21/02/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:10

ΕΠΟ: Με παρέμβαση Β. Μαρινάκη δεν πέρασε το πραξικόπημα του ορισμού Φιλιππούση…

Ο Μπαλτάκος ήθελε κατά παράβαση των δεσμευτικών οδηγιών ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και των όσων προβλέπονται στην Ολιστική Μελέτη να τον κατοχυρώσει ως «εκτελεστικό διευθυντή» * Με την ουρά στα… σκέλια αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συνεδρίαση της Ε.Ε., που θα συνεχιστεί την Πέμπτη

Απίστευτο φιάσκο και εξευτελισμός για τους εμπνευστές της παρανομίας. Η προσπάθεια να τοποθετηθεί πραξικοπηματικά (δια ορισμού) ο Ιάκωβος Φιλιππούσης στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΕΠΟ έπεσε στο κενό την Τρίτη (27/9).

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος επιχείρησε με το «έτσι θέλω» να… ριζώσει τον Φιλιππούση κατά παράβαση των οδηγιών ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και όσων προβλέπονται στην Ολιστική Μελέτη, αλλά το σχέδιο απέτυχε. Αιτία ήταν η παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1, εξ οφίτσιο β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός με επιστολή του ανέδειξε την παρανομία και το πραξικόπημα δεν έγινε. Έτσι με την ουρά στα… σκέλια οι «φωστήρες» της διαπλοκής αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία θα συνεχιστεί την Πέμπτη (29/9) προφανώς με την προβλεπόμενη διαδικασία αυτή τη φορά. Ουσιαστικά, δηλαδή, αυτή τη φορά νίκησε η νομιμότητα στην ΕΠΟ, πράγμα σπάνιο εδώ και χρόνια! 

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για το δεσμευτικό χαρακτήρα της επιστολής της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ (όπως την ανάγνωσε χαρακτηριστικά το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ Τάκης Αγραφιώτης), που έκανε σκόνη και θρύψαλα τα σχέδια της ομάδας Μπαλτάκου, ήταν η ακόλουθη: 

«Κύριε Πρόεδρε, Το θέμα 5 της Ημερήσιας Διάταξης έχει ονομαστεί ‘‘Ορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή’’. 

Όπως αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο του θέματος και μόνο, καμία περιγραφή δεν υπάρχει για το αν το συμβούλιο θα κληθεί να επιλέξει σήμερα τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ ή αν θα γίνει συζήτηση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όσα πρέπει να γίνουν ώστε να στελεχωθεί η συγκεκριμένη θέση την οποία η Ολιστική Μελέτη προβλέπει ως κομβικής σημασίας για την λειτουργία της ΕΠΟ – και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου -  όπως ο απαιτούμενος και επιβεβλημένος διεθνής διαγωνισμός για την θέση. 

Αν πρόκειται απλώς να τοποθετηθεί σήμερα ένας Εκτελεστικός Διευθυντής , χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς να δούμε ένα βιογραφικό,  χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε πρόσκληση και αξιολόγηση υποψηφίων, κόντρα σε όσα είπατε την προηγούμενη φορά για τυπικά προσόντα και διεθνή διαγωνισμό, αν με λίγα λόγια τον έχετε επιλέξει και καλούμαστε απλώς σαν μαριονέτες σε αυτό το συμβούλιο, τότε ξεκαθαρίζω ότι θα πρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημα εντός των κόλπων της Ομοσπονδίας και το λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη

Σας υπενθυμίζω ότι η δεσμευτική οδηγία των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ από της 22ης Φεβρουαρίου 2022 τονίζει ξεκάθαρα ότι για τις τρείς θέσεις που έχουν κομβική σημασία στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, δηλαδή του CEO, του Αναπληρωτή του και του Τεχνικού Διευθυντή, πρέπει να γίνει  μια διεθνής διαδικασία ανοιχτή σε υποψηφιότητες . Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τους φακέλους που θα υποβληθούν θα πρέπει να καταλήξει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ στις επικρατέστερες υποψηφιότητες, που με τη σειρά του θα πρέπει αυτός να προτείνει προς την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία και ως συλλογικό όργανο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση, ενδεχομένως αξιολογώντας και η ίδια τους επικρατέστερους υποψηφίους.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία προφανώς δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ολιστικής Μελέτης, δεν θα έχει σχέση με τα όσα έχουν ήδη υποδείξει και απαιτήσει οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες και θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο, δείγμα της αδιαφορίας της ΕΠΟ όχι μόνο για το μέλλον του Ποδοσφαίρου στη χώρα αλλά και για τον σεβασμό των όσων η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ θέτουν ως αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την επιλογή προσώπων με κρίσιμο ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία της ΕΠΟ».

Μοιραστείτε το: