31/01/2023
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:31

Μπαλτάκος: «Ποιο είναι το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας;»

Δεν θα έπρεπε να γίνεται τέτοια Γενική Συνέλευση τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ * Αντίθετος στις αγωνιστικές κυρώσεις του νόμου Αυγενάκη ο Παναθηναϊκός

Η κόντρα Πολιτείας και ΕΠΟ για το μητρώο καλά κρατεί και φαίνεται πως καμία πλευρά από τις δύο δεν κάνει πίσω. Την Παρασκευή (30/9) πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και σε εκείνη ο Τάκης Μπαλτάκος εξέφρασε ξανά την αντίθεσή του.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε πως αυτή η Γ.Σ. θα έπρεπε να μη γίνεται καν. Επισήμανε πως παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και πως θα έπρεπε όλα να είναι πιο απλά.

Η τοποθέτησή του: «Σήμερα γίνεται μία Γενική Συνέλευση που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, δεν θα έπρεπε να βρισκόμαστε εδώ. Αν δεν είχαμε απολιθώματα της δεκαετίας του '50, ειδική αθλητική αναγνώριση κι επίσης ονομάζονται άδεια των Περιφερειών για να παίξει ένα ερασιτεχνικό σωματείο ποδόσφαιρο. Αυτά τα απολιθώματα εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ελλάδα, δυστυχώς κι αυτό που συνεχίζει να συμβαίνει και παρά την απίστευτη προσπάθεια του πρωθυπουργού να μειώσει τη γραφειοκρατία στη χώρα, είχαμε τέσσερα στάδια: Για να παίξει ένα σωματείο ποδόσφαιρο το ένα είναι η δικαιοσύνη, το δεύτερο είναι η σφραγίδα της νομιμότητας.

Κατά τη δική μου εκτίμηση εκεί έπρεπε να σταματάνε όλα. Ούτε ειδική αθλητική αναγνώριση χρειάζεται, είμαστε σε άλλες εποχές τώρα. Ούτε η Περιφέρεια θα έπρεπε να δίνει άδεια. Δεν μιλάμε για κάτι επικίνδυνο, αντιλαϊκό, αλλά για κάτι που κρατάει τα παιδιά μακριά από άλλους χώρους και τα φέρνει στο γήπεδο.

Έρχεται τώρα η σημερινή κυβέρνηση και προστίθεται ένα πέμπτο στάδιο αδειοδότησης. Θα πρέπει για να μπορέσεις να παίξεις την Κυριακή, να μπεις σε ένα Μητρώο. Μα η ΕΠΟ έχει Μητρώο και η ΕΠΣ έχει. Τι θα μπορούσε λοιπόν να κάνει το υπουργείο; Να πατάει ένα κουμπί και να παίρνει τις πληροφορίες ποιος είναι νόμιμος και μπορεί να παίζει την Κυριακή. Γιατί πρέπει να υπάρχει πέμπτο γραφειοκρατικό στάδιο και να έρχεται ο υπουργός και να λέει “εσύ παίζεις, εσύ δεν παίζεις”. Ποιο είναι το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας; Γιατί υπάρχει το άρθρο 12 του Συντάγματος; Για να αποτρέψει σκοτεινές καταστάσεις του παρελθόντος που αναφέρει ότι τα σωματεία έχουν αυτονομία.

Δεν θα έπρεπε να γίνει συνέλευση με τέτοιο θέμα, διότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει το Μητρώο, ούτε η ειδική αθλητική αναγνώριση, ούτε οι άδειες των Περιφερειών λες και ζούμε στο 50' γιατί φοβόμαστε αυτός τι φρονήματα έχει».

Αντίθετος στις αγωνιστικές κυρώσεις του νόμου Αυγενάκη τάχθηκε ο Παναθηναϊκός δια στόματος του Μάνου Μαυροκουκουλάκη. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ είπε: «Σαν Παναθηναϊκός είμαστε θετικοί στο Μητρώο, βάζει μία τάξη στο αθλητικό τοπίο. Διαφωνούμε όμως με τις συνέπειες μη εγγραφής, οι οποίες θα έπρεπε να είναι οικονομικές αλλά όχι αγωνιστικές. Αν υπάρξει ψηφοφορία αργότερα για αναστολή πρωταθλημάτων, ψηφίζουμε ναι».

Μοιραστείτε το: