεί πηγή ψυχαγωγίας, αποτελεί πηγή μίσους.

Ως Super League 2 αισθανόμαστε εξαιρετικά περήφανοι που ακόμη δύο ομάδες-μέλη μας έστειλαν αυτές τις μέρες το πιο ηχηρό μήνυμα συμφιλίωσης που έχει να ακουστεί εδώ και χρόνια στο ποδόσφαιρό μας.

Η συνύπαρξη των φίλων της Νίκης Βόλου και του Ηρακλή στην ίδια κερκίδα, θύμισε σε όλους μας το ποδόσφαιρο που μπορούσαμε να πηγαίνουμε παρέα στο γήπεδο φορώντας άφοβα το κασκόλ της δικής μας ομάδας. Θύμισε το ποδόσφαιρο που μπορούσαμε να τραγουδάμε ο ένας δίπλα στον άλλον για διαφορετικές ομάδες και στο τέλος να επιστρέφουμε σπίτια μας χωρίς να διατρέχουμε τον παραμικρό κίνδυνο. Αυτή είναι η εικόνα για την οποία αξίζει να παλέψουμε όλοι μας. 

Το οφείλουμε πάνω απ’ όλα στον Άλκη και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας στη χώρα μας.

Γι’ αυτό το λόγο σε όλα τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, οι αρχηγοί όλων των ομάδων θα φορούν ειδικό περιβραχιόνιο με το πρόσωπο του Άλκη Καμπανού και τη φράση ‘‘ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΚΗ’’.

Όχι μόνο για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός 19χρονου παιδιού, αλλά γιατί όλοι μας οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε για ένα ποδόσφαιρο στο οποίο δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά άλλος Άλκης.

Ένα ποδόσφαιρο διασκέδασης, ψυχαγωγίας και ευγενούς άμιλλας σαν αυτό που εμείς στην Super League 2 έχουμε την τύχη να το συναντάμε κάθε αγωνιστική!». 

Μοιραστείτε το: