21/03/2023
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 - 16:43

Ο αποστομωτικός Αγραφιώτης στην Ε.Ε. της ΕΠΟ και η συμφωνία Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ για το διαιτητή στην Τούμπα

Τι είπε ο εκ των αντιπροέδρων των Πειραιωτών στον Μπαλτάκο και γιατί αποκάλεσε «κανονικό υπάλληλο του Μελισσανίδη» τον Φιλιππούση *   Αποφασίσθηκε ότι ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων δεν θα διεξάγεται πλέον αν οι Δήμοι δεν έχουν εξασφαλίσει απινιδωτές

Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ τη Δευτέρα (30/1/2023)… Εκεί, οπού ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλος της Ε.Ε. από τη Σούπερ Λίγκας 1, Τάκης Αγραφιώτης, σχολίασε την ανακοίνωση Μπαλτάκου υπέρ των διαιτητών στο ΑΕΚ – Άρης, ενώ χαρακτήρισε τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας, Ιάκωβο Φιλιππούση ως «κανονικό υπάλληλο του Μελισσανίδη».

Συγκεκριμένα, υπήρξε ο ακόλουθως διάλογος:

-Aγραφιώτης: «Αφού ο κύριος Μπένετ και ο κύριος Μάνταλος θέλουν να ξεπλύνουν την ΑΕΚ, μπορούν να το κάνουν μόνοι τους όχι να μπαίνετε εσείς στη μέση. Ο κύριος Μαρινάκης σας είχε πει και την προηγούμενη φορά ότι θα μπουν εισαγγελείς για όλα τα θέματα. Αφήστε να τα πουν οι ίδιοι αυτά που σας είπαν, να εκτεθούν σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πως εκτός του Φιλιππούση, ο οποίος είναι κανονικός υπάλληλος του κύριου Μελισσανίδη, είστε και εσείς. Αποδείχθηκε αυτό και όταν η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε για την ανάληψη του τελικού του Σούπερ Καπ στο Καραϊσκάκη, όταν έμαθε πρώτα ο Μελισσανίδης την απόφαση αυτή και μετά εσείς ως πρόεδρος. Θέση του κύριου Μαρινάκη, θα σας μηνύσουμε για ό,τι κάνατε για τον τελικό του Κόνφερενς, όπως θα σας μηνύουμε και για οτιδήποτε άλλο από εδώ και πέρα. Ψάχναμε τον κύριο Μπένετ να μας δώσει κάποιες απαντήσεις, που είναι; Κρύβεται;».

 -Μπαλτάκος: «Για να γίνει μία διοργάνωση σε μία χώρα θα πρέπει να το γνωρίζει η Ομοσπονδία. Εμένα με πήραν τρεις ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση και με ρώτησαν και είπα φυσικά και συμφωνώ να γίνει η διοργάνωση».

Φιλιππούσης: «Κύριε Αγραφιώτη αν έχετε στοιχεία ότι είμαι υπάλληλος του κύριου Μελισσανίδη να τα καταθέσετε στα δικαστήρια. Να προσέχετε τι λέτε γιατί προκαλείτε».

Αγραφιώτης: «Εσύ μη μιλάς. Υπάρχει Επιτροπή Δεοντολογίας και δικαστήρια και θα τα πούμε όλα».

«Ναι» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για ρέφερι από την elite κατηγορία 

Στη διάρκεια της Ε.Ε. της ΕΠΟ ειπώθηκε και το ζήτημα του επικείμενου ορισμού του διαιτητή του ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ώστε ο ξένος ρέφερι, που θα επιλεγεί να είναι από την κορυφαία ευρωπαϊκή κατηγορία.  

Ο Αγραφιώτης επί του συγκεκριμένου είπε πως: «Επειδή έγινε αρκετή συζήτηση να δεσμευτεί η ΕΠΟ στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα να έρθει διαιτητής elite και όχι απ’ αυτούς που έρχονται μέχρι τώρα και πιστεύω πως σίγουρα και ο ΠΑΟΚ συμφωνεί σε αυτό. Να μιλήσετε με τον κύριο Μπένετ και να του πείτε το αίτημα των δύο ομάδων».

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ, μέσω του αντιπροέδρου του Μάκη Γκαγκάτση, που συμμετείχε στην Εκτελεστική συμφώνησε με την τοποθέτηση του ομόλογου του από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. 

Η απόφαση για τους απινιδωτές…

Τα περιστατικά θανάτων στα ερασιτεχνικά γήπεδα πολλαπλασιάζονται και η ανάγκη για απινιδωτές είναι δεδομένη. Η ΕΠΟ, λοιπόν, προχώρησε σε μια απόφαση να μην διεξάγονται ματς αν οι δήμοι δεν έχουν στα γήπεδα τους τα απαραίτητα εφόδια, όπως προβλέπει η κείμενη νομμοθεσία.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ κα πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα».

Μοιραστείτε το: