25/09/2022
ΗΡΑΚΛΗΣ | Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:00

Π.Ο.Τ. Ηρακλής: Στα... μαχαίρια Τομ Παπαδόπουλος και Ευγενίου

Ο ομογενής επιχειρηματίας κατηγόρησε τον τωρινό μεγαλομέτοχο ότι ζητά τρελά λεφτά για την πώληση της ΠΑΕ * «Συμμαζεύω τα συντρίμμια που άφησες», η απάντηση του δεύτερου

Πάλι στα κάτω τους είναι οι σχέσεις του Στράτου Ευγενίου και του Τομ Παπαδόπουλου στον Π.Ο.Τ. Ηρακλή.

Ο δεύτερος, σε δήλωσή του την Τετάρτη (21/9), ανέφερε ότι ο νυν μεγαλομέτοχος ζητά 1,5 εκατ. ευρώ για να του παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, με τον Σ. Ευγενίου να περνά στην αντεπίθεση την Πέμπτη (22/9) και να κατηγορεί τον ομογενή επιχειρηματία πως άφησε συντρίμμια στην πρότερη θητεία του στους «κυανόλευκους» και τα οποία προσπαθεί ο ίδιος να καλύψει, όντας ο τωρινός μεγαλομέτοχος.

Η δήλωση Παπαδόπουλου: «Κατά τη διάρκεια της δίμηνης παρουσίας μου στην πόλη της Θεσσαλονίκης ήρθα σε συνάντηση, τουλάχιστον τρεις φορές, με εκπροσώπους του τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή μας. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα αλλά και οι δυσκολίες που προκύπτουν για την επανεκκίνηση του μπασκετικού τμήματος. Μετά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων μου με τον κ. Ριζούλη και παρουσία του προέδρου του Γ.Σ. κ.Θέο αποφάσισα όπως καταστώ αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια επανεκκίνησης και αναγέννησης του τμήματος μπάσκετ, από σήμερα.

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, μετά από διαπραγματεύσεις και συζητήσεις αρκετών μηνών με την πλευρά του κ.Ευγενίου καταλήξαμε στην σύνταξη ενός συμφωνητικού, το οποίο μπορώ να το δημοσιεύσω προς απόδειξη ανά πάσα στιγμή, και το οποίο προβλέπει:

-την αναγνώριση του ποσού 250.000 € που ήδη έχει δοθεί και κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό της ομάδος,

-την καταβολή 385.000 € κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν σε 11 μηνιαίες δόσεις των 35.000 € εκ των οποίων η πρώτη έχει ήδη καταβληθεί και αναγνωριστεί ως τελική συμφωνία από τον κύριο Ευγενίου με δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης πριν από ένα μήνα.

Τα ποσά αυτά αποτελούν το μερίδιο μου για την κατοχύρωση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου. Ακόμη συμφωνήθηκε και η καταβολή 750.000 € για το υπόλοιπο 50% του μετοχικού κεφαλαίου τον Ιούνιο του 2023. Κατόπιν απαίτησης του κ. Ευγενίου έχει προβλεφθεί και ειδικό μπόνους ανόδου της ομάδας στη Superleague 1 το ποσόν των 350.000 €.

Δηλαδή, το συνολικό τίμημα εξαγοράς του πακέτου μετοχών της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό του 1.500.000€ ενώ η αρχική συμφωνία εξαγοράς στις συζητήσεις του Αυγούστου 2021 ανερχόταν στο ποσό των 400.000 €. Το ποσό του 1.500.000€, για όσους γνωρίζουν είναι αρκετό για εξαγορά ΑΦΜ ομάδας της super league 1 και όχι απλώς ομάδας Super League2, ακόμη κι αν αυτή φέρει το βαρύ ιστορικά όνομα του Ηρακλή.

Φυσικά πάντα στο μυαλό μου υπάρχει η περίπτωση επαναδραστηριοποίησης της παλιάς ΠΑΕ της οποίας ήμουν μεγαλομέτοχος με την εξαγορά ανάλογου ΑΦΜ άλλης ομάδας ακόμη και από την πρώτη κατηγορία. Το ύψος του συνολικού τιμήματος καταρρίπτει τον ισχυρισμό του κυρίου Ευγενίου που διαδίδει ότι απορρίπτει την δική μου πρόταση γιατί δήθεν “δεν θέλει να ξεπουλήσει την ομάδα”.

Θέλοντας να διευκολύνω την ομαλή λειτουργία της νέας ΠΑΕ, προσπάθησα να την απαλλάξω από όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα βάρη που προήλθαν από την διοικητική μου θητεία στην προγενέστερη εταιρεία. Ήρθα σε διακανονισμό με ποδοσφαιριστές, ρύθμισα το σύνολο των οφειλών στο Δημόσιο, ανέλαβα αποκλειστικά όλες τις εργασίες ανακαίνισης των εγκαταστάσεων της Μίκρας, βοήθησα οικονομικά την ομάδα μπάσκετ .

Ήρθα σε προφορική συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Clayton και η προκαταβολή του διακανονισμού του έχει ήδη κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό της ομάδας. Ο λόγος που δεν ήθελα να εμπλακώ στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας την τρέχουσα περίοδο και μετέθεσα την τελική ημερομηνία εξαγοράς τον Ιούνιο του 2023 έγκειται στην διαφορά φιλοσοφίας με τον κύριο Ευγενίου. Δική μου πρόταση και θέληση ήταν η δραστηριοποίηση στον Ηρακλή team ανθρώπων τεχνοκρατών από το παγκόσμιο χώρο του ποδοσφαίρου που λειτουργούν σε πρότυπα καλούπια διοίκησης και συντονισμού ώστε να οδηγήσουν την ομάδα στο επόμενο επίπεδο.

Τέλος, οι προθέσεις και προτάσεις μου ελπίζω να εκτιμηθούν κατά το δοκούν από τον κόσμο του Ηρακλή και τον κ. Ευγενίου και ειδικά την χρονική αυτή στιγμή που υπάρχει μια έντονη φημολογία περί συζητήσεων εξαγοράς του πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΟΤ - Νέος Ηρακλής μεταξύ του κ. Ευγενίου και επίδοξων αλλά και αμφιβόλων προθέσεων αγοραστών».

Η δήλωση Ευγενίου: «Μετά από την χθεσινή ανακοίνωση σου, φίλε ΤΟΜ έχω να πω μόνο δύο κουβέντες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Εγώ είμαι εδώ τώρα στον ΗΡΑΚΛΗ γιατί πριν από μένα ήσουν εσύ!! Εγώ είμαι εδώ και προσπαθώ να συμμαζέψω τα συντρίμμια που άφησες!! Εγώ είμαι εδώ και προσπαθώ να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της ομάδος γιατί κανένας δεν δεχόταν να συνεργαστεί με τον ΗΡΑΚΛΗ!!

Φίλε ΤΟΜ η ομάδα θέλει ηρεμία για να διεκδικήσει τον στόχο της. Αν δεν μπορείς λοιπόν να κάνεις καλό τουλάχιστον μη κάνεις κακό!!!

ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΥ

ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ».

Μοιραστείτε το: