21/02/2024
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 - 23:52

ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ΕΠΟ: «Πώς αποκλείετε το Καραϊσκάκη για ένα νεότευκτο γήπεδο...»

Επιστολή στην Ομοσπονδία από τους «ερυθρόλευκους» για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το 2024 στην Οpap Arena o τελικός του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ

Ο τελικός του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ το 2024 είναι αρκετά πιθανό να γίνει στην «Αγιά Σοφιά-Opap Arena» και με την ΕΠΟ να δείχνει ότι έχει προκρίνει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στις συζητήσεις με την ΟΥΕΦΑ, κάτι που φέρνει αντίδραση από πλευράς Ολυμπιακού.

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία, αναφέροντας ότι δεν είναι δυνατό να διεξαχθεί τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε ένα γήπεδο όπου δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ευρωπαϊκή αναμέτρηση (δεν αναφέρεται η Οpap Arena, αλλά «φωτογραφίζεται»), προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ν' αποκλείεται από τη συζήτηση το «Γ. Καραϊσκάκης», που επί σειρά ετών έχει φιλοξενήσει αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Αναλυτικά: «Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην αντίληψη μας, η ΕΠΟ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την ΟΥΕΦΑ προκειμένου να φιλοξενηθεί από την Ελλάδα ένας τελικός αγώνας ευρωπαϊκής διοργάνωσης τον οποίο η Ομοσπονδία προτίθεται να διοργανώσει σε νεότευκτο γήπεδο.

Προκαλεί κατάπληξη πως είναι δυνατόν η Ομοσπονδία να προχωρά σε τέτοιες πρωτοβουλίες εν κρυπτών από το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην έχει πραγματοποιηθεί πραγματική διαβούλευση μεταξύ της ΕΠΟ, του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής Πολιτείας για να επιλεγεί η καλύτερη υποψηφιότητα που θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ενός τέτοιου αγώνα και δεν θα εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Υποθέτουμε ότι αντιλαμβάνεστε καλύτερα από τον οποιοδήποτε ότι η διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής αναμέτρησης όπως ένας τελικός αγώνας ευρωπαϊκού Κυπέλλου συνοδεύεται από πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε ότι αφορά το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις συνθήκες ασφάλειας τόσο στην ίδια την εγκατάσταση όσο και στους περιβάλλοντες χώρους. Εξίσου σημαντικοί είναι και οι όροι πρόσβασης και προσέλευσης στο γήπεδο, η δυνατότητα προσέγγισης με μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ.

Θα είναι πραγματικά πρωτοφανές η Ομοσπονδία να έχει “προκρίνει” ως επιλογή για την ανάληψη ενός τόσο σημαντικού αγώνα ένα γήπεδο το οποίο δεν έχει υποβληθεί σε κανένα απολύτως έλεγχο για την τήρηση των απαιτούμενων όρων ασφαλείας για τη φιλοξενία ευρωπαϊκών αγώνων, ούτε και έχει φιλοξενήσει ποτέ αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης ή έστω προκριματικών γύρων ευρωπαϊκής διοργάνωσης!!

Και την ίδια στιγμή να αποκλείονται από τη διαδικασία κορυφαίες εγκαταστάσεις όπως το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” το οποίο έχει δοκιμαστεί και έχει πάρει “άριστα” στις κορυφαίες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Champions League) ενώ την ίδια στιγμή έχει στελέχη με την απαραίτητη τεχνογνωσία σε διοργανώσεις υψηλότατου επιπέδου.

Εφιστούμε την προσοχή σας ότι μια τέτοια διαδικασία αδιαφανούς επιλογής πέραν των κινδύνων που προφανώς εγκυμονεί για τον πλήρη εξευτελισμό της χώρας, θα αποτελεί μία ακόμα έκνομη ενέργεια, στη μακρά διαδικασία των επιλογών της Ομοσπονδίας που εντάσσονται στην εξυπηρέτηση συμφερόντων των εντολέων της διοίκησης της ΕΠΟ και των εξωθεσμικών παραγόντων που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο.

Σας δηλώνουμε δε ευθέως ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι παντελώς αντίθετη σε μία τέτοια διαδικασία, θα διεκδικήσουμε όποια ζημιά προκύψει και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας».

 

Μοιραστείτε το: