15/06/2024
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ | Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 - 18:03

Σημαντική πρωτιά για τον Λεβαδειακό (pic)

Oι Βοιωτοί είναι η ομάδα της SL1 με το υψηλότερο ποσοστό λεπτών που έχουν αγωνιστεί οι προερχόμενοι από τις ακαδημίες τους παίκτες

Ο Λεβαδειακός δίνει έμφαση στο να βγάζει παίκτες από τις ακαδημίες του, για να καταγράψει μια σπουδαία πρωτιά στο τρέχον πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.

Συγκεκριμένα, οι Βοιωτοί, σύμφωνα με την έρευνα του Διεθνούς Kέντρου Aθλητικών Σπουδών, είναι η ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό λεπτών που έχουν αγωνιστεί οι προερχόμενοι από τις ακαδημίες του ποδοσφαιριστές.

Στη σχετική ενημέρωση της Τρίτης (24/1) αναφέρονται τα εξής: «Ο Λεβαδειακός είναι η ομάδα της Super League με το υψηλότερο ποσοστό λεπτών που έχουν αγωνιστεί οι ποδοσφαιριστές του, προερχόμενοι από τις Ακαδημίες του συλλόγου, σύμφωνα με την έρευνα του Διεθνούς Kέντρου Aθλητικών Σπουδών.

To CIES Football Observatory βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995, ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Στην έρευνά του, κατατάσσονται 417 ομάδες από 27 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σύμφωνα με τα λεπτά που έπαιξαν παίκτες από τις ακαδημίες, οι οποίοι είναι παρόντες στους συλλόγους τους για τουλάχιστον τρία χρόνια, ενώ βρίσκονταν στην ηλικία 15 ως 21 ετών.

Στην ελληνική Super League, στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας βρίσκεται ο Λεβαδειακός, με ποσοστό 21,4%, έχοντας χρησιμοποιήσει τέσσερις παίκτες (Γιώργος Νίκας, Παναγιώτης Λιάγκας, Τριαντάφυλλος Τσάπρας, Παναγιώτης-Μάριος Βήχος) με μέση ηλικία στα 22,7 έτη.

Ακόμα μία απόδειξη ότι ο Λεβαδειακός στηρίζει τα δικά του παιδιά, δίνει “χώρο” σε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές για να αναδειχθούν και θέτει τις βάσεις για το παρόν και το μέλλον του».

Μοιραστείτε το: