25/09/2022
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 - 01:06

Κορμπεράν: «Είχαμε συναισθηματική ωριμότητα και δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες...»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναγνώρισε ότι πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα η ομάδα του

Έστω και στα πέναλτι ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας, με τον Κάρλος Κορμπεράν να δηλώνει ότι η ομάδα του έδειξε συναισθηματική ωριμότητα και είχε τη δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Φυσικά, μιλώντας στην Cosmote TV, o Ισπανός προπονητής αναγνώρισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουν.

«Αυτό που είπα στην ομάδα πριν την έναρξη του αγώνα ήταν πως το αγωνιστικό πνεύμα και ο έλεγχος της συναισθηματικής δύναμης θα κρίνουν τον αγώνα. Όταν πρόκειται να κριθεί κάτι τόσο σημαντικό όσο η συμμετοχή σου σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση σίγουρα θα παρουσιαστούν ευκαιρίες, ειδικά απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο.

Υπήρχαν τρομερές δυσκολίες, όπως η σωματική κούραση. Η ομάδα απέδειξε ότι είχε συναισθηματική ωριμότητα και τη δύναμη να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Στόχος όταν ήρθα ήταν να προκριθούμε σε αυτόν τον γύρο και μπορεί να τα καταφέραμε, αλλά έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε», ανέφερε ο Κορμπεράν.

Επίσης, είπε:

Για το γεγονός ότι του βγαίνουν οι αλλαγές: «Πολλές φορές οι αλλαγές βγαίνουν, άλλες όχι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα χρειάζεται η ομάδα να φρεσκαριστεί και για αυτό γίνονται οι αλλαγές».

Για το εάν θυμάται πόσοι παίκτες βγήκαν τραυματίες: «Η αλήθεια είναι πρέπει να εξετάσουμε καλά την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες μας. Πρέπει να το δούμε απ' όλες τις απόψεις».

Για το εάν έδωσε εκείνος εντολή να οπισθοχωρήσει η ομάδα του: «Παίζαμε άμυνα με τέσσερις παίκτες, όμως είναι αλήθεια ότι τα εξτρέμ του αντιπάλου έπαιζαν ανοικτά και φαινόταν ότι παίζουμε με έξι αμυντικούς. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει γιατί κάποιος που έχει βάλει ένα γκολ θέλει να προστατέψει αυτό που έχει καταφέρει. Εκείνη τη στιγμή βάλαμε έναν παίκτη στο κέντρο για να βγούμε πιο μπροστά. Όμως, δεν τα καταφέραμε και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να κάνει σέντρες και αυτό το πληρώσαμε. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά πράγματα».

Για το ότι δέχτηκε γκολ ο Ολυμπιακός από στατικές φάσεις: «Η αλήθεια είναι πως δεχτήκαμε δύο γκολ από στατικές φάσεις. Η ένταση του αντιπάλου μας δυσκόλεψε στο να αμυνθούμε καλύτερα. Δεν κερδίσαμε τις μονομαχίες και κινδυνεύαμε σε κάθε μπαλιά».

Μοιραστείτε το: